По-скъп ток от юли - 18%

Експертите на Шушулов вече са изчислили по области по-високите дневна и нощна тарифа
28 май 2008 17:16,
76
По-скъп ток от юли - 18%
Снимка: Булфото

Цените на електроенергията за битовите потребители в страната ще се увеличат средно с около 18% от 1 юли, съобщиха от Държавната комисия за енергийно и водно регулиране (ДКЕВР).

Въз основа на направените предложения от електроразпределителните дружества и след детайлна оценка експертите на ДКЕВР считат, че пределно допустимите цени за битови потребители са, както следва:

- за ЧЕЗ Електро България (София, София-област, Плевен) – 0,18212 лв./кВтч през деня и 0.11786 лв./кВтч през нощта (с ДДС);

- за ЕВН България (Пловдив, Ст. Загора, Бургас) – 0,18424 лв./кВтч през деня и 0.10570 лв./кВтч през нощта (с ДДС);

- за ЕОН България (Варна, Г. Оряховица) - 0.18787лв /кВтч през деня и 0.11225лв/кВтч през нощта (с ДДС).

Вижте още

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


76
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
75
0
 
0
 
! Отговори
Здравко преди 15 години
Пак ще го кажа,всико се вдига в тая държава...само заплатите си остават същите.*** смотани.Ама да така ще е като всички са корумпирани ...
74
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
...или тая държава да се погрижи да спре безплатният ток, който ползват 700 000 *** и пушливото Кремиковци (а те хич не го пестят, вярвайте ми) или на следващото преброяване всички да се пишем *** и да спрем да плащаме каквото и да е !!!А тия, "български държавници", които допуснаха безропотно затварянето на годни атомни реактори, фабрикуващи най-евтиният ток, трябва да бъдат съдени за държавна измяна и екзекутирани публично !!!НАРОДЕ ???
73
0
 
0
 
! Отговори
PLAM преди 15 години
Предполагам много хора знаят,че всичко което се случва в България през последните 20 години е планирано и съвсем целеносочено. За тези обаче,които не са наясно,давам линк на сайт,който подробно пише за планът Ран-Ъп и затова какво е трябвало да стане с нас-българите http:// .bgsviat.narod.ru/
72
0
 
0
 
! Отговори
*** преди 15 години
извинявам се ,имам предвид как ще реагира платецът-при получаване на сметката
71
0
 
0
 
! Отговори
*** преди 15 години
...и какво като си види фиша-плаща си като поп ,промърморва тихичко под носа си ...и...нищо друго!/за съжаление/
70
0
 
0
 
! Отговори
пацо преди 15 години
ти си направо изродчееееееееееее
69
0
 
0
 
! Отговори
гост преди 15 години
Кръстниците ми,ксито живеят в Атина платиха ток за три месеца,говоря за април ,май ,юни 2007год сумата от 64 евро.Ползват всички електроуреди необходими за едно домакинство плюс климатик.След 4 дена ще мога да ви напиша и каква е цената там сега и да ви покажа фактура за плащане.
68
0
 
0
 
! Отговори
атака преди 15 години
до 58 ОТ Г...а ти да не го идкара човек и след това в устата да ти е празна тиква . Сигурно се изживяваш като голям капиталист. *** ниеден няма да изчезнат тез мекерета като теб.
67
0
 
0
 
! Отговори
BG преди 15 години
Няма по- страшни капиталисти от комунистите! Правят си каквото искат и от нищо не им пука! Няма ЕС, няма никой! Хрантутят монополистите, щото така им оттърва и няма какво да ги спре! Французите искат да махнат ДДС върху горивата, но нашите не щат, щото не било толкова скъпо! Какви са тези *** бе! Козлодуй ли ги облъчи толкова, Белене ли! Нямат наяждане! И майките си ще продадат, ако има кой да им ги купи!
66
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Писна ми вече от тези политици.и от тази дътржава.умния си вдига чукалата и дим да го няма
65
0
 
