Студентите готвят протести до откат

На 15 и 16 те се събират пак пред парламента, имат разрешението на кмета Борисов
14 яну 2009 17:55,
172
Студентите готвят протести до откат
Снимка: Dnes.bg

Столичният кмет обяви, че временно прекратява протестите.

Бойко Борисов обясни, че взима това решение на база на писмото, което е получил от МВР за поставено самоделно взривно устройство на площад "Народно събрание".

Кметът обясни още, че ако след разследването по сигнала се докаже, че няма реална опасност за протестиращите, той ще разреши протестите на 15 и 16 януари т.г.

Борисов каза, че е предявил искания към прокуратурата да бъдат изгледани записите от протестите днес и да се установи кой и как е започнал насилието.

На обвиненията от страна на организаторите, че полицаите са получили заповед от кмета Борисов да действат чрез насилие, той заяви, че е съгласен да се проверят и записите от станциите и да се види дали той им е наредил да бият.

„Спекулата с моето име ми омръзна. Има умисъл в много от действията днес. Жалко, че опропастиха протеста на хората“, допълни той.

На свой ред студентите, дошли на срещата с Борисов, заявиха, че утре ще протестират отново от 11 ч. на площад „Народно събрание“.

По думите им протестът е бил мирен, но група провокатори са предизвикали насилието.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


172
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
31
0
 
1
 
! Отговори
преди 15 години
ох, вересийо божия 28, заради такива като теб сме на този хал. Такива, които не разбират, че с мирни протести няма да накривиш на онези крадльовци шапката.
30
0
 
1
 
! Отговори
tan4etonet преди 15 години
Абе,тия студенти,дето са се срещнали с ББ,да не са същите ония,дето преди това се срещнаха с Миков ?! Че много мирничко си говорят и договарят нещо...И каква" група провокатори"сънуват !!! Значи цял един народ,понеже по принцип си е доволен,днеска си е излязал само така,мирничко и тихичко,да си покаже добре изписаните плакати,да ги прочетат ченгетата,министрите и депутатите,и после мирно и тихо(под строй) да се разотиде...Така ли,бе,предатели !!!!!!А родителите ви,а роднините ви - питате ли ги как живеят ? Лесно ли им е да ви издържат ?! Я,марш на площада ! Няма да сте вечно моми и ергени ! Или ще се спасявате поединично на Запад,а ?! Сменяйте си водачите !
29
0
 
1
 
! Отговори
ТАРАТОР преди 15 години
21. - 18:37 -От: АнонименSTANISHEV E RESHIL PROBLEMA S GAZTA>SEGA NI TRQBVA SPOKOYSTVIE I VSICHKO SHTE SE OPRAVI>NE SE ZABLUJDAVAYTE DA PROTESTIRATE SAS STUDENTITE TE NQMAT JENI IDECA ITOVA ZA TQH E KATO RAZVLECENIE---------------А ти акъл НЯМАШ!
28
0
 
1
 
! Отговори
преди 15 години
Аз пък искам закон за забрана на неграмотните да гласуват. Ако *** като номер 25 ми диктува политиката... ето докъде се стига - да протестираш срещу депутатите като трошиш витрините на магазините и полицейски коли. Не е изключено и да не са могли да прочетат какво точно чупят...
27
0
 
1
 
! Отговори
преди 15 години
Ivan Kostov Premier
26
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 15 години
а бе нещастници това ли ви е протеста за демократична цел бе .. какви са тез камъни бе .. копирате Гърция ли какво ? смешни бяхте .. пак смях за цяла Европа .. пффф ПОЛИЦИЯТА ТРЯБВА ДА ГЪРМИ.. В ЕВРОПА ГИ КЪРЦАТ ТАКИВА КАТО ВАС ... смешен народ смешен протест .. хахаха
25
0
 
