"Не играйте с огъня, не сейте етническа омраза"

Премиерът притеснен, че цели медии непрекъснато насаждат етническо напрежение
31 окт 2008 13:30,
112
"Не играйте с огъня, не сейте етническа омраза"
Станишев определи етническото говорене като "опасна игра с огъня". Снимка: БГНЕС

"Всяко поведение и говорене, което насажда етническо напрежение, е опасно. Притеснен съм от ескалацията на говорене на тази тема", обърна се към журналистите премиерът.

По думите на Сергей Станишев има опит за демонизиране на ДПС.

"Също така започва да се говори против турците. Дори днес чух тези за правилността на Възродителния процес, което е за първи път след демократичните промени", коментира той.

По думите му у нас има етнически модел, който създава имидж на страната ни в цял свят.

"Той е създаден от българското общество и то е първият и най-важен гарант за него. Пример за това е спасяването на българските евреи по време на Втората световна война".
 
Станишев определи етническото говорене като "опасна игра с огъня".

На въпрос нали самият Ахмед Доган е повдигнал темата в интервюто си за "Труд", премиерът отговори: "Няма партия, която е съвършена и не търпи критика. Това не означава, че определени партии трябва да се демонизират".

Станишев призова политиците да се отнасят отговорно към етническия модел.

Той коментира, че има цели медии, които непрекъснато насаждат етническо напрежение. Не пожела обаче да ги посочи.

"Има такива, знаете ги, защо мълчите?!", обърна се той към журналистите.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


112
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
51
1
 
2
 
! Отговори
преди 15 години
Както се казва: риба се лови в мътна вода. Сега може би ще се изясни какво се цели с всичките тези скандали, етнически конфликти и прочие. Ако не ви е ясно от началото на годината държавата и държавните предприятия се източват целенасочено. Вече почти нищо не е останало и няма смисъл да се притесняваме или да се караме със съседа.
50
1
 
2
 
! Отговори
преди 15 години
мила как да се откажат от тва лапане тук
49
1
 
2
 
! Отговори
43 преди 15 години
Браво 43 Едно хубаво исказване
48
1
 
2
 
! Отговори
преди 15 години
6te sloja edna bomba nakraq v parlamenta kvo izmu4vat tolkova naroda mamkaim gadna fa6istka
47
1
 
2
 
! Отговори
преди 15 години
начи, защо некой журналист не попита недуразумението СС, изживяващ се и като минпред на територията България, какво общо има етническото напрежение с партията ДПС? да се почне оттам, какви права и свободи и на кого са нарушени, за да има нужда от партия, дето да се бори за тях?Сетне, каво точно се разбира под етнически мир и защо подемането на темата за крадливостта и неадекватното благосъстояние на един етнически неизвестно какъв субект трябва да го застраши тоя мир? И накрая, толко ли е глупав др. СС за дане е наясно(или само нас заблуждава?) че Амет за пореден път изнудва цяла държава?
46
1
 
2
 
! Отговори
anonimen преди 15 години
като чета коментарите ми се гади.тука все такива големи приказки и коментари но на улицата не чувам такива приказки.значи някой от горе пуска фитили.турците мисля че са толерантен народ и никой не мисли лошо за България сигурна съм.И ако не е доволен от тук Турция е голяма и ще побере всеки който иска да замине да живее.спрете с простотийите
45
1
 
2
 
! Отговори
преди 15 години
Станишев е подпалвач на етнически конфликти. Много му се иска да стане нещо, ама няма. Той се надява така да замаскира корупцията и кражбите които са се извършили в държавата през последните години. Колко прекрасно би било или турците или работниците от комбината да подпалят министерски съвет. Всички улики към престъпленията ще се изгубят, нали така беше с мнимото подпалване на партийния дом.
44
1
 
2
 
! Отговори
преди 15 години
Войните са заради жени, а неговата Еленка никой я не ще. Даже младежкото БСП отказвало да гласува с SMS-си за нейния денсинг и обсъждало фигурата й????? К'во ни занимава с глупости тоз застаряващ младеж, дето нито стана рокер нито митър чистач. Айде да бега на денсинга, щото Еленка щъ го закъса
43
1
 
2
 
! Отговори
преди 15 години
Имам няколко приятели - едно полу еврейче полу българче,едно полу българче полу русначе, две турчета, едно-две *** и много българчета.Всички от тях са много интелигентни и са пракрасни хора.Нито един от тях не е конфликтен. Напротив много добри човеци са и винаги са се стремяли да се отнасят добре! Всички работят и са добронамерени.Не виждам как ДПС , АТАКА, ...БОЙКО, СТАНИШЕВ или Лостов ..ще ме накарат да тръгна срещу тях.По-скоро бих тръгнал срещу управлението. Колкото до 'националистите' ами те имат право, но само ДО НЯКЪДЕ. Глобализацията е факт и нито ние нито тези пионки, които гледаме в парламента не диктуваме насоката...Затова трябва обединение, истински личности, да се избягва изтреблението на 'различните', да се поощрява добротата и да се изкоренява коравосърдечността и егоизма.Една красива утопична революцийка.
42
1
 
