Уплаших се, грабнах пушката, а то – ДАНС!

В Гърмен няма радикален ислямизъм, няма камикадзета, няма убийци, категоричен бе пред Dnes.bg кметът Ахмед Башев
17 мар 2009 11:11,
192
Уплаших се, грабнах пушката, а то – ДАНС!
Кметът на Гърмен Ахмед Башев. Снимка: garmen.eu

Бях в леглото, когато нахлуха. Уплаших се много, уплаши се и семейството ми, но това са нормални неща в една правова държава. Имам законно притежавано ловно оръжие, което веднага грабнах, но размислих и звъннах на началника на полицията в Гоце Делчев, който ми каза, че това са служители на ДАНС. Оставих пушката, появих се пред тях и тръгнах за София.

Това разказа пред Dnes.bg кметът на Гърмен Ахмед Башев, който бе задържан заедно с учителя по вероучение в с. Рибново Мурат Бошнак по сигнал за разпространение на радикален ислямизъм.

Това са инсинуации и лъжи. Тези, които го казват, не знаят какво значи радикален ислям, няма камикадзета, няма убийци, няма хора, които искат да правят държавни преврати. Всички спазват законите на Република България, категоричен бе той.

По думите му в Рибново от десетилетия не живеят християни, там единствената религия е ислямът.

В Рибново населението е компактно мюсюлманско, около 3000 души с изключение на един християнин – софиянец, който си купи тук имот и си живее кротко и тихо. Други християни в селото няма, заяви той.

Има ли принуда хората да се обличат с арабски носии, а не в светски дрехи?

Мен и директора на училището най-много ни спрягат, че злоупотребяваме с религията, искам да кажа, че моята съпруга, моята дъщеря, съпругата на директора и неговите дъщери са европейски облечени.

Пред Dnes.bg Башев заяви, че въпреки изтърпения ужас и унижение, уважава институциите в държавата, в това число ДАНС и прокуратурата, които в неговия случай са действали по сигнал на депутата Яне Янев.

Лошото е че аз не съм престъпникът и не съм аз този, когото трябваше по такъв начин да повикат. Този, който трябваше по такъв начин да бъде изваден от къщи, се казва Яне Янев, защото той разпалва етническа омраза, той застрашава националната сигурност, на него главният прокурор трябва да му отнеме имунитета и да го подведат под наказателна отговорност.

Какво ще предприемете сега  в своя защита?

Много поздрави на Янев. Ще му кажа, че на умряло куче не искам да вадя нож!, завърши той.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


192
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
191
1
 
0
 
! Отговори
realista преди 15 години
Стига с този Хайтов ,всички ние знам че е хайдут ....
190
0
 
2
 
! Отговори
преди 15 години
арабите са изобретили числата,щото са им трябвали числа за таймерите на бомбите за камикадзетата.нещо е трябвало да се брои,там да отброява.
189
1
 
0
 
! Отговори
Яни преди 15 години
Аз не съм напълно съгласен със 185, ако не се лъжа арабите са измислили арабските цифри. Факт е разбира се както и много други неща но постепенно исляма е променил ситуацията според мен. Всички велики постижения са били по време когато исляма е бил съвсем различен от този, който в момента е разпространен. Мисля че исляма не е дал никакви кой знае какви технически постижения на човечеството.Вярно че всички хора сме братя, но продължаваме да се делим, което е неизбежно според мен. Исляма се възползва добре от слабостите на западното общество за постигане на своите цели, като основната винаги е била световно господство на исляма.Но за да не се отклонявам от темата, не разбрах как хем е бил унижен хем много уважава институциите господин кмета?????Недоумявам защо се променя разказа му, сега се указа че са нахлули в домът му, той грабнал пушката ...... щяло да стане престрелка. Нещо има мътно в цялата работа и дъното не се вижда, кой знае утре как ще се промени разказа му.
188
0
 
0
 
! Отговори
аноним преди 15 години
ЯНЕ ЯНЕВ ДАЛИ Е ШЕФ НА ДАНС ?
187
0
 
1
 
! Отговори
преди 15 години
Трима агенти от ДАНС отишли по сигнал че в село Рибново кмета вари нелегалноо ракия (за механата си). Намерили къде е казана, седнали да го чакат и след малко кмета пристига с една кофа вода.Закарали го в София и му казва - сядяй тук и пиши всичко както си е.И кмета написал: "отивам до кладенеца за вода, връщам се и гледам трима агенти на ДАНС стоят и варят ракия нелегално" :)))
186
0
 
