Ха-ха! В България се чакало 5 минути на гише, максимум

Администрацията си пише оценка 5,7; служителите били любезни и отзивчиви
5 авг 2008 11:30,
125
Ха-ха! В България се чакало 5 минути на гише, максимум
Снимка: БГНЕС

5,7 е оценката за работа с граждани в различните звена на администрацията.  Това показват резултатите от проучване, поръчано от Министерството на държавната администрация и направено по метода „Таен клиент“.

Според проучването, в България се чака пред различните гишета не повече от 5 минути, а 86,3 процента от служителите в администрацията се държат любезно и предоставят исканата информация на разбираем език.

При посещение на място служителите упътват добре гражданите при ползването на публични услуги.

Изследването е направено в рамките на проект “Подобряване на политиката по управление на човешките ресурси в държавната администрация”, който се реализира по Оперативната програма “Административен капацитет”, финансирана от Европейския съюз чрез Европейския социален фонд с почти 2 млн.лв.

Проучването бе представено днес от министър Николай Василев. Резултатите сочат още, че връзката по телефона със звената за административно обслужване е на добро ниво.

Отговорено е на 89 на сто от обажданията. Служителите са любезни по време на разговор. А случаите на лошо отношение са единични.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


125
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
124
0
 
0
 
! Отговори
ppp преди 15 години
q vurvete na Avtogarata v Stara Zagora- za kakva ljubeznost stava vapros! - nai-nekadurnite slujiteli sa tam. Toq sobstvenik kak moje da gi durji na rabota ne znam. A 4akaneto v KAT i NOI si e istori4esko!- da im imam 5-te minuti. Samo HVALIPRUCKOVZI sa v tova pravitelstvo.
123
0
 
0
 
! Отговори
МАРИЯНА преди 15 години
В нашата община сложиха точно в центъра за услуги 20-30г. момичета да обслужват гражданите и елате да видите какво става като дойде някой за услуги търчат по етажите да питат какво да го правят , ако смее някой да им каже ,че са некомпетентни леле мале какви усти отварят.Гражданите искат да им се извърши услугата, не да гледат мацета със самочувствие,които говорят на ***.
122
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Според чичо Гугъл такова министерство има в Шри Ланка и Северна Корея :)
121
0
 
0
 
! Отговори
aazz преди 15 години
В коя друга държава има такова министрество и такъв министър?Хайде де- отговорете. Давам парично предметна награда-1000л
120
0
 
0
 
! Отговори
Стефан преди 15 години
Не мога да се съглася ,че вдигането на заплатите ще стимулира работата на държавния чиновник. Българина и 100000 лв заплата да му дават пак няма да работи. Това е жестоката истина. И на какво основание да им се вдигат след като отида да има погледна комповете след като са се бъгнали и установявам ,че няма някоя да не е регистрирана в сайтове като Елмаз, Аха, Гепиме и т.н .Това основание за вдигане на заплати ли е??? Да не бъркат секса с работата. Справка: Община Ямбол , Областна администрация Ямбол и да т.н. Дано Николайчо вземе ,че прочете тези редове или някой му каже ,че да издаде заповед да ги ограничим.
119
0
 
0
 
! Отговори
IZUMEN преди 15 години
STATISTIKATA VINAGI E BILA "STAKMISTIKA"! NO S TOVA ZAPLA6TANE- EDVA 6TE STANE PO DOBRE SKORO! I TOVA E "UDOBSTVOTO" ZA GRAJDANITE - 4AKANE, I E JELATELNO DA E LUBEZNO, ZA6TOTO NE BIVA DA SE GNEVI SLUJITELIA NA GI6ETO.....
118
0
 
