Ха-ха! В България се чакало 5 минути на гише, максимум

Администрацията си пише оценка 5,7; служителите били любезни и отзивчиви
5 авг 2008 11:30,
125
Ха-ха! В България се чакало 5 минути на гише, максимум
Снимка: БГНЕС

5,7 е оценката за работа с граждани в различните звена на администрацията.  Това показват резултатите от проучване, поръчано от Министерството на държавната администрация и направено по метода „Таен клиент“.

Според проучването, в България се чака пред различните гишета не повече от 5 минути, а 86,3 процента от служителите в администрацията се държат любезно и предоставят исканата информация на разбираем език.

При посещение на място служителите упътват добре гражданите при ползването на публични услуги.

Изследването е направено в рамките на проект “Подобряване на политиката по управление на човешките ресурси в държавната администрация”, който се реализира по Оперативната програма “Административен капацитет”, финансирана от Европейския съюз чрез Европейския социален фонд с почти 2 млн.лв.

Проучването бе представено днес от министър Николай Василев. Резултатите сочат още, че връзката по телефона със звената за административно обслужване е на добро ниво.

Отговорено е на 89 на сто от обажданията. Служителите са любезни по време на разговор. А случаите на лошо отношение са единични.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


125
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
104
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
А бе, Димитров, ти днес всички желания ли удовлетвори на хората? Как така на думи всички служители от администрацията сте много отзивчиви и любезни, а в действителност се оказва че сте доста мързеливи и некултурни хора. В момента в работно време ли пишеш тия твои глупости? Бас ловя, че точно сега спокойно си чешеш пръстите на клавиатурата и имитираш работа, докато някой нещастен човечец те чака да му обърнеш внимание и да си свършиш задълженията.И както виждаш дори тук в Интернет пространството не си позволявам да повишавам тон, така че, моля те, запази селските си предположения за моята грамотност за себе си. И нобелов лауреат да застане пред теб едва ли ще го оцениш, просто защото си личи колко по-елементарни неща те вълнуват. Жив и здрав.
103
0
 
0
 
! Отговори
Боян преди 15 години
Аз от 2 г. опитвам да си платя 20 лв. глоба за неправилно паркиране. Касата е до нас в кметството. Работното време е от 1.30 - 15.30; 0.5 час почивка; после 16-16.30 - преди обед отмятали административната работа!!? Кой е измислил това абсурдно работно време за каса?!? Аплодисменти!!! До сега не съм успял да си платя глобата. Безкасово не смея да платя - че току виж за всеобща изненада ще вземат да ми загубят плащането - гаранция! За информация на общината и снажният 'голям-малък' министър - има epay.bg от доста време. Става въпрос за Пловдив.
102
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
наистина като че ли има промяна в облусжването. Преди 1 мисец си регистрирах колата в КАТ, и жената която ми взе документите беше страшно любезна. Аз просто се учудих и й благодарих. Просто напрежението ми намаля. Надявам се повече служители на администрацията да бъдат като нея.
101
0
 
0
 
! Отговори
Dimitrov преди 15 години
*** в случая е човека с коментар 99 , опитах се ясно да обясня ситуацията в която попадат служителите опитващи се да удовлетворят желанията на всички , но явно капаците доста ви пречат да прогледнете за какво всъщност става въпрос ...Не се "обяснявам" за "неграмотните молби" а констатирам колко е паднало нивото в Бг. , и незнам защо но си мисля че точно ти си една от тези "Феи" с нАтАриалните , натуралните и тн. актове която мислейки се че щом повиши тон , всички ще и целуват ...
100
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Г-н. Василев , прегледайте пак статистиката ...сигурно сте пропуснали нулата след петицата...Простено вие , нали сте от това правителство...
99
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Айде сега - ние сме били виновни, че ходим по учрежденията и срещата с нас води до лошото ностроение на служителите, та само заради това се цупят... По-*** нещо не съм чувала отдавна. Що не отидеш рано сутрин като пръв клиент да видиш колко "усмихнати" са служителите още от сутринта преди някой "лош човек" да е имал възможността да им развали настроението?И какво ми се обясняваш за неграмотно попълнените молби - на колко места има образци, които обясняват как трябвя да се попълват разните документи? Дори и да има някакви образци, почти никога не вършат работа защото не се отнасят за въпросния случай и се налага консултация със служител... А тогава адът от небето слеза долу при нас обикновените хора - не дай си боже да попиташ нещо "любезните" служители.
98
0
 
0
 
! Отговори
94 преди 15 години
в моя случай работише точно едно гише..през август месец...
97
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
...пожелавам ти едно ходене до някаква държавна агенция за подаване на няма значение какви документи с няма значение колко килограмова лелка.....
96
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Смешници !!!Самои за статистиката:В КАТ на гишето за подаване на документи регистрация/пререгистрация миналата година с 8 човека пред мен чаках 3 часа. Вярно, сега системата е доста оптимизирана и се чака само по 5-10 минути на човек, а ако има проблемен случай 20 мин. мин.Така, че при 10 човека (поне) пред теб ... всеки да си смята.п.п. Пропуснах да отбележа че половината гишета са неработещи (Защо? Отпуска?)
95
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
как се подават документи за книжка в КАТ-Хасково отиваш в 8 таман като стигнеш до касата е станало 12 тогава дебелата лелка ти тряска прозорчето пред теб нищо, че си чакал прав 4 4аса все пак тя има почивка а един документ се обработва мн.бързо само за 10-15мин. при положение че вътре при нея не са минали тез с връзките ако си ги улучил /което няма как да не стане за 4 часа/ спокойно си чакаш прав с цялата опашка зад теб до кам 1-2 дотогава се молиш, че няма да те варне за някав докомент 1..2..3 ..пъти..
94
0
 