0
 
! Отговори
Tina преди 15 години
Поздравления!
185
0
 
1
 
! Отговори
Dan преди 15 години
Не съм съвсем съгласен със 184. Ето защо:1. От арабите сме взели цифрите а както е известно без 0 и 1 нямаше да има компютри DVD и други Hi-Tek джунджурийки 2.Арабите са едни от първите медици, в Европа за първи път дисекция на човек прави великия Леонардо 16 век 3. Числото на Фибоначи и редицата на Фибоначи се казват така само защото той ги е популяризирал, те на практика се използват почти във всяка сфера и отразяват цикличността в природата,познай от кой ги е научил, да позна пак от арабите. Както знаете арабите са мюсолмани та за това не съм съгласен с това че светът е щял да изостане в развитието си.Между другото какво щеше да стане ако продължаваше да я има Светата Инквизиция? Аз съм източно православен и смятам, че всяко изкривяване на религията независимо дали от мюсюлмани християни или будисти е опасно и то противоречи на самата религия. Светът е красив защото е шарен, но рано или късно хората ще разберат че Бог е един който е създал всичко и борбата не трябва да е християни с мюсюлмани или мюсюлмани с друговерци а със злото което кара хората да мразят вместо да обичат, което кара хората да отмъщават вместо да прощават, което кара хората да крадат вместо да даряват, според мен това трябва да е борбата. За съжаление не знам как да се бори човек със сектите и хората който "произвеждат" камикадзета просто трябва да предпази себе си и тези които познава, но сигурно някъде някой знае как да се бори с такива и го прави. Стига толкова , че започнах да звуча като проповедник.
184
1
 
1
 
! Отговори
Марлон Брандо преди 15 години
На мюсюлманите им е забранено от корана да държат картина/произведение на изкуството/ по стените в домовете си.Някой да се сеща за някой художник мюсюльманин?
183
0
 
0
 
! Отговори
Йоан преди 15 години
Ако целия свят беше от мюсиомани, сега нямаше да го има тоя прогрес а да сме живели като скотове от преди 2000 години. Защото Исляма буквално забранява всяка нова техника, от това следва че се забранява и научно-техническия прогрес и развитието на мисленето на човека като цело. Радикалните мюсиоманите учат само коран, а това е книга на 1500 год. нямащта нищо общто с сегашния свят и т.н.
182
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Това е и така и не съвсем. Отчитай, че в сайта пишат огромна част платени манипулатори от службите. Най-грубите и подстекателски коментари са тяхна работа. От една страна провокират, за да открият кои са склонни към насилие, но от друга си действат съвсем осъзнато в полза на външните сили, които имат интерес от конфликт в България.А иначе е вярно, че в БГ процента на е огромен. Може би в световен мащаб при нас и при руснаците са най-многото *** на глава от населението. Обяснимо е, комунизмът бъркаше в съзнанието най-много в Русия и България.
181
1
 
0
 
! Отговори
r преди 15 години
" Всички спазват законите на България" - според кой закон са шалварите, забрадките и " преподавател" по ислямизъм. И къде, в кое БЪЛГАРСКО у-ще е завършил този "учител", дето преподава ислям???
180
0
 