0
 
! Отговори
ELEKTRON преди 15 години
Повишението на цените е закономерно-АЕЦ отдавна мина на А-95.
64
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Евалла на правителството и на държавата изобщо - пак ни го сложиха отзад още по-дебел! Това увеличение е вече пълно заробване и геноцид над населението в България! Проклети да са ЕРП-тата и онези, които им позволяват да дерибействат така, проклета да е тая държава, дето толкова много я мразя вече! Долу управляващите, искам ги тежко болни и страдащи!!!
63
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Браво на тоя ШуШулков! Пак ще напълни гушата. Не му трябва нито чужбина, нито частен бизнес. Човека е о'правен, управя електроснабдителните фирми, те му се отблагодаряват кеш и танто за кукуриго.
62
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Инка, като не ти отърва, ти какво предлагаш? Значи в такива случаи човек търси изход - или повече доходи или по-малко разходи, какво друго? Значи или си сменяш работата с по-високо платена или свиваш потреблението, щом не ти дават повече на сегашната работа, или ако това не става - не ползвай ток и горива..... КАКВО ДРУГО МОЖЕ ДА СЕ НАПРАВИ? Аз не съм богат, но има нещичко ама също ми е кофти да плащам все повече и повече за едно и също, че и по-лошо, щото нито качеството на услугите ще се подобри нито нищо. Ако не можеш да си намериш по-високоплатена работа или не можеш да свиеш потреблението какво остава? Остава да се протестира, но както някой тука писа - обществения сектор не реагира, синдикати браншовици социални служби, граждански организации - пълно мълчание. И тогава краен случай какво - протести, пребити инкасатори, още повече кражби и злоупотреби. Прав е тоя или тая, дето са написали че който си е искал демокрация и като щуро теле е подскачал по площадите - да си сърба попарката сега! Айде на някой от вас тука му стиска - да протестира и да си търси правата! Това наистина си е война на управляващите срещу народа на България! Точната дума е - ГЕНОЦИД!!!
61
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
на справкатаДемократите ли управляват в момента у нас?1997-2001 когато управляваха ,за 4 години токът се вдигна само 2 пъти и то с по 10% .НЕ ГО ЗАБРАВЯЙТЕ !
60
0
 
0
 
! Отговори
Inka преди 15 години
58 strahuvam se, che ne moga da se saglasia s komentara ti!!!!! Spored men na 80% ot mojeshtite i znaeshti specialisti i ne dotam specialisti, kogato reshat da iskat po-visoka zaplata im se otgovaria slednoto : Ami za tvoita pozicia chakat oshte 5 choveka, koito sa saglasni da rabotiat i za po-malko. Spored men umalovajavaneto na problema, kakto 58 pravi e neshto, koeto za men e ujasno. Izkazvaneto e na tipichnia balgarin - Az sam po-dobre ot Vute - super. Ujas.....
59
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Ха ,че ние сме с най-скъпия ток в света бе!!! В Испания за тримесечие тока на една хасиенда(нещо като вила) е 50евро!! А то хасиендата не е някакво 80 квадрата апартаментче а това си е бая голяма къща с много стаи и осветление ,климатици ,бойлери и т.н. А ние плащахме досега по 100-200 лв. на апартаментче и то за 1 месец ,че и още го вдигат!!!
58
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Ами искайте по-големи заплати бе, кой ви пречи? Като нямате акъл да забогатеете - всичко ще ви е скъпо! Мизерници и мързеливци, вечно мрънкате а не работите и не забогатявате!
57
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Синдикатите мълчат, браншовите организации мълчат, гражданските структури са се изпокрили да пишат проекти за усвояване на европарите! Българите са сами срещу мизерията и нищетата, срещу глада и безобразията на държавата, срещу робството и закрепостяването!
56
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Допълнение на справката - средна заплата за България 200-250 евро при същите и/или по-високи от тези в Европа цени на услугите и цените на стоките в магазините!! Хапвайте демокрация с пазарни отношения, много е хранителна и калорична и е с високо октаново число!!! Е сега е времето да се протестира, ама нещо май ви мързи тоя път!