"Да пием вода"

След като пушиха по цигара, полицаите пият и по една вода в знак на протест заради ниското заплащане
21 дек 2008 10:49,
172
"Да пием вода"
Снимка: БГНЕС

След като на 12 декември полицаите се събраха в градинката до сградата на вътрешното министерство в столицата, за да "пушат цигари", днес се очаква се служителите на МВР отново да се съберат.

Този път обаче протестът им минава под мотото "да пием вода", според информацията от полицейския форум, където се уговориха да се съберат в 11 часа.

Около 500 са протестиращите полицаи в градинката пред църквата "Свети Седмочисленици".

Заради законовата забрана за протести служителите на реда носят бутилки с минерална вода.

Акцията не е подкрепена от Националния полицейски синдикат в България, но според протестиращите отказът на синдикатите е бил само временен. Днес те очакват подкрепата им.

От ръководството на министрество никой все още не е приел представители на стачкуващите служители.

До момента нямат официална информация от министерството за исканията си и декларацията, която са подали до вътрешния министър Михаил Миков.

Сред основните им искания са създаване на нов синдикат, приемане на Европейска харта на полицията и в България и подобряване условията на работата.

Полицай сподели, че след протестите са се увеличили проверките към служителите. Той даде за пример това как след едночасово преследване на извършител на престъпление и след като като го е хванал, му е била направена забележка защо не е бил с шапка, която е част от униформата.

Полицаите заявиха още, че протестите ще продължат и след Нова година, ако не бъдат изпълнени исканията им.

Пловдивските полицаи отказаха да протестират за увеличение на заплатите си. За разлика от софийските си колеги, апатия е обхванала служителите на реда в града под тепетата. "Каквото има да се реши, то се случи в София", заявиха полицаи.

Над 200 полицаи и пожарникари от всички служби на Областната дирекция на МВР се събраха пред сградата на Полицейското управление в Шумен, да пият вода.

Миналата неделя около 170 полицаи пък се събраха „да изпушат по цигара“. В символичния протест и днес не участваха началници на полицейски управления, но се включиха шефове на служби.

На пл. „Освобождение“ имаше полицаи от управленията в Каолиново, Велики Преслав и Нови пазар. „Ходим като парцаливци. Случва се да обличаме долнище от лятна униформа с горнище от зимна“, коментира неофициално сержант от града.

Около 50 полицаи се събраха пред сградата на областната дирекция на МВР в Плевен на ул. „Сан Стефано”.

Сред тях имаше служители на полицията и жандармерията. Те се задържаха към 40 минути пред входа на полицията, след което се разотидоха.

Полицаите заявиха без да искат да бъдат цитирани поименно, че протестът им е за адекватно заплащане и нормални условия на работа. Те отрекоха да е имало заплахи за уволнения към участници в протеста миналата седмица.

И днес, както и миналата седмица, липсваха представители на ръководството. Служителите на реда днес бяха двойно по-малко в сравнение с миналата събота, липсваха и служители на пожарната.

Над 200 полицаи се събраха да пият вода минерална вода през сградата на Областна дирекция на полицията във Варна.

Служителите на реда претендират за увеличение на заплатите, по-добри условия на труд и по-добра материална база, разказаха очевидци.

Днес протестират хиляди полицаи от цялата страна.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


172
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
131
0
 
0
 
! Отговори
baimile преди 15 години
Браво на полицаите, подкрепям ги на 100%, както и всички, които се осмеляват да протестират срещу скапаното управление на тая държава ... нека не се плюем, а да се подкрепим, за да живеем по-добре. Всеки заслужава да живее по-добре ... защо добре да живеят само политиците и мутрите ... ние не сме ли хора. Не се плюйте, хора ... нека да сме един народ, а не *** !!!
130
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
НФБ,напълно съм съгласен с теб! Не знам откъде пишеш, но коментарите ти са много балансирани и правдиви. Не исках да влизам в дебат с милиционерите този ден, защото релаксирам и не ми се занимава с тях. Наистина, на запад трудът се зплаща според квалификацията и образованието. Не ми се говори какви са доходите на хирурзите. Искам само да споделя как са полицаите в Канада, където живея. За да стане полицай, един човек инвестира в образованието си и плаща от джоба си за 2 или 3 годишен курс в съответните полицейски колежи. СЛЕД ТОВА кандидатства на работа в полицията и ако бъде одобрен(1 от 3-***), започва временно работа по патрулките. След евалюация всяка година, полицаят може да продължи като детектив или нагоре. На останалите не им се подновява договора и продължават работа като охранители по частните фирми. На никого не му е осигурено бъдещето 30 години напред, за връзчици да не говорим! Никога не ме е било страх там да искам информация, не съм виждал такива *** и ароганти както в Бг, въпреки многото недостатъци на полицията в Канада.За разлика от ***, митничар, полицай или военен не са никак престижни професии. Уважават се Университетските преподаватели, лекарите, инженерите и специлаистите, въпреки че дори и шофьорите имат възможност да правят добри пари.
129
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
do kato v MVR ima 'komandiri' s po nad 20g.stag iadene i piene sistemata niama da se opravi.
128
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
VINAGI SAM SE OTNASQL S RESPEKT KAM POLICAITE ,VSEKI IMA PRAVOTO NA PO DOBAR JIVOT TA I TEZI HORA IMAT SEMEISTVA I PROBLEMI ZA RE6AVANE MAKAR DA SE NALAGA DA SE POSTUPVAME PO MEJDU SI PO MITINGI AZ VI RAZBIRAM I PODKREPQM VA6ITE ISKANIQ DANO USPEETE BADETE MALKO PO TVYRDI
127
0
 