2
 
! Отговори
преди 15 години
той този сам накладе огъня като направи коалиция с дпс!!!
41
1
 
2
 
! Отговори
преди 15 години
Помните ли къде остави бирника Андрешко? Ами това е начина да се отървем от тези изедници.
40
1
 
2
 
! Отговори
Abroad преди 15 години
Айде като трябва да има разбиране между етносите,защо не направи правителството услуга на ДПС и не прекръсти Българина на ***,без това то на това прили4а,тогава ще има етни4ески мир,даже може и българи да не останат.
39
1
 
2
 
! Отговори
преди 15 години
щтом няма разбирателство между турците и българите трябва да има война,за да кротне единия по точно ***.И доста така населението се увеличи малко тряба прочистване,и Бг на две това е наи-хубавото което си мечтая живота е една измислица
38
1
 
2
 
! Отговори
грешка преди 15 години
появи се. моите извинения :)
37
1
 
2
 
! Отговори
Една там преди 15 години
Какво ми направихте с коментара бе хора?Нищо лошо не казах защо ми го изтрихте..Ба цензурата
36
1
 
2
 
! Отговори
eeeeeeeee преди 15 години
На хората им омръзна от предатели.Гласувал си за СДС-хоп и ДПС се притуря, гласувал си за БСП- хоп пак ДПС, гласувал си за Груьо от Бусманци - хоп пак те. Еми айде стига вече. Трябва да гласуваме.Това е начина да се махне ДПС.
35
1
 
2
 
! Отговори
преди 15 години
е г-н министре виж какво са писали хората под мен. И ТАКАВА Е ВОЛЯТА НА БЪЛГАРСКИЯ НАРОД.
34
1
 
2
 
! Отговори
Етнически Българин преди 15 години
Живея в провинциален град.Живея близо до *** махала, през една -две улици сме.Няма никаква етническа омраза, всичко това са насаждани отгоре теории, с цел сплашване на населението.Българи и *** теглят по същия начин хомота.плащат една цена за ток, вода.За разлика от други градове, в нашия град нередовните платци на ток ги откачват и карат на свещи.Има и осъдени по бързата процедура за неплащане на вода от ВИК.Но никой , освем няколко хлапета на 15-16години не се прави на бабаит, и не се бутува етнически.За разлика от преди няколко години, преди изборите.Тогава от София дойдоха хора на ДПС, костюмирани със скъпи копринени костюми, возещи се в суперлуксозни коли, демонстриращи килограми злато по тях във вид на ланци и пръстени.Наеха едно барче, изгониха за една вечер Българите персонал и направиха някакво събрание.На другата сутрин ***, особенно мъжете, не можеш ги позна!Наежени, озлобени, готови за скандали....Говореха точно като сега, че ще стане Косово, че без тях не може да ни търпят в Европа, че и те имат права....Банални и кухи приказки, от предизборна агитация, но хванаха калъп сред тях...Най ги беше страх да не дойде на власт Атака.След изборите положението се нормализира, никой не идваше вече с лъскави коли, и пак си бяхме добри съседи.Същия сценарии и сега ще го разиграят в турските райони-заплаха с Косово, и плашене с Атака.Друг начин няма да спечелят изборите.А Станишев гледа като малко пате из джоб и обяснява , че няма напрежение.Напрежението идва първо в главите на депутатите, борещи се за власт.Народа и хабер си няма от такова напрежение!!!Само не знам, защо не се вдигнем всички, и Българи и *** и турци, и да ги изметем тия *** от парламента, дето ни направиха на маймуни за 19 години!По-добре да се почне на чисто и от начало, отколкото още 20 години да се ядем един друг.Пусти кокал, има още за глозгане по него, и не им се изпуска нито на ДПС, нито на БСП...
33
1
 
2
 
! Отговори
Една там преди 15 години
Едно е малцинствата да имат представители в парламента,което си е съвсем в реда на нещата, съвсем друго е да управляват и да толерират тези малцинства...
32
1
 
2
 
! Отговори
avatar преди 15 години
това е свобода без диктатори.За всички които мразят дпс но не мразят турците бих желал да кажа нещо.Ако не е дпс ще дойде друга партия която ще трябва да зищитава интересите на българските турци.в демократцията начини за решаване на проблемите много