Студентите готвят протести до откат

На 15 и 16 те се събират пак пред парламента, имат разрешението на кмета Борисов
14 яну 2009 17:55,
172
Студентите готвят протести до откат
Снимка: Dnes.bg

Столичният кмет обяви, че временно прекратява протестите.

Бойко Борисов обясни, че взима това решение на база на писмото, което е получил от МВР за поставено самоделно взривно устройство на площад "Народно събрание".

Кметът обясни още, че ако след разследването по сигнала се докаже, че няма реална опасност за протестиращите, той ще разреши протестите на 15 и 16 януари т.г.

Борисов каза, че е предявил искания към прокуратурата да бъдат изгледани записите от протестите днес и да се установи кой и как е започнал насилието.

На обвиненията от страна на организаторите, че полицаите са получили заповед от кмета Борисов да действат чрез насилие, той заяви, че е съгласен да се проверят и записите от станциите и да се види дали той им е наредил да бият.

„Спекулата с моето име ми омръзна. Има умисъл в много от действията днес. Жалко, че опропастиха протеста на хората“, допълни той.

На свой ред студентите, дошли на срещата с Борисов, заявиха, че утре ще протестират отново от 11 ч. на площад „Народно събрание“.

По думите им протестът е бил мирен, но група провокатори са предизвикали насилието.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


172
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
51
0
 
1
 
! Отговори
veselina преди 15 години
nqmqm vazmojnost da prisastvam na protestete no napalno gi podkrepqm bravo
50
0
 
1
 
! Отговори
tan4etonet преди 15 години
Ами то ,накрая и те май трябва да ядат бой,че да се осъзнаят...Аз,досега във форумите,винаги съм подкрепяла полицията,защото зная,че и те са хора като нас,сиреч на една заплата,със семейства и деца и т.н.;че има много свестни между тях и че условията им на труд не са много добри...Все се питах защо те ще протестират на различна дата от тази на народа и си го обяснявах с почивния ден...А то било,за да се РАЗГРАНИЧАЛИ от народа...Като си помисля,май наистина много отдавна беше времето,когато се водеха "НАРОДНА МИЛИЦИЯ" !
49
0
 
1
 
! Отговори
111 преди 15 години
ВСЕКИ, КОЙТО РУШИ И ХУЛИГАНСТВА, ЩЕ БЪДЕ БИТ ДО КРЪВ!НИЕ СМЕ ОТ "ГРАДЪТ НА АНГЕЛИТЕ" - АНТИТЕРОРИСТИЧНА ОРГАНИЗАЦИЯ ЗА БОРБА С БЕЗРЕДИЦИТЕ И ХУЛИГАНСКИТЕ ПРОЯВИ СРЕЩУ МИРНИ ГРАЖДАНИ!СЧИТАЙТЕ СЕ ЗА ПРЕДУПРЕДЕНИ!
48
0
 
1
 
! Отговори
преди 15 години
НЯМА ОТКАЗВАНЕ, БОЙКО Е РАЗРЕШИЛ ПРОТЕСТА И УТРЕ ВСИЧКИ НА ОРЪЖИЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕ!!!!!!
47
0
 
1
 
! Отговори
? преди 15 години
Европа категорично заяви, че на тия наши управници няма доверие, поради което спира луди пари, жизнено важни на страната. Толкова много пари, наши по същество пари, пари, отредени на България, пари, които щяха мощно да стимулират вървенето ни към просперитет. Е, глобява ни ЕК с тия пари, и го прави неслучайно, а пък внушението е съвсем ясно: направете нещо, сменете компрометираните си управници, отървете се от тази напаст, и ще отпуснем парите. По-ясен знак от този, който ни дават със спирането на парите, едва ли може да има: ще има пари, ама ще ги дадем на правителство, на което имаме доверие. А от нас, избирателите, зависи какво ще е правителството на България, от нас, гражданите, от нас, избирателите, от нас, народа! Брюксел направи каквото можа, сега иде нашия ред.Трябва да изкрещим така, че наглите крадци, които ни направиха за резил пред целия свят, да се изпокрият от страх в миша дупка. И не само да ги махнем от властта, ами този път и да им търсим отговорност, щото тия ни крадоха така, както никой не ни е крал!От нас се иска и да изритаме от Президенството оня, който създаде тази крадлива коалиция, който неимоверно разврати управляващите, оня, който осигурява политически чадър над крадливите си приятели от мафията, който също до последно крепеше Р.Петков, министъра, близък бизнес-партньор на мафиотите братя Галеви,СТОЙКОВ и други мафиози...БЪЛГАРИ - ВСЕКИ ДЕН НА ПРОТЕСТ,ДОКАТО ИЗРИНЕМ ГАДОВЕТЕ ЧЕРВЕНИ....
46
0
 
1
 
! Отговори
преди 15 години
Дасе направи контра митинг на 17 против исканията на полицията.
45
0
 
