Суходол става Република

Френски адвокати помагат на квартала да обяви независимост от държавата, която наново отвори сметището
5 сеп 2008 11:14,
169
Суходол става Република
Република Суходол. Снимка: БГНЕС

Столичният квартал "Суходол" ще се цепи от държавата и ще става самостоятелна република.

Жителите му вече са наели адвокати от Франция, които да им кажат как да обявят независимост.

"Край на мирните разговори!", отсичат местните, които са ядосани от решението на кмета Бойко Борисов и от управляващите да отворят сметището в квартала им.

Пред вестник "Труд" суходолци не уточняват подробности около бъдещото управление на Република Суходол - конституция, данъци, армия.

"Ще предприемем сериозни действия", заканва се Венцислав Божилов,  председател на Сдружението "Защита здравето и живота на населението и околната среда в Суходол".

Апелът е подет и от съкварталците му: "От този момент нататък ще действаме непредсказуемо!"

Dnes.bg припомня, че на 15 ноември 2007 година сметището в Суходол бе отново отворено след решение на кабинета.

Последваха седмици на протести на жителите в Суходол, а за да понижат напрежението, МВР изпрати полиция и жандармерия в квартала.

В квартала, който е 1,15 кв. км, по постоянен адрес живеят 2118 души.

Ако обяви независимост, Суходол ще е по-голяма република от Ватикана, която е с площ 0,44 кв. км и 824 жители.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


169
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
108
0
 
0
 
! Отговори
Sten преди 15 години
продължавам: А като се замогне новата Република, предлагам да инвестираме в оръжие и да превземем и Мало Бучино :D
107
0
 
0
 
! Отговори
sten преди 15 години
В този напрегнат петъчен ден това е първото нещо, което истински ме разсмя. Много яко ще е ако стане. Може да вкараме и малко *** за цвят. Ще направим и квартал на "Червените фенери с кофишопове и витрини. Ей, може да прокопаем и канали, да стане като Венеция или Амстердам. Хайде, аз съм ЗА!
106
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Суходол на 3 морета ! Оле оле оле :)
105
0
 
0
 
! Отговори
Ryraven преди 15 години
Ми да им сложим входни визи после и да ги видим глупаците :)
104
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Евала на суходолци! Всички трябва да си отстояваме правата, а не само да мрънкаме по форумите!Като ни изсраха балите пред блока в Дружба и засмърдя, тогава разбрахме за какво се борят тия хора
103
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
В Суходол мирише на ***, на жълтите павета мирише на дебели, мазни лай'на, а в Христо Ботев мирише ***!
102
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Защо управляващите не пият вода от Г.баня и от Банкя??Защото Суходолското дере, пълно с *** е точно между двете И в Суходол също има минерална вода, ама като отворят сондажа, намалява дебита в Горна баняЗамислете се
101
0
 
0
 
! Отговори
Ryraven преди 15 години
Ми да им сложим входни визи после и да ги видим глупаците :)
100
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Поддържам инициативата на Суходол.Така трябва6е да постъпи и Козлодуй около 2000 г.
99
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
@97Еми то и сметището е от тогава :D
98
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Kakви са тези простотии, няма ли истински новини, та пишете глупости?
97
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Тука се оплакват имало задръствания и *** в София. Еми как няма да има като се напълни със селски текидии. Не им било харесвало да бачкат тука, еми ходете си по родните места. Като ти спрат интернета щото не си си го платил, щото няма работа в малкото чисто прекрасно градче, тогава ще тръгнеш към София. А и тези които псуват провинцията и се правят на софиянци - същите текидии. Няма провинция няма кво да ядеш, пък и тебе нямаше да те има.
96
0
 
0
 
! Отговори
edin преди 15 години
Добре де,като гледам с какъв темп се строи поредния мол във варна,що не земат с такъв темп да си построят в софия завод за отпадъци.Какво само мън-мън.писна ми от тоя ***!
95
0
 
0
 
! Отговори
Христо преди 15 години
Ако обявят независимост и ако легализират марихуаната на тяхна територия, там съм !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
94
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Г-жо вие сте се обявила като "софиянец" и не разбирам защо ни наричате "нещастници"? Кой ви дава право да обиждате? Тук е форум. Кажете си мнението по темата и не обиждайте останалите.
93
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
И ще се казва Боклукчийско - Селска Република Суходол - съкратено БСРС (Бе се ре се)*** и селендури мазни
92
0
 
0
 
! Отговори
G.O. преди 15 години
Това сметище винаги го имало там! Който се е заселвал в квартала е знаел с какво си им аработа...То е лесно взимаш по -евтина земя и после ревеш, че не ти изнася...а като не те кефи, що заживя там??
91
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
ти , мойто момиче, като не разбираш- по-добре си трай .....че ставаш за смях....пък и като не ти харесва тук, събирай си багажеца и чао...никой не те държи насила
90
0
 
0
 
! Отговори
Умберто Боси преди 15 години
Искам да уведомя жителите на Суходол, че отдавна работя по тази идея в Люлин. Вече имам много съратници. Идеята за независима Република Люлин - Суходол е икономически обоснована. 1. Географски Люлин и Суходол са най-западните квартали на София и са най-близо до Европа и евроатлантическите ценности (не случайно френските адвокати са тук)2. След обявяването на независимост следва да се приеме економическо ембарго спрямо България и да се въведе визов режим! 3. Готови сме да приемем демонтираните реактори от Козлодуй и да изградим нова централа Люлин Нуклеар Пауър. Електроенергията ще продаваме на съседни страни. 4. Ще въведем еврото в обръщение незабавно. 5. Магистрала Люлин ще бъде национализирана и приходите от нея ще постъпват в бюджета на Република Люлин - Суходол 6. Република Люлин - Суходол ще бъде със статут на офорна зона. Още днес ще посетя Суходол и ще иницирам кръгла маса за да осъдим бъдещи действия. Ваш Умберто Боси
89
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
sofiqnci katro ste tolkova otvoreni za6to ne si dyrjite bokluka v ku6ti...i az sum ot maluk grad no po ste4enie na obstoqtelstvata jiveq i rabotq v skapanata sofiq....za da ida na rabota mi trqbva 1 4as...no tova e dr tema na razgovora...nikoi ne iska da ima bokluci do tqh i da im miri6e...ne sum li prava, neka "grajdanite" da idat da jiveqt tam da vidim dali 6te im e dobre, no spored men nqma da izdyrjat dori 1 minuta tam..4e mnogo 6te im miri6e...i ne se delete na sofiqnci i provincialisti...vsi4ki sme bylgari i trqbva da si imame uvajenieto