0
 
! Отговори
НФБ преди 15 години
чудно, но аз не познавам доктори с такъв доход!За да получават такива доходи явно са от червените професори дето в действителност скубят от пациентите, иначе заплатата е 600лв видах я с очите си на фиш на лекар с 25г трудов стаж и със специалност!Нямам нищо лично, но просто трябва да се устойности труда на всяка категория в България и да се въведат Западните ставки и пропорцииучен/полицай...доктор...адвокат...учите.. ..строител...чистач...министър!Не сте ли съгласен с това предложение да бъде остойностен всеки труд и да се спре с противопоставянето на отделните категории трудещи се!Не сте ли съгласен че трябва да се стимулират хората да учат!ако сте чели и други мои постове щяхте да видите че застъпвам и тезата за реформи в образование..здравеопазване...ВУЗ-ове!Извинявайт е ако съм ви засегнал лично..Весела Коледа и много радост, щастие и здраве!
126
0
 
0
 
! Отговори
PODKREPIAM S DVE RAZ преди 15 години
TOVA E SAMATA ISTINA
125
0
 
0
 
! Отговори
НФБ преди 15 години
незнам защо си вадиш заключения че някой мрази достойният полицай!Всяка държава си има полиция!Проблема тук не е личностен..когато критикуваме системата , го правим в интерес на добрият полицай в интерес на професионалиста!вярно е че навсякъде има черни "УФСЪ..", но тези очернят цялата система и я компроментират!Весели празници бъдете жив и здрав , вие и вашата фамилия!Весела Коледа!
124
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Като чета ковентарите на повечето злобни нискоинтелигентни драскачи все повече си отговарям защо всички съседни народи на България неуважават и дори се подиграват на българите. В това число разбирам и македонците защо не искат и да чуят думата "българин"!
123
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Я пък тоя -ти лекар ли си ? с 600 лв.заплата ?? Или си некадърен или прекалено мързелив щото аз не познавам лекар, който да не кара нова кола ,да има частен кабинет и доход по -малък от 4000лв ,а пък за корупцията в болниците направо не ми се говори -за тези изнудвачи в бели престилки няма Хипократова клетва и пр. отживелици -всичко е пари -при това взети по най-гадния начин с изнудване за здравето и живота на хората!!Ако си направиш една справчица само ,до колко другите страни инвестират във вътрешна сигурност и отбрана ще разбереш ,че сме на едно от последните места по този показател .Бюджета на МВР е 5 -ти или 6-ти по големина ,а колкото дали сме обречена държава -да такава сме ,но поради ред други причини!!
122
0
 
0
 
! Отговори
полицай преди 15 години
От къде тая злоба и омраза , към полицайте бе хора.По голямата част от вас дето пишат срещу полицията , като ги спре катажията сигурно са хрисими като агънца.Но тук във форумите сте много смели.Имало неграмотни сред полицайте ,нима във вашата фирма всички са със коефициент на интелигентност над 110 ? Напротив отношението и вулгарния език , само показва възпитанието , морала и това колоко един човек може да деградира в собствената си некомпетентност.
121
0
 
0
 
! Отговори
Пътния полицай преди 15 години
Колегите са прави--заплатата ТРЯБВА да се увеличиМисля че служителите на пътна полиция трябва да са най-високо заплатени2000 лева е достойно възнаграждение и до 17 години стаж с право на пенсия
120
0
 
0
 
! Отговори
НФБ преди 15 години
никой насила не ги кара да служат за тези пари..ето колко лекари...мед.сестри..инженери... като не са съгласни с условията в България..си ловят куфарите и заминават за белите страни!Да ама затова се иска акъл и малко смелост!Така че господа полицаи, ако не Ви изнасят условията..ако не искате да се промените и да работите ефективно, ако не искате структурна реформа и съкращения..стягайте си куфарите и заминавайте...или учете още 6месеца и ставайте шофьори..строители...или ако сте много умни.. учете още 6г медицина и още 5години правете специализации за да работите за 600лв основна заплата!...Страна коята инвестира в полиция а не в доктори, учители..инженери..учени.. е обречена!Полицейщината е типична за диктаторските режими и в частност е дистигнала своето съвършенство при комунистите..лагерите в Белене..Ловеч...
119
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Ми по-добре жена куrрва , отколкото съпруг - като теб.Ама не се притеснявай , нали имаш приятели?
118
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
ami te starite hora skoro i voda nqma da ima za tqh ako prodaljavat da se samoobivat s 4ervenata biuletina ako ne sa te i zloto bsp nqma6e da go mislim dnes a sega se nalaga zaradi gluposta na starite da se trepeme pomejdu si s policaite po mitingi .
117
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
pari li nqmate be tarikati ot kadeto minite i vi hranqt i vi poqt a i lev na raka vzimate a i tolkos rabotite po cql den si byrkate v nosovete i gledate gadjeta po ulicite,aide piite po barzo i si hodete
116
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Ченгетата мислят, че откриват колелото. Ами пенсионерите още от началото на "демократичните бъркотии" са на СТУДЕНА вода!
115
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
DRUGIQT PYT PIITE ZELEVA CHORBA
114
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
ma ti milicioner li si bil ,izvinqvai 4e sam te zasegnal no tova e istenata ,ako ne lije6 gyz ne moje da si 4enge a sa6to i kodo6 a za jenite e qsno samo k..vi se omajvat za 4engeta,hahhaha nai golemite prosqci ama taka e um umuva um robuva hahahahtapak
113
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Разкажи тая приказка на някой дете, но се съмнявам дали и то ще ти повярва .
112
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
не знам основните правила по които ги вземат за милиционери ,но знам ,че основните белези по които си личи един ***,неграмотен ,деградирал оскотял *** прозират ясно от това което си се опитал да съчиниш