1
 
! Отговори
nekorumpiran преди 15 години
Полицаите са специалисти в нищоправенето и биенето - нали сме демократична държава ?В демократични страни като Швейцария, как се провеждат диалозите ? Там правят ли се референдуми или и там имат над 10.000 мултимилионери и над 250.000 прекратени дела за финансов
44
0
 
1
 
! Отговори
вбесен преди 15 години
Браво човече!!! И аз това се опитвам да обясна, от 2 дни насам! Всеки протест, за да има успех - трябва да бъде политизиран. Някой ТРЯБВА да ни управлява!!!
43
0
 
1
 
! Отговори
преди 15 години
YTRE DA ZAPALIM PARLAMENTA!!!!!!! NEKA GO ZAPALIM I DANO DA IMA I MINISTRI....,..... I DA IZGORAT
42
0
 
1
 
! Отговори
преди 15 години
не трябва да спираме, всеки ден ще напомняме за себе си,държата ни е обхваната от огромен тумор, съставен от десетки хиляди крадливи ***, но няколко милиона все пак сме сравнително свестни
41
0
 
1
 
! Отговори
ufuf преди 15 години
НАЧАЛОТО Е СЛОЖЕНО - БОРБА ДО СВАЛЯНЕТО НА МАФИЯТА НЕ БИВА ДА СЕ ИЗЧАКВАТ ИЗБОРИТЕ ЗАЩОТО ТЕЗИ БЕЗСКРУПУЛНИ И ЗАКОРАВЕЛИ ЧЕРВЕНИ *** РАЗБИРАТ ЧЕ ПОВЕ ВЛАСТ НЯМА ДА ВИДЯТ И ЗАТОВА ПРЕЗ ТЕЗИ ТРИ - ЧЕТИРИ МЕСЕЦА ЩЕ БЪДАТ ОЩЕ ПО-ЖЕСТОКИ БОРБА ДОКРАЙ БЕЗ ПОДПИРАНЕ НА СРЕДСТВАТА
40
0
 
1
 
! Отговори
az преди 15 години
izkarvaneto na 1000-2000 policai i jandarmersiti sreshtu naroda e provokacia
39
0
 
1
 
! Отговори
преди 15 години
не питай пожарникаря, той е част от червената сганне случайно инициалите му са ББда препрочетем Дж. Оруел и неговата 1984
38
0
 
1
 
! Отговори
boristodorov56 преди 15 години
Без обвързването на протеста с ПОЛИТИЧЕСКО ЛИДЕРСТВО няма да има никакъв успех!Деца - видяхте, че си играят с вас като катка с мишка!Не се заблуждавайте, че протеста не е политически. Всяка демонстрация на общестеуно място е политически акт. Вашият -простете ми - е повече от наивен и детински.Ако искаш нещо - казваш го високо! Всичко е политика.Дори сексуалните предпочитания на министър председателя илисексуалните похождения на президента.Съчувствам ви, подкрепям ви - но така няма да стане!Искайте подкрепа от всички политически сили - който ви подкрепя да напусне парламента и да дойде във вашите редове - щото в първите минути след като ви напердашиха дори *** от парламента казаха, че исканията ви са справедливи!Без политическа легитимация няма да стане революция!Знам, казахте че не искате - но бъркате!Не се заблуждавайте - някой ви праща в удобна за него посока.ТАКА ЩЕ НАМЕРИТЕ ТРИБУНА И МЕГАФОНИ ЗА РЕТРАНСЛАЦИЯ!
37
0
 
1
 
! Отговори
преди 15 години
браво 33
36
0
 
1
 
! Отговори
az преди 15 години
neka utre pokajem che mojem da protestirame akto beli hora i znaem kakvo iskame - adekvatno obediniavane i osvejavane na demokratichnata opozicia...i vupreki che komunistite s kruz vzeha vlastta i s kruv shte ia dadat , da ne se poddavame na nasilie i da se opitame da spechelim poveche hora na pravilnata strana.amin
35
0
 
1
 
! Отговори
преди 15 години
.Потърсете в Гугъл думата "саботаж" и помислете над въпроса. Това е оръжието на по-слабия..
34
0
 
1
 
! Отговори
Aнонимен преди 15 години
не се лъжете за бомби,само напред,до откат,долу мръсниците
33
0
 
1
 
! Отговори
преди 15 години
Ех, философи незнайни, интересно какво ли щеше да стане през 1876-та, ако тогава българите се притесняваха и смущаваха дали протестът им е достатъчно организиран и дали е политически, дали исканията им са ясни и конкретни, дали Великата порта няма да ги обвини в липса на демократичност и толерантност към властта, дали нямаше да бъдат заклеймени като лумпенизирана тълпа, проявила агресия срещу законната власт и подпалила безпричинно конаци из страната? Едно НИщО щеше да стане. Едно голямо НИщО като повечето разсъждения, прикриващи примиренчество, посредственост, страх и липса на критичност.
32
0
 
1
 
! Отговори
ivo преди 15 години
hte iadete vsi4ki