0
 
! Отговори
vqra преди 15 години
До това се стига ,когато се ползва вярта и религията на хората за прокарване фундаментализма ,чрез образованието. Дано като сте се уплашили от показната акция на ДАНС ,да се сетите ,че сте българин в българко училище и религията ,която изповядвате е само в душата ви Не забравяйте ,че първо сте се научили да четете и пишете на кирилица. Не сте герой ,вие сте употребен и объркан човек
179
1
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
В Рибново населението е компактно мюсюлманско, около 3000 души с изключение на един християнин софиянец, който си купи тук имот и си живее кротко и тихо. Други християни в селото няма, заяви той. ТОЗИ ХРИСТИЯНИН И ТОЙ СИГУРНО Е ЧЛЕН НА ДПС! ИМЕННО ПОРАДИ КОМПАКТНОСТА НА НАСЕЛЕНИЕТО ИЗОБЩО ДАЖЕ И НЕ ПРЕДПОЛАГАМ, ЧЕ НЯКОЙ ЩЕ С ЕРАЗПРИКАЗВА! ЗАЩОТО АКО ГО НАПРАВИ - ЖАЛНА МУ МАЙКА! А ЕДИН МЮСОЛМАНИН, ОТЛЪЧЕН ОТ ОБЩНОСТТА И НИЗВЕРГНАТ ЩЕ ПРЕДПОЧЕТЕ ДА СЕ ЗАСТРЕЛЯ! ПОРАДИ СТАДНОТО СИ ЧУВСТВО НЕ МОЖЕ ДА ПРОУМЕЕ, ЧЕ СВЕТЪТ НЕ Е САМО МОХАМЕД, КОРАНА И ВСЕКИДНЕВНИТЕ МОЛИТВИ! ТАКА ЧЕ КМЕТЕ, НЕ НИ РАЗПРАВЯЙ ПРИКАЗКИ ОТ 1001 НОЩ, ЗАЩОТЪО НЕ САМО ТИ ПОЗНАВАШ ПОДОПЕЧНИТЕ СИ!!!!!!!!!
178
1
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
ATAKA!!!
177
0
 
0
 
! Отговори
прост Българин преди 15 години
От какво има да са уплашени нашите сънародници мюсюлмани (помаците) в Западните Родопи и поречието на Места!? От ДПС-емисарите ли, от сегрегация ли, от що ли!? Е, да , наистина от голямата немотия по тези краища на България. но то кризата е за всички българи! А, че има доста повече хора повлияни от арабски уахабитски секти сред българите-мюсюлмани (не е правилно да ги назоваваме "българомохамедани"!!!) в тези краища, тежели от българите-мюсюлмани в Смолянско и Девинско, а така също ив Кирковско(Югоизточните Родопи). Дори българското самосъзнание сред последните е много силно и дори са големи патриоти , та чак националисти. В тези краища , както и сред турските села в Кърджалийско и Делиормана е почти невъзможно да влезе и да проповядва някоя ислямистка секта от съмнителни близкоизточни проповедници. А във вашия край 175 , това се случва и то не без поддръжката на голяма част от мюсюлманското население. Защо ли !? А иначе никога не съм определял за себе си човек според народността, религията или езика му! Поздрав!
176
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
ами да,*** българин сиСКАТ е най-българската телевизия,факта,че никоя не я е осъдил е заради страха,да не извадят документацияако само си говориха някакви глупости в ефира,щяха да губят дело след дело в съдадори нещо в повече,телевизията се опитаха да я спрат и някъде успяха
175
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Експерта ... не съм твърдял, че си ***, а само предубеден. Колкото до помаците, макар и от друга религия, точно те са най-големите ми приятели и хора на които мога да разчитам 24 часа. Уплашени и объркани са, но не са озлобени и не мразят никои, единственото което искат е мир и да си гледат живота, които никак не е лек.
174
0
 
0
 
! Отговори
прост Българин преди 15 години
Като си християнин и живееш "ТАМ", значи знаеш , че турци нямате във вашия район. И да е имало някога през време на Османската империя, истинските турци са се изселили от тези места след 1913 година. А дали знам за "ТАМ" от СКАТ ТВ, само да ти кажа за информация, че тази телевизия никога не съм я гледал, поради липса на какъвто и да било интерес у мене. до "Там" пътувам всеки месец поне по 3 пъти минимум, макал и да не живея много далече от "там4. Ай, сега поздрав от мене и дано да даде Господ и Аллах , разумните хора "там" и от двете вероизповедания да продължат да живеят в мир и разбирателство и да счупят гръбнака на фанатиците , независимо дали са мюсюлмани или християни...
173
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
169-тия "експерт", аз съм християнин и живея в тези места, които ти наричаш "ТАМ" и които си виждал само по телевизора, и ти казвам, че си много далече от истината. Не прекалявай със СКАТ, че освен, че е вселила в теб страх, ужас и объркване, друго не е сторила.
172
0
 
0
 
! Отговори
прост Българин преди 15 години
Kirev, стани от компютъра, отиди и си вземи дипломата за "хисторик", влез в тоалетната , свърши си "голямата нужда" и с дипломата си си обърши капулата!

Спонсорирани публикации