0
 
! Отговори
A.Павлов преди 15 години
Трябва да си сменя номерата на автомобила , според вас колко трябва да чакам там ? Жокер - някой хора спят в автомобилитеси за да пазятред ! :) а онзи ден им спряха компютрите... и напразно чаках 4 часа... :) само онея *** да ми кажаш защо не съм си регистрирам колата в срок ! ще стане луд скандал !!!!! :)
117
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Никинцето да вземе да издейства поне мъничко по-достоини заплати на служителите в администрациите пък тогава да иска. Стига е бълвал празни спейни приказки.Що пари потроши за наливане от пусто в празно то не бе обслужване на едно гише то не бе работно време без прекъсване дай заплати на хората и те ще работят като човеци щом не им плащаш няма да работят всичко останало са детски смешни приказки. Ще има 5 милиарда излишък и мизерни в много пъти по-ниски от другите държави заплати. Така е защото милиардите ако се дадът за заплати ще стигнат до много хора но няма да стигнат до батко дето прави път за 5 лева пък взема 50 Това го разбраха вече и децата само николайчо неще
116
0
 
0
 
! Отговори
потърпевш,накичен с преди 15 години
А виж,докато се добереш до гишето,жална ти майка!!!
115
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
naskoro mi se naloji da hodq v noi i za edna mnogo ama mnogo drebna informaciq 4akah 30 min i sled izkliu4itelno liubezniq otgovor na jenata na gi6eto se naloji ohranata na noi da me uputva kade da otida i kakvi dokumenti mi trqbvat
114
0
 
0
 
! Отговори
ЧАКАШ ГРАЖДАНИН преди 15 години
Николай Василев живее явно в страната на чудесата !:((((
113
0
 
0
 
! Отговори
Ха ха ха преди 15 години
Коментарите са пълни с примери ,че това не е истина,ОБАЧЕ официалния доклад е излязъл и там пише друго.Това само показва колко е голяма пропаста между управляващи и управлявани /т.е. народ / .ТОВА Е НАГЛОСТ.Всички даваме примери за бюрокращина и корупция и немарлива работа на нашите "избранници".А те се скъсват да се хвалят колко добре управляват.ЧЕ ДАЖЕ И ПРОУЧВАНИЯ СИ ПОРЪЧВАТ. Не знам защо ми се струва ,но усещам едно чувство на безнаказаност у нашите държавници.НЕ ИМ ПУКА .А И НЯМА КОЙ ДА ИМ ДЪРЖИ СМЕТКА.
112
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
чаках 3 дни в КАТ-Хасково и лелката ми каза най-любезно, че пак ще се видим липсвал ми някакъв документ
111
0
 
0
 
! Отговори
az преди 15 години
az 5 min 4akah samo da me razpoznae na li4nata mi karta !!!!!
110
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
aaa vqrno e predi, 7 godini kato otidah v KAT me obslujiha za 5 minuti!! O6te go pomnq !!
109
0
 
0
 
! Отговори
grajdanin преди 15 години
_!_
108
0
 
0
 
! Отговори
АД преди 15 години
5 Минути!!!!Питам се какво си мислят в момента хората, които чакат по безсмислените опашки в КАТ или Агенцията по вписванията. Към тях спокойно можем да прибавим и данъчните служби - всеки месец трябва да пускаш осигуровките. Чудя се и защо по десет пъти в годината трябва да ходя до съда, за да си вадя актуално състояние на фирмата, вместо да има публичен регистър и този, който се нуждае от удостоверението просто да влиза и да си го изтегли от там... Списъкът с безсмислените бюрократични спънки е толкова голям, че не знам с какви очи управляващите въобще са решили да повдигнат темата.
107
0
 
0
 
! Отговори
Bobo преди 15 години
Вчера за промяна на собственик на автомобила-4 часа. Да им имам и петте минути на нещастниците...
106
0
 
0
 
! Отговори
Пинокио преди 15 години
Миналия месец, за регистрационни номера имах 3-дневно мотане из КАТ.
105
0
 
0
 
! Отговори
Боян преди 15 години
Надявам се, в трезвомислещите хора да възникнат поне 'некой соображения' по повод представителността на т.нар. 'проучване'. Цитирам: 'Проучването бе представено днес от министър Николай Василев. Резултатите сочат още, че връзката по телефона със звената за административно обслужване е на добро ниво.' Г-н министъра започва да ми напомня за ловците и рибарите - герои от вицовете. Сам си прави проучвания и сам не си вярва! Язък за 2-те млн.