Царят твърд за "Кричим": Моя е. Вервайте ми, имам документи

Адвокатите му вкарват казуса в съда, защото имотът е "скромна резиденция на царското семейство"
28 май 2008 13:14,
93
Царят твърд за "Кричим": Моя е. Вервайте ми, имам документи
Снимка: БГНЕС

До края на седмицата адвокатът на Симеон Сакскобургготски - Ели Христова, ще внесе в Пловдивския окръжен съд искова молба за собственост на резиденция „Кричим”.

От прессекретариата на лидера на НДСВ коментират, че България е правова държава и е крайно време темата с царските имоти да бъде приключена окончателно, а не да бъде политизирана.

По думите на депутата Минчо Спасов в партията са получили сигнали, че царските имоти, конкретно в Кричим, отново ще бъдат използвани предизборно.

Царското семейство разполагало с необходимите нотариални актове отпреди 70 г., според които имотът в Кричим е строен с лични средства на цар Борис ІІІ през 1937г. и представлява "скромна резиденция на царското семейство".

Имотът фигурирал и в списъка на частните царски имоти, които подлежали на национализация, направен през 1946г. от правителството на Кимон Георгиев.

В края на април т.г. Пловдивският административен съд обяви за нищожна заповедта на областния управител Тодор Петков, с която той отказва да предаде имота.

Ден по късно Петков обяви, че възстановяването на двореца на Сакскобурготски и сестра му е парадокс.

Той припомни, че 371 декара и прилежащите към тях сгради, за който имот се претендира са публично-държавна собственост и нямат идентичност.

В момента Сакскобургготски и останалите членове на царската фамилия са собственици на част от недвижимите имоти, които са притежавали до 1946 год.

Някои медии изчисляват стойността на имотите на около 160 млн. евро.

На царското семейство частично са върнати резиденция “Врана” /от общо 3500 дка са върнати 980 дка, от които около 920 дка собствениците са дарили на Столичната община/, “Царска Бистрица”, “Саръ-гьол”, “Ситняково”, къща в гр. Баня, горски масиви в района на град Самоков - Боровец и с. Бели Искър.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


93
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
0
 
0
 
! Отговори
Комитата преди 16 години
Абе тооя що не го сложат в една клетка до лъва в зоопарка, то те те такво животно вече нема! Дааа то и аз да претендирам сега за Пирина, че дедо ми е живял сума години там кат комита, та да няма такива кат Негово(то си ) Величество в нашето Отечество
12
0
 
0
 
! Отговори
aligator преди 16 години
Царят NAGAL за "Кричим": Моя е. Вервайте ми, имам документи
11
0
 
0
 
! Отговори
Жоро преди 16 години
Тоя когато и *** все ще е късно!!!!!!!!
10
0
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
Ако съвсем се върнем назад в историята ще се окаже, че даже и камъче няма тоя дъртак. Произхода не му е български та да има от дядо и прадядо. Баща му си е позавзел нещичко и тоя най нагло сега твърди че е негово. Нали когато дойде в България каза, че нищо не иска, нещо взе да се отмята. Склерозата се е заиграла с него забравил е какво е говорил преди години. Чуда се въобще за какво го държат тоя дъртак. Всички над 63 г. да си ходят в пенсия, те освен да крадат друго не правят, а и мозъка им вече е изфирясал.
9
0
 
0
 
! Отговори
Христо преди 16 години
Шут в г_ъЗа! ...и беком към Испания!!!
8
0
 
0
 
! Отговори
Чуднодръвко преди 16 години
Най-добре е Костов да дойде ... той знае как да ви оправи, маааама ви *** комунистическа ...
7
0
 
0
 
! Отговори
водач на МПС преди 16 години
Нещо последното изречение не беше излязло.Та да го напиша пак :Нали Вашто управление нямало АНАЛОГ ! И било най-доброто за всички времена!Абе не те ли е срам на стари години тъй да лъжеш,бре?Баща ти сигурно се преобръща в гроба си...Че е създал такъв айлазин...
6
0
 
0
 
! Отговори
водач на МПС преди 16 години
Абе теб дъбовата гора те интересува,не друго! Така наречената резиденция е един сайвант.Ама що не покажеш на Първанко и Станишко как е живял баща ти ? Да направиш едно сравнение между цар Борис и днешните парвенюта! Та да се види кой как е живял и кой как живее СЕГА ! Палатите им...Помня как някога баща ми ми разправяше ,че съселяните ни от Пловдивско поради невъзможността да продадат зърното си , са го разстилали на пътя ,та да има и за птичките...Толкова богат урожай е имало! 38-39 година.Та питам се дали в днешно време някой ще направи така? Ти ,бай Цачо , ще го сториш ли?
5
0
 
0
 
! Отговори
polezen преди 16 години
Къде са хилядите членове и "симпатизанти" на НДСВ = Симеон II ? Как гледат в очите другите българи? Те помогнаха на Царчето да направи това, което дори и не си е мислел, че може да стане! Забележка : бившите членове на НДСВ се преорентираха и станаха настоящи от ГЕБР / в регион ВТ-Свищов/ !! Да очакваме ли, че след време ще ги е срам от сегашния си "вожд"- Б.Б. ?!!
4
0
 
0
 
! Отговори
Ned преди 16 години
Царят пак лъже! Симеоне, крадец дърт, върни имотите на държавата!
3
0
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
е тоя няма наядане !!!
2
0
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
Тя цяла България май ще излезе че му е бащиния на тоя испаноговорящ българин от германско-италиански произход! "КРАДЛИВ ДЕДО" умора нема!
1
0
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
Царйо честити ....да ти е...майката !!!