"Не играйте с огъня, не сейте етническа омраза"

Премиерът притеснен, че цели медии непрекъснато насаждат етническо напрежение
31 окт 2008 13:30,
112
"Не играйте с огъня, не сейте етническа омраза"
Станишев определи етническото говорене като "опасна игра с огъня". Снимка: БГНЕС

"Всяко поведение и говорене, което насажда етническо напрежение, е опасно. Притеснен съм от ескалацията на говорене на тази тема", обърна се към журналистите премиерът.

По думите на Сергей Станишев има опит за демонизиране на ДПС.

"Също така започва да се говори против турците. Дори днес чух тези за правилността на Възродителния процес, което е за първи път след демократичните промени", коментира той.

По думите му у нас има етнически модел, който създава имидж на страната ни в цял свят.

"Той е създаден от българското общество и то е първият и най-важен гарант за него. Пример за това е спасяването на българските евреи по време на Втората световна война".
 
Станишев определи етническото говорене като "опасна игра с огъня".

На въпрос нали самият Ахмед Доган е повдигнал темата в интервюто си за "Труд", премиерът отговори: "Няма партия, която е съвършена и не търпи критика. Това не означава, че определени партии трябва да се демонизират".

Станишев призова политиците да се отнасят отговорно към етническия модел.

Той коментира, че има цели медии, които непрекъснато насаждат етническо напрежение. Не пожела обаче да ги посочи.

"Има такива, знаете ги, защо мълчите?!", обърна се той към журналистите.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


112
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
91
1
 
2
 
! Отговори
Иванчо преди 15 години
Като чете човек по-долу написаното му става ясно, защо Бойко маркуча има голям процент. Тъпотията, простотията и слабо образованите са болшинство в България. За това се казва, простият народ си заслужава простите водачи. Дерзайте с пожарната... и сидерчето...
90
1
 
2
 
! Отговори
Доню Донев преди 15 години
А колко години ни манипулират от радни страни, че ДПС не е етническа партия, а сега както и да оценяваш всички изказвания, извода е един - никой не отрича, че ДПС е етническа партия. Но се пита тогава къде остава конституцията, според която такава партия няма право на съществуване? То и делото в конституционни съд от преди много години е мътно и недокрай решено, но никой не напира в момента към Конституционния съд. Защо? Май всички наши политици в една или друга степен, по една или друга причина ги устройва това положение. Горе долу по нашата поговорка - ритат се атовете, нно страдат магаретата. Та нашите "политици" май съвсем се самозабравиха - като се започне с новоизлюпения СДС-ар Юруков и неговите далавери и се стигне до свръхнахалството на Доган с неговата лятяща чиния. Всъщност това може и да не е толкова зле - според друга наша поговорка една въшка като се наяде излиза на челото, за да я цапне някой.Но аз се увлякох. Накрая само ще подчертая, че колкото и да се развихрят антибългарите, парашута им няма да се отвори. Българите сме натрупали достатъчно мъдрост през вековете и до етнически срив няма да ни докарат. Жалко само за проблемите, които създават на всички нормални български граждани. И колкото по-бързо изметем тези антибългарски тарикати-келеперджии от властта, толкова по-добре за всички /дори и за тях/.
89
1
 
