Суходол става Република

Френски адвокати помагат на квартала да обяви независимост от държавата, която наново отвори сметището
5 сеп 2008 11:14,
169
Суходол става Република
Република Суходол. Снимка: БГНЕС

Столичният квартал "Суходол" ще се цепи от държавата и ще става самостоятелна република.

Жителите му вече са наели адвокати от Франция, които да им кажат как да обявят независимост.

"Край на мирните разговори!", отсичат местните, които са ядосани от решението на кмета Бойко Борисов и от управляващите да отворят сметището в квартала им.

Пред вестник "Труд" суходолци не уточняват подробности около бъдещото управление на Република Суходол - конституция, данъци, армия.

"Ще предприемем сериозни действия", заканва се Венцислав Божилов,  председател на Сдружението "Защита здравето и живота на населението и околната среда в Суходол".

Апелът е подет и от съкварталците му: "От този момент нататък ще действаме непредсказуемо!"

Dnes.bg припомня, че на 15 ноември 2007 година сметището в Суходол бе отново отворено след решение на кабинета.

Последваха седмици на протести на жителите в Суходол, а за да понижат напрежението, МВР изпрати полиция и жандармерия в квартала.

В квартала, който е 1,15 кв. км, по постоянен адрес живеят 2118 души.

Ако обяви независимост, Суходол ще е по-голяма република от Ватикана, която е с площ 0,44 кв. км и 824 жители.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


169
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
148
0
 
0
 
! Отговори
Az преди 15 години
Това са глупости, никого няма да уплашат и никога няма да се отделят :D
147
0
 
0
 
! Отговори
Normalen преди 15 години
SUHODOLCI SA PRAVI! CITAT:::::"Общо взето - не е лесно да си ***... Всички пишещи тука имат ли представа въобще за какво става въпрос или е зора само да ядат ла*на и да плямпат??? Сметището в Суходол е било законно преди много години - сега вече не е и хората са си прави да протестират. Капацитета му е изчерпан - 20те години са минали, сега се трупат *** директно върху земята... И това не са техните *** - това са *** на всички нас, обаче ние знаем да пищим като ни засмърди кофата пред блока за ден нали? А какво им е на тия хора там - смрад и болести!!! Да бяха 200 не 2000 пак са пълноправни граждани на тая страна и имат човешки права! Върховният съд постанови, че сметището е незаконно, а смешника Бойко дето само знае да говори се прави на герой. Да ходи да играе тенис гол до кръста да си ходи на фитнес *** и да не се прави на кмет. Завод даже два щяха да са направили ако не бяха окрали всичките пари! И място за сметища има, ама нали се сещате, че подходящите места не са на техни хора - е как ще лапат пари? Така че МИЖАВИ ПРОСТАЦИ прочете малко по темата и спрте да говорите колкото да правите вятър! А това за републиката съм сигурна че и суходолци не го знаят, ама медиите са длъжни да раздухват тъпотии...И може да се поинтересувате за минералната вода в Суходол, като се пусне къде намалява дебита ;)))) Щото в вода "Банкя" и "Горна Баня" са свърани с подземните води на Суходол и тия отрови от ***, които попиват в почвата влизат и във водата. Да ви е сладко Нещастници!"
146
0
 
0
 
! Отговори
калин преди 15 години
Депа,сметища,прахоляк и найлонови торбички,все плодове на разватния комунистически бацил,прикрит по формата на мозък!Б.Борисов ако е кмет,ще забранни употребата на найлоновите торбички в магазините!
145
0
 
0
 
! Отговори
Ionchev преди 15 години
Lelee...ti my govori6 a to rupa li rupa .....Tva sa prikazki za *** ....Samo pi6at gluposti teq ...shto q nqma senzacionnata novina v drug sait ????
144
0
 
0
 
! Отговори
!! преди 15 години
Pi4ka ti lelina nedoklatena ...tva da ne sa makedonci....Pulni gluposti we :@omg ! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
143
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Леле колко прости хора имало на тоя свят! И какво като станат самостоятелна република? Ха познайте колко време ще просъществува въпросната държава? Аз им давам седмица. Как ще живеят? Не прозвеждат нищо, цялото население на въпросната "държава" или поне по-голямата му част работи извън територията й... абе, пак някой се подиграл с тях, ама те понеже са прости, с извинение, и са се вързали. Ми хайде, оставете ги да си направят самостоятелна държава, само да им гледаме сеира! То това ми прилича на другата идея, *** да си направят собствена държава. И какво стана, май нещо се поотказаха, защо ли? Страх ги е, че ще им се наложи да работят?!
142
0
 
0
 
! Отговори
Ionchev преди 15 години
Тове не е вярно бе ! Тея пишат секви глупости само да ги гледат >..Жалка картинка :D
141
0
 
