Толерантността към гейовете в България- кота нула

Престижни немскоезични издания отново пишат за атаките срещу участници в гей парада в София
7 юли 2008 19:42, Екип на Dnes.bg
216
Толерантността към гейовете в България- кота нула
Още дълго- и тук, и в Унгария, ще се учим да бъдем толерантни. Снимка:Dnes.bg

Престижните немскоезични издания „Берлинер Моргенпост“ и „Зюддойче Цайтунг“ изненадващо отново припомнят за атаките срещу участниците в гей парада в София.

Вестник „Берлинер Куриер“ също пише, че толерантността към гей средите в Източна Европа остава изключително ниска, съобщава DW.

Всекидневникът отбелязва, че в София са били арестувани близо 60 десни радикали, които искали да осуетят шествието.

Dnes.bg припомня, че първият в София гейпарад на 28 юни тази година премина с множество инциденти.

По целия си път хомосексуалистите бяха обстрелвани с камъни, бутилки, бяха хвърляни бомбички и коктейли "Молотов".

Началото на парада беше дадено от Моста на влюбените при НДК, а шествието стигна до Центъра за култура и дебат „Червената къща” на улица „Любен Каравелов”.

"Всичко има цена - от една страна ангажирането на толкова много служители на МВР, и от друга- как ще се погледне на лицето на България след такива инциденти", заяви тогава министърът на вътрешните работи Михаил Миков по повод на провокациите на гейпарада.

Неотдавна 45 души бяха арестувани, а десет бяха ранени при сблъсъци между полицията и противници на гей движението по време на гей парад в Будапеща.

Около 450 души взеха участие в парада в центъра на Будапеща, когато екстремисти започнаха да хвърлят запалителни устройства, яйца, павета и бутилки по полицията и участниците.

Същевременно гей парадът в Испания премина в мир и любов. Стотици хиляди хомосексуалисти и техни поддръжници взеха участие в колоритното шествие в Мадрид.

Министърът по равноправието Бибиано Айдо поведе парада, в който се представиха повече от 30 платформи.

"Това е ден на радостта", заяви Айдо.

Участниците носеха плакати, на които можеше да се прочете: "Лесбийска съм, защото ми харесва и го искам", "Спрете хомофобията" и "Никога повече преследване".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


216
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
195
1
 
0
 
! Отговори
marta преди 15 години
ако има някой хомо тук да ми отговори за какви права става въпрос - за тези ли на Азис със собствено предаване по тв, за Димчо Дуков ли дето не слиза от екрана? Никъде никакви права не са им отнети, просто са досадни, претенциозни, надути и с неконтролеруемо желание за парадиране.Не ми пука кой какъв е, не искам обаче да ми навират предпочетанията си, щото аз на никого не се навирам в муцуната да му викам "аз съм хетеро".
194
1
 
0
 
! Отговори
жена преди 15 години
След целия този парад на простотията, комплексите и мачовщтината, на който станах свидетел, четейки коментарите...се почувствах по добре да разбера че са останали поне малко истински мъже. Подпис: абсолютно хетеросексуална
193
1
 
0
 
! Отговори
MiLENA преди 15 години
Благодаря :) постарах се...родена съм на 19.02. 1990 / тази дата би трябвало да ви говори нещо /така че Гадател- don't give up the day job :)
192
1
 
0
 
! Отговори
толерантна преди 15 години
Аз лично нямам нищо против всеки да се изживява като какъвто си иска, стига да не ми пречи и да не е против закона, но ми писна разни кичозни да навират буквално в лицето ми своята сексуалност. И какво като са хомо, аз пък съм хетеросексуална, ама трябва ли да хода по улиците и да го афиширам като целувам и обарвам всеки срешнат мъж например?!
191
1
 
0
 
! Отговори
Pitbull® преди 15 години
Абе, ти от Марс ли падаш??? Прочети малко коментарите и ще разбереш защо сме против!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
190
1
 
1
 
! Отговори
преди 15 години
Това, че ти не знаеш да има шествия на наркоманите, не означава, че няма! В болшинството от европейските държави вече е има шествия, които се борят за легализиране на марихуаната! Въпреки, че 60-70% от младежта ползва марихуана в много държави това е криминална проява и реално превръщат цялата младеж в престъпници...По психическо развитие сме някъде между Иран, Северна Корея и Зимбабве :-(
189
2
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Защо винаги се появява някоя откачалка с Апокалипсиса? Иначе си прав - това си е част от естествения подбор. Но същото е и наркоманията, където пък се отсейват безволевите. Защо тогава няма парад на наркоманите? И браво на Букурещ, само бой и никакви медийни отзиви
188
1
 