1
 
! Отговори
СТУДЕНТ преди 15 години
СМЪРТ ЗА ЧЕРВЕНИТЕ *** НЕКА ДА ЗАПАЛИМ ПАРЛАМЕНТА ИСКАМ ТРУПОВЕ НА ДЕПОТАТИ ДА СЕ ТЪРКАЛЯТ НА ПЛОЩАДА , СМЪРТ , СМЪРТ , СМЪРТ .......
24
0
 
1
 
! Отговори
преди 15 години
вече никой не може да ме накара да гласувам за този *** борисов
23
0
 
1
 
! Отговори
-- преди 15 години
Взривно устройство .... хахаха кой знае кой от управлението е наредил да стане тази работа само и само да прецакат протеста и да се погрижат да няма повече. Видели, че номера с агресивните футболни фенове не минава и рекли да пробват с бомба.
22
0
 
1
 
! Отговори
преди 15 години
вече всички видяхме уличницата бойко какво представлява
21
0
 
1
 
! Отговори
преди 15 години
STANISHEV E RESHIL PROBLEMA S GAZTA>SEGA NI TRQBVA SPOKOYSTVIE I VSICHKO SHTE SE OPRAVI>NE SE ZABLUJDAVAYTE DA PROTESTIRATE SAS STUDENTITE TE NQMAT JENI IDECA ITOVA ZA TQH E KATO RAZVLECENIE
20
0
 
1
 
! Отговори
Желязко Желев jele преди 15 години
........Браво.Нека всеки ден е така.И да не забравяме кои с кого е бил.Къде са синдикатите,ГЕРБ,АТАКА.Утре ще се изкарат наи големите герои.Днес ги нямаше.
19
0
 
1
 
! Отговори
преди 15 години
Куку, пак ли ти бе, платен *** такъв. Скрий се някъде.....
18
0
 
1
 
! Отговори
преди 15 години
Mamantos, що не си отидеш при мама? То пък бива глупости... Дори и "ченгетата" да бяха огранизирали насилието, защо всички останали им се водят по акъла? А?
17
0
 
1
 
! Отговори
kyky преди 15 години
кинтиии кинтиии50 кинта на калпак не са за изхвърляне, питай шефа на сдс софия :)
16
0
 
1
 
! Отговори
преди 15 години
се е снишил доземи. Днес бил взел отпуска, ама после се върнал. Като видял накъде духя вятърът, започнал да преразказва по медиите Иван Костов, Атанас Атанасов и Мартин Димитров. Ей така се става десен :))))Да го е/а и ***!
15
0
 
1
 
! Отговори
преди 15 години
Точно от това се страхуват някои! Но май нещата започват да навлизат в нормалното си русло...
14
0
 
1
 
! Отговори
jiko преди 15 години
zabraniava protesti! stoto imalo vzrivno ustroistvo...te palni s trikove tez nashti momcheta
13
0
 
1
 
! Отговори
minikin преди 15 години
alo, platenite draskachi po forumite da se skriat
12
0
 
1
 
! Отговори
От: НФБ преди 15 години
Служителите на службите спретнаха перфектна провокация и смазаха протеста...Интересно ми е на 17 ...професионалните биячи трябва да се изправят срещу БНА!Днес полицията в България е 65 000 Души!!!Червените фараони съкратиха и унищожиха армията, но спасиха верните купои от ДС!!!Има ли някой който е готов да гласува за червените барони и кардиналите от ДС?БСП+ДС=ГЕРБ..АТАКА..ЛИДЕР..ВМРОсивите кардинали внедриха свои хора навсякъде и унищожиха демокрацията и интеграцията ни със страните от ЕС!Кой ще ви управя ..ченгеларската партия на мутрата Б.Б.?Без активно гражданско общество и без средна класа от интелектуалци България е обречена!Биха миньорите..биха пенсионерите...днес биха бъдещето на България, което отказва да живее в червената мизерия!!!Но днес младите трябва да убедят своите родители да гласуват масово срещу червената тирания и геноцида!Никога повече комунизъм в България!