Ромка кандидатства за дознател, от МВР й се подиграват

Мургавелката минала успешно първите два етапа от конкурса, но на интервюто се държали унизително с нея
30 ное 2008 17:30,
237
Ромка кандидатства за дознател, от МВР й се подиграват
Снимка: Getty Images/Guliver Photos

Петчленен състав на Комисията за защита от дискриминация ще проведе заседание по преписка, образувана по жалбата на Таня Таушанова от Мездра срещу МВР, съобщиха от пресслужбата на комисията.

Таушанова кандидатствала за работа като дознател в „Транспортна полиция” – Мездра.

Явила се на конкурс, минала успешно първите два етапа, явила се на третия, който е заключително интервю и проверка на правната подготовка.

Тук, според жалбоподателката, отношението на комисията към нея е било грубо и унизително, подплатено от провокативни въпроси, като основният стремеж бил да й се покаже, че мястото й не е там.

Първопричината за това Таушанова вижда в ромския си произход.

Тя настоява за провеждането на нова конкурсна процедура от независима комисия.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


237
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
176
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Що бе. Нека! Може да е полезна. Ако рече да издаде всичкото бай *** що крадне...
175
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
По това че си прави изводи за всички роми, от няколкото които тя е срещала и не се замисля че има и други - свестни, които с цената на много усилия са се измъкнали от общото блато. Аз познавам и такива. Има *** заслужаващи уважение много повече от мен и от теб!
174
0
 
0
 
! Отговори
iv преди 15 години
Баба ти е ромка, 168 е права, *** все се оплакват че ги пренебрегват. и по какво реши че манталитета и е на ***
173
0
 
0
 
! Отговори
Аз преди 15 години
още една *** иска... Ама к`во иска комплексарката - тя е наясно с резултата и ще работи в МВР, щото комисията ще й съдейства , разбира се ! Пак евроинтегранти, пак простотии !!!!!!!Работих за 260 лв. и една *** ме попита "ного ли паари ти плащат" ? Викам - много, 260 лв. А тя, 40 г. с 6 деца, безработни с ***, ми се изсмя - мба, моите детски са 220 лв. Казвам, браво дууша ... и аз работя за теб, ама кажи ми как ще си платя сметките и к`во ша ми остане. Добре, че не пуша като теб, щото щях само на цигари да карам. Като споменах цигари, та са сетих ... Трябва да повишат надбавките на ***, щото ще поскъпнат цигарите и ще им бъде още по-трудно. Според мен, твърде толерантни сме българите към всичката ***, но сме неоценени. Е т`ва му харесвах на бай Тошо - при неговото управление *** бяха по-ниски от тревата, по-тихи от водата и най-важното!!!!!!!!!!!!!! НЕ БЯХА ДИСКРИМИНИРАНИ !
172
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Прав си наистина.Поздравявам те!
171
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Колкото и малко да са плащащите данъци, все пак ги има. И тук може би става въпрос за такъв случай. Те не са виновни за това че другите не си плащат и не са образовани и не трябва те да са потърпевши.
170
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Няма нужда да се пишеш, по манталитет си си чиста ромка
169
0
 
0
 
! Отговори
bg преди 15 години
"законни наследници сме всички с бълг гражданство, родени на тази земя,плащащи данъци" - прав си наистина, но знаеш ли колко са като теб "плащащи данъци" Аз нямам нищо против да живея и с бели мечки но да се държат нормално и да не ме ощетяват с нищо
168
0
 
0
 
! Отговори
dadi преди 15 години
Аман от тези Роми. Когато не стане каквото искат , все са пренебрегнати и все са дискриминирани. Вече не знам , дали да не се пиша и аз ромка та да се возя без пари, да не плащам тока, да имам претенции да ме взимат навсякъде на работа. Вчера в автобуса контрольорите въобще не поискаха билетите на ромите, А се заядоха с едно дете 14-15 годишно че е без билет. Грешка беше че не е ***, а БЪЛГАРЧЕ.
167
0
 