0
 
! Отговори
xxl преди 15 години
Аз смятам, че ако погледнем глобално на всеки са му неприятни парадите. На мен например ми беше досадно да гледам с дни по всички медии учителската стачка. Точно толкова ми е досадно да гледам църковните служби - паради на суетата. Църквата точно обаче няма право да протестира срещу гей-парадите. Но протестира, може би църквата смята, че само тя ими монопол върху гей-парадите. За никого не е тайна, че най-големите струпвания на гейове са сред поповете и манастирите. В Рилския например се съхранява най-голямата гей- видеотека на балканите.
187
1
 
0
 
! Отговори
Papi преди 15 години
Tolerantnost i uvajenie sa prisushti na civilizovanite strani kum koito Bulgariq vse oshte ne prinadleji. Heteroseksualen sum, no tova neofashistko otnoshenie me otvrashtava. Takova povedenie bi bilo normalno za isliamski religiozno-fanatizirani teroristi/fundamentalisti, religiozni fanatici ot vsqkakuv vid, fashisti ili selqni post-komunisti no ne i za cililizovani Evropeici kakvito bihme iskali da sme.
186
2
 
0
 
! Отговори
Rokeriikata преди 15 години
Аз си признавам,че съм против гейовете и лесбосите,но смятам,че всеки си избира пътя в живота....щом им харесва....просто не трябва да се парадира с това,че не сме толерантни към тях.Да престанат да насаждат простотии,да не мислите,че в Европа няма протести срещу паради от тоя тип......който казва,че няма ЛЪЖЕ!
185
1
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Ние сме селото на Европа :-(
184
1
 
0
 
! Отговори
180. преди 15 години
ne iskam da se proqvqvam kato rasist,no v takyv sluchai.....malko homosexualni da se qvqt v redicite na romskoto naselenie :) ......nqmam nishto protiv tqh...imam dobri poznati i priateli ot tqh,no i te samite kazvat,che polojenieto e mnojko ;)
183
1
 
1
 
! Отговори
the_pirate преди 15 години
Абе, момчета, що се ядосвате толкоз. Аз съм си чист хетеросексуален мъж и никога не съм имал нещо против гейовете. И се запитаите "Пречат ли ми някак си" и тогава ги оплюваите, но мисля че наистина няма за какво. А това че се били разхождали сред децата ни е вярно, но всеки сам избира сексуалната си ориентация, така че ако синовете и дъщерите ни станат гейове и лезбийки - това си е бил чисто техен избор.
182
1
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Няма по добра реклама на гейовете от нападките срещу тях!!!! Боян Расате и другите около него правят възможно най-голямата реклама на гейовете, защото нормалните хора винаги застават на страната на по слабия, въпреки че не обичат гейовете! Ако нямаше антидемонстрация никой нямаше да разбере, че е имало гей парад в София!!!!
181
1
 
0
 
! Отговори
тълкувател преди 15 години
Прогнозирам, че хомосексуализмът ще се разпространи още повече. Това е вид защитна реакция от страва на Бог/ Природата - човечеството гони вече 7 милиарда парчета и отнемаме правото на растителния и животинския свят да съществува. Повече хомосексуални, по- ниска раждаемост, повече бъдеще за Планетата.
180
1
 
0
 
! Отговори
--- преди 15 години
kato sa neshtasnici da ne se pravqt na otvoreni i da prestanat da paradirat s obratnite si naklonnosti.Nikoi ne e zadyljen da im gleda paradite.Policiqta moje da svyrshi nqkakva druga po-polezna rabota ot kolkoto da im ohranqva sbirkite na obshtesveni mesta :) Neka si jiveqt ama da ne prechat i da ne syzdavat problemi :)
179
1
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Айде,стига с педерунгелите!Аман от сбърканяци!Щото всичко ни е наред,та опряхме до тия нещастници!
178
1
 
1
 
! Отговори
преди 15 години
И ти ми пречиш на мен с твоята неандерталщина, но не искам да не се разхождаш по улицата! За мен е напълно ненормално да има хора с такова нетолерантно и изкривено мислене! Ако всеки който не е симпатичен на някой трябва да се скрие, няма да останат хора на улицата!
177
1
 
0
 
! Отговори
anonimen преди 15 години
Da jivee tolerantnosta! No loshoto e, she na vsikade ni nalagat kvoti na . V politikata, v televiziata, itn.
176
1
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
защо продължават да ни занимават с тия хорица... нека си ходят по улицата там, и да не пречат на останалите, защото това вече е дискриминация. Те па са едни хомос - 50-60 човека.