0
 
! Отговори
Dimitrov преди 15 години
Имам чувството че мн. голям % от хората тук просто идея си нямат в какво всъщност се изразява работата на тези служители , някои казват че се чакало с дни за да се извърши услугата която са заявили , други недовостват от отношението на "любезната лелка" , трети просто мислят че щом са се наканили да свършат нещо същественно то това трябва да стане на момента и всички да се ангажират точно с неговият проблем ....Осъзнайте се малко бе хора , аз лично работя в държавно учреждение , голям % от всички молби се попълват абсолютно неграмотно и на мен лично ми отнема страшно мн време да разбера от какво точно е имал нужда въпросният човек , да не говорим че следващата стъпка по удовлетворяване на дадената молба е да се исчистят всички грешки допуснати от мними нотариуси издавали документи със съдържание по свой избор без да се съобразят със задължителните под-документи нужни им при конкретните сделки.Също така мн. новоизлюпили се адвокати често подвеждат хората, давайки им информация без дори и да имат елементарна представа от естеството на тази материя .Недовоствате от "Любезната лелка " - почти на 100% тя не е техническо лице и задълженията и ни най малко не вклщчват подробните консултации на които всеки с по бегла представа се надява ...И последно , да обърна внимание и на хората смятащи че щом най накрая са решили да свърщат нещо(в последният момент разбира се) то всички би трябвало да се ангажираме с проблемите им , да оставим всичко на момента и да удовллетворим "човека които плаща заплатата ни със своите данъци". "Разни хора , разни идеали "Ако има някой здраво мислещ , то би си дал равносметка че всъщност точно в тези държавни учреждения хората правят мн повече от тое което се изисква , и ако сте попаднали ня някой по нацупен служител , то повярваите , точно срещата му с някой като вас е довела до подобно настроение ...
93
0
 
0
 
! Отговори
ivan преди 15 години
Колко е богат българският език.С две да може да направиш иронично не.От миналата година 3 пъти ходя до данъчното, за да си платя данъка на колата, но като видя 20-20 души да чакат отвън, се отказвам.
92
0
 
0
 
! Отговори
stew преди 15 години
ТОВА Е НАЙ-БЮРОКРАТИЧНАТА ДЪРЖАВА В СВЕТА!!!
91
0
 
0
 
! Отговори
Димитров преди 15 години
Имам чувството че мн. голям % от хората тук просто идея си нямат в какво всъщност се изразява работата на тези служители , някои казват че се чакало с дни за да се извърши услугата която са заявили , други недовостват от отношението на "любезната лелка" , трети просто мислят че щом са се наканили да свършат нещо същественно то това трябва да стане на момента и всички да се ангажират точно с неговият проблем ....Осъзнайте се малко бе хора , аз лично работя в държавно учреждение , голям % от всички молби се попълват абсолютно неграмотно и на мен лично ми отнема страшно мн време да разбера от какво точно е имал нужда въпросният човек , да не говорим че следващата стъпка по удовлетворяване на дадената молба е да се исчистят всички грешки допуснати от мними нотариуси издавали документи със съдържание по свой избор без да се съобразят със задължителните под-документи нужни им при конкретните сделки.Също така мн. новоизлюпили се адвокати често подвеждат хората, давайки им информация без дори и да имат елементарна представа от естеството на тази материя .Недовоствате от "Любезната лелка " - почти на 100% тя не е техническо лице и задълженията и ни най малко не вклщчват подробните консултации на които всеки с по бегла представа се надява ...И последно , да обърна внимание и на хората смятащи че щом най накрая са решили да свърщат нещо(в последният момент разбира се) то всички би трябвало да се ангажираме с проблемите им , да оставим всичко на момента и да удовллетворим "човека които плаща заплатата ни със своите данъци". "Разни хора , разни идеали "Ако има някой здраво мислещ , то би си дал равносметка че всъщност точно в тези държавни учреждения хората правят мн повече от тое което се изисква , и ако сте попаднали ня някой по нацупен служител , то повярваите , точно срещата му с някой като вас е довела до подобно настроение ...
90
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
eeeeeeeeee.zna4i az jiveia v niakakuv paralelen sviat.tova ne e viarno vuob6te.4aka se ot 2 do 3 min nai mnogo.ocenka 6
89
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
личи са колко са го провели това "проучване"....
88
0
 
0
 
! Отговори
gorumpei преди 15 години
Смешници!!!!!Вече 2 седмици чакам в КАТ русе за регистрация на кола!Това не е държава!!!!
87
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
наложи ми се да подам една жалба в общината за незаконно строителство от съседа ми.В резултат на което ме мотаха три седмици и накрая се оказа, че жалбата е изгубена. По закон, в рамките на един месец трябва да си свършат работата.
86
0
 
0
 
! Отговори
N преди 15 години
Lubezni slujiteli i 5 minuti???Tova za nashata administraciq li stava na vapros???
85
0
 
0
 
! Отговори
Кашпировски преди 15 години
България=Швейцария на Балканите.Ако не вярвате-четете официалните доклади на правителството.