0
 
! Отговори
bg преди 15 години
" 'АААА ми низнам то *** накара тука идин *** уриди да почна при вас ама аз неразбрах точно ся кое ша работия' "Ти прочете ли протоколите поместени по-долу от конкурса. Смяташ ли че "жената" е образована и ерудирана. Знаеш ли че кандидатствах в ЧЕЗ за клиент ползващ електроенергия безвъзмезно- и ужас- не ме одобриха, бил съм Българин.Сега чакам някоя правозащитна организация да се свърже с мен за да ми вдене как да си търся правата
166
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
законни наследници сме всички с бълг гражданство, родени на тази земя,плащащи данъци .Не съм невежа за твое сведение-съм с висше образование.и знаеш ли-като ме изпитваха и като кажех името си вдигаха глава и ме поглеждаха.И за историческия музей....
165
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
къде го видя агресивния турчин
164
0
 
0
 
! Отговори
от паплач преди 15 години
аз успях въпреки хора като теб.днес ми е почивен ден.това значи че сте малцинство.не си хаби енергията по анонимните форуми.*** поработи,белким и ти ще успееш.
163
0
 
0
 
! Отговори
bg преди 15 години
Ей бирчет, знаеш ли защо не ми става *** а ?- щот блъскам от сутрин до вечер да ти гледам многобройната, неграмотна челяд. Ако те питам -защо ги правите тия деца, едва ли ще получа нормален отговор. Знеш ли колко *** взимат помощи в България и сумирано в какъв размер, знаеш ли че всички *** са регистрирани като самотни майки- а защо ли?, знаеш ли че *** като изкара 20лв. ги изпива и си купува цигари -- не купува учебник на чаветата. Каква вина имам аз-че цял живот да търпя това племе,да тъна в недоимък и да работя като вол - а вие да крадете и пиете и да щракате маанета. ТИ как си мислиш че ще свърши тая работа, какво развитие ще има *** общност занапред- като растете неграмотни и цифливи на наш гръб.Докога ще ви търпим а . Един ден по селата ще се заселят и чужденци и тогава като нагазят в ви и видят за какво иде реч ще говорим пак. То вие не сте виновни-- виновни са тия които ви подсказват какво да правите, какви и как права да търсите, какви облаги от държавата да искате --щото такива има.Знеш ли като взема 380лв. заплата за месец работа,и като знам че е дин *** е откраднал повече зе 5 дена какво ви мисля а? Майка ви мр....на
162
0
 
0
 
! Отговори
Bio преди 15 години
За да кандидатства за работа там момичето със сигурност е образована и ерудирана. И аз недолюбвам мърлявите и крадливи роми и ромки, които зарязват децата си по домове без да им пука, но в случая няма как да не се възмутя от това отношение към жената. Дано да ги осъди ***!
161
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
151, на теб кой ти каза, че жената не е можела да говори български? Стига с този расизъм вече, излагате се. "Българи".
160
0
 
0
 
! Отговори
- преди 15 години
148 - не се забавлявай защото всичко се връща. Аз не се забавлявам защото ми става ясно каква *** сме, законните наследници на българите. Ако хората преди 3-4 поколения ни видят сега, вероятно биха се отказали съвсем да се наричат "българи". Това не е принадлежност, това е звание, което много от 8-милионния народ не трябва да притежават. Толкова сте ограничени умствено, толкова сте озлобени от собственото си невежество и ***, че всеки с малко повече ум и качества сте готови да го разкъсате на парчета.ДА! аз съм българин и ДА аз подкрепям честните хора, можещите хора и борещите се хора - те трябва да отидат в бъдещето без значение на произхода си, цвета на кожата и цвета на гащите, които носят.Вие, останалата ***- българска, турска, *** и т.н. сте за историческия музей.
159
0
 
0
 
! Отговори
кера преди 15 години
Какво толкова страшно е станало?Явно момичето е надраснало много от своя етнос и много от Вас.Оплакала се в комисията по дискриминация-тя първата и последната ли ще бъде.Ако не покаже възможности и пред комисията,ще отпадне и толкоз.Пожелавам и да прояви повече упоритост и повече труд,за да успее един ден.
158
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Просто не мога да повярвам, че има толкова злонамерени българи :( С този манталитет винаги ще бъдем последна дупка на кавала!В случая изобщо не е важно жената отговаряла ли е на условията или не! Всеки човек независимо от произхода си има право да иска коректно отношение към него! Никой няма право да се присмива на потенциален служител и да го унижава! Подобно просташко поведение е характерно само при дивите и нецивилизовани държави!
157
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
тва е психотест - няма забранени въпроси, който е кандидатствал в полицията знае за кво става дума ето поредния пример на *** - всичко се обръща в тяхна полза