0
 
! Отговори
Suhodolski pru4 преди 15 години
Ami sega shte izleze che ima suhodolski ezik i che hitar petar e suhodolski naroden geroi
140
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
ЩЕ ХОДА ДА СЕ ИЗСЕЕРАНЯМА КАК НУЖДА
139
0
 
0
 
! Отговори
ива преди 15 години
малееее.....така не съм се смяла отдавна....република Суходол...хахахахаха...бе тия хорица там въобще мислят ли преди да се изхвълят така?? идат избори- някой им е казал - ше направим-това и това...помните ли при последния протест, че 80% протестиращите бяха мутри от Атака, а суходолци бяха 20%. И то такива , които и те не знаеха за кво са там. Ще се отделят като самостоятелна република- отдавна не бях чувала такава глупост. Добре и като се отделят - кво??? Къде ше работят, къде ше си изхвърлят ***, и както каза някой по-надолу...а ток, а вода...а управници...много са смешни....много са заблудени милите. Сещам се за фермерите- дето някой гений им беше казал да тръгнат към Гърция със стадата , *** никой не им каза че никой няма да ги пусне там с овцете им...и кво ???? ....ей..прости хора, ей....само за смях стават.....
138
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
А как ще излежда Суходолското знаме? Какво ще се пее в Суходолския химн?
137
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
ми всяка република трябва да има и армия....хахахаха
136
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Преди малко по новините казаха, че суходолци са започнали да се въоръжават.
135
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
dokato ima hora kato 132, prodyljavam da sledq forumite..
134
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
БУНТ ВЪСТАНИЯ КРАЙ НА СОФИЙСКАТА ТИРАНИЯ. СУХОДОЛСКИТЕ ЧЕТИ СЕ СЪБИРАТ НА СМЕТИЩЕТО. ПУШКИТЕ ГЪРМЯТ ЮНАЦИТЕ СЕ ЦЕЛУВАТ. ПИШЕ СЕ "ВУНЯЩОТО" ПИСМО, КОЕТО ЩЕ БЪДЕ ИЗПРАТЕНО НА БОЙКО БОРИСОВ.СВОБОДА ЗА СУХОДОЛ! НЕЗАВИСИМОСТ! ДА ЖИВЕЕ СУХОДОЛСКАТА НАЦИЯ!
133
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
номер 132 браво за коментара, трябва да има повече такива хора като теб....които не мислят само за себе си, а с за сънародниците си...евала ти правя за думите
132
0
 
0
 
! Отговори
b0rislav преди 15 години
Аз мисля, че съвсем скоро всеки българин ще поиска да се отдели някак си от тази гадна, ***, неуредена и абсурдна държава, за което са виновни осраните ни посредствени т.нар. политици!!!Не съм бил в Суходол, но знам някои неща за това как държавата притиска хора там и мога да си представя колко им е трудно да се борят за бъдещето на децата си. За мен те проявяват истински български характер - от тези дето е на изчезване. Този характер е помогнал на на едни по-предишни българи да оцелеят по време на робствата. И до къде сме стигнали сега? Да оглупеем до там, че тези гадове политиците да могат да ни насъскват един срещу друг и да се лаем като кучета... пък те да си грабят каквото е останло за доограбване от страната и да си уреждат живетеца и жовота на отрочетата си, на любовниците си и на протежетата си с крадени пари... ..Какво падение е това българин да плюе по българин - по българския учител, по българския селски стопанин или по своя сънародник, който живее сред смрад и ***... Нищо добро не заслужаваме да знаете. И нищо добро не ни очаква, защото сме нация от егоисти, простаци, комплексари и луди!..И сега, когато тези хора се борят сам сами с целия държавен апарат: със съдебна система, с полиция, с данъчни, с партийни функционери на държавна службица и с обикновени други ***... сега, когато на тези хора им е най-трудно, какво получават те от останалия бъгларски народ?... присмех:) Браво *** - утре вие ще сте на тяхно място - това е гарантирано!
131
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
СИЕНЕН съобщи, че графство Владая е обявило война на Република Суходол. Водят се ожесточени битки за контрол на Владайското дефиле. Според СИЕНЕН армията на графство Владая е подпомагана от 4 каруцопреносима дивизия на Кралство Перник. От Кралство Перник разпространиха съобщение, че техни миротворци защитават цивилните в Черния кос.
130
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Новосъздадената агенция "Суходолски независими новини" (СИЕНЕН), току що съобщи, че Република Суходол е признала Абхазия и Южна Осетия.
129
0
 
0
 
! Отговори
no name преди 15 години
а защо не държавата?? :D Да преместим столицата в Казанлък да кажем малко градче... ще стане голямо като София и така и ще продължава веригата! Според мен трябва да вкараме някой от франция да ни управлява че нащи управници са доста некадърни...........................