2
 
! Отговори
Доню Донев преди 15 години
Ние, българите, сме толкова прями и открити, с толкова странни извисявания /и то не келепирджийски/ и с толкова падения /без да изпадаме в крайно озлобление/, че си оставаме загадка за агресивно-келерджийско -егоистично настроения свят, поддал се на юдейската инфилтрация, но запазил христианската си перспектива /която впрочем е неизбежна/. Става дума за всички наследници на протобългарите - от заддунавска България до Татарстан и Чувашия, структурирали на практика пространството от Алпите до Урал /че и зад него/, подобно на викингите, структурирали пространството от Алпите до Британия.А сега конкретно за случая. Забележете как тайно, подмолно, кога скокообразно, кога полека, някой умишлено нагнетява етническо напрежение у нас, подобно на много други места. По време на комунизма възродителния процес се провали и основната причина е пасивната съпротива на основната част от българите. Сега, 20 години по-късно антибългарския тарикат Андрей Райчев вменява тежка вина на българския етнос по отношение на турския етнос. По всяка нормална логика и според нашата конституция той е за съд, а не за медийнопропагандно светило. Доган, за когото се говори, че е татароциганин /от кримските татари, не от нашите казански/, отдавна говори какви ли не обидни неща и прави самопризнания за обръчи от фирми и корупция, но за жълти стотинки разни клакьори го величаят като най големия политик на прехода, вместо да му посочат пътя към следствието. И оставете какво е отмъкнал и ориенталската му демонстрация на власт и охолство, той пречи и на турския етнос, и на българския етнос за нормалното им развитие и европейска интеграция. Други като Гоце еволюираха от върли националисти и антинатовци и приляват на един глас с Доган и Паси. Хайде, за Паси и Станишев е ясно, те поне са първо евреи, но много други? - всъщност за келепир какво ли не се прави. Дори Борисов започна да се изцепва с желанието си да яхне етническата вълна. Не казвам, че не е отчасти прав, ама да не лъготи за участието си във възродителния процес. Пазил реколтата! - хайде де, кога друг път специални части са пазили реколтата и къде другаде, освен в смесените райони по време на преименоването. А от там отишъл направо в Лондон като каратист! - а бе стига с това карате, аз навремето бях в разширения национален отбор по джудо, дори известно време съм тренирал карате в неговия прехвален милиционерски отбор докато учих математика и знам каква беше там средата и как влияеше на трениращите - накратко пълна отврат! Но на него това си му е вроден талант - да служи. И на БКП, и на Живков, И на Сакскубургготски, и на МВР, и на новия голям брат и същевременно да се хвали с дребни подробности от биографията си - от това, че имал дядо земеделец до каратето.А колко години ни манипулират от радни страни, че ДПС не е етническа партия, а сега както и да оценяваш всички изказвания, извода е един - никой не отрича, че ДПС е етническа партия. Но се пита тогава къде остава конституцията, според която такава партия няма право на същ
88
1
 
2
 
! Отговори
haho преди 15 години
Shevche, ako za malko si nadignesh kuhata leika ot l*nata v koito si se navrql, she vidish 4e nito bulgarite sa trugnali da gonqt turcite nito obratno. tova v obshetsvoto go nqma deto vie go govorite. Na vsi4ki e qsno che tia gi drunkate za da otvle4ete obshtestvenoto vnimanie ot Vajnite neshta i mnojestvoto "samoubiistva" koito stanaha naposleduk. Taka che na horata veche im e prez onaq rabota ta v Zapadna Germania kakvi shte gi nadrunkate i bez drugo sa samo luji i ni6to pove4e. MALKO OSTANAHA BALAMITE DETO VI VQRVAT
87
1
 
2
 
! Отговори
Kris преди 15 години
За пореден път се уверявам колко са прости и ограничени повечето тук! Какво етническо напрежение, наистина не бива да си играем с огъня. И тия платени медии които пишат за тези неща... Хора , знаете ли , че преди да станат събитията в бивша Югославия, сърби , хървати , мюсюлмани живееха заедно , в мир и разбиратество. Както се казва като закъса единия за сол , другия му я подава през оградата. Тези хора не искаха да се избиват, те живееха мирно от толкова много години. Защо беше нужно това ? Политика, платена западна политика за разбиване на балканите. Незнам каква е целта сега в България , но искам да ви призова и Българи и Турси - Не допускайте това да се случи и в България. Не допускайте да има етническо напрежение, всичко това е изкуствено и се прави с цел , задоволяване на интересите на група хора. Живеем си мирно , всички родени тук имам еднакви права. Нека нито българите , нито турците се подвеждат по тези провокаций. Нека постъпим интелигентно!
86
1
 
2
 
! Отговори
:) преди 15 години
Тоя голия олюфф никой не го взема на сериозно вече. Няма никакво значение какво казва.
85
1
 
2
 
! Отговори
преди 15 години
Ние Българите сме ощетени, малцинствата имат по-големи права от българите.
84
1
 
2
 
! Отговори
бай ху преди 15 години
промени" бе, педеру мазен - цялата "смяна" си беше режисирана постановка и цирк, за да се заблуди народа, че *** се оттеглят доброволно, та да не стане да ги избие. демократични промени никога не е имало, комунистите си упрявляват държавицата, кога скрито, кога - открито; и не отклонявайте вниманието с дрънканици за "опасни етнически напрежения", щото ако се стигне до етнически сблъсъци, пак вие ще сте виновни, мръсни *** *** - защото с дискриминационната си политика спрямо българите, облагодетелстваща основно *** етнос, насадихте такова напрежение, което не може да се сравнява нито с възродителни, нито с други процеси. и помнете - ако се стигне до трепане, вие ще сте първите.
83
1
 
2
 
! Отговори
Astarot преди 15 години
Ама, хич да не е, си избрахме управляваща коалиция:1. Украински хазарски евреин, с руско самосъзнание.2. Немски аристократ с испанско самосъзнание.3. Псевдо-турчин, агент на ДС.Нещо липсва, ама какво ли? :)
82
1
 
2
 
! Отговори
преди 15 години
Следващтия президент щте се казва Сергей Станишев иначе предпочитам Първана,но тва му е последният мандат жалко
81
1
 
2
 
! Отговори
преди 15 години
аз не познавам такъв турчен грам турски да не знае,можеби на 1000 един щте се намери еии от тва по-голяма глупост няма:)
80
1
 
2
 
! Отговори
преди 15 години
Не му пука на Станишев дали в България ще стане като в Косово, Кипър или Чечения. Той не е Българин.
79
1
 
2
 
! Отговори
преди 15 години
zdr. na vsi4ki da ste jivi i zdravi,no nqma smisil da se rugaem i da se obijdame...da se delim po religiq,rasa i t.n....neka obirnem vnimanie na po vajnite ne6ta...mislq 4e ima takiva...ne mislq 4e turcite sa ni problem...nqkoi obiknoven turcin da vie napravil ne6to na nqkoi....
78
1
 
2
 
! Отговори
"запалка" преди 15 години
БКП/БСП,ДС и Доган наистина си играят с огъня!Единствения начин да се спрат е ДПС да се демократизира и да си избере ново име и нов-млад и образован лидер-демократ,който да обедини българските турци около демократичните ценности и да работи за по-доброто бъдеще на всички в ибщия ни европейски дом. БКП/БСП,НДСВ и ДПС определено трябва да излязат в опозиция!
77
1
 
2
 
! Отговори
преди 15 години
Най - смисленият коментар!!!
76
1
 
2
 
! Отговори
преди 15 години
Целият им род от България, грам турски не знае, обаче се нарича турчин- ***, щом живееш в тази държава и се водиш гражданин ще показваш принадлежност, иначе вън !!!
75
1
 
2
 
! Отговори
Четири лапи преди 15 години
Обичай България или се пръждосвай! Колкото българи в Турция толково турци в България и при същите условия. НЕ на демокрацията по гол *** ( според модела на за украинският евреин серГЕй).
74
1
 
2
 
! Отговори
преди 15 години
не си играйте със запалки и бензин около турската махала :D :D
73
1
 
2
 
! Отговори
преди 15 години
Този само да ми падне, ще му направя очилата контактни лещи!
72
1
 
2
 
! Отговори
емигрантката преди 15 години
Мой скъпи сънародници,чета вашите коментари и сърцето ми къса,защо се ядете и обиждате на турци,българи,арменци,еврейци,кому е нужно,та вие сте чеда на майката България,вярвам,че всички милеете по-свой начин корена си и хляба който ядете,некарайте вашите деди да ронят сълзи,за омразата ,която сеяте на таз толкоз хубава България,обичайте се бе хора-знаете ли хора колко е трудно да няма кой да те напсува на родния език,да ти каже честит празник на родния език,пиша със сълзи и се моля дано всичко се оправи в таз страна и един ден всички да се хванем на едно хубаво българско хоро,българи,турци,***,армейци,каракачани и прочие,всички единни и обичащи нашата мила родина България-необръщайте внимание на Станишев,Доган и медийте,бъдете непоклатими.Поздравявам ви и ви обичам,каквито и да сте стига да сте достойно ,че живеете в майка България-пийте по-една ракия,но не се мразете и ругаете.