България в траур. Скърби за 16-те жертви

Собственикът на транспортната фирма е арестуван, а полиция пази шофьора в "Пирогов"
29 май 2009 07:00,
63
България в траур. Скърби за 16-те жертви
Снимка: БГНЕС

Днес е ден на национален траур за загиналите 16 души в тежкия пътен инцидент в Ямболско.

Правителството се обръща към гражданите и политическите формации да се съобразят с това и да бъдат отменени всички увеселителни прояви.

Панихида за загиналите ще бъде отслужена днес от 10,30 ч. в столичния храм „Света Неделя”.

В четвъртък, минути преди 9 часа, десетият събор на тракийските дружества се превърна в събор на смъртта.

Рейс уби намясто 16 души и рани още толкова. Кървавата драма се разигра на хълма Бакаджика край Ямбол.

За 24 часа е задържан собственикът на фирма "Ен Си Ай" и рейса убиец – Слави Славев.

Мъжът научил за трагедията, докато бил в Стара Загора, и изпаднал в шок. След това едва стигнал до Ямбол.

Бизнесменът потвърдил пред разследващите, че автобусът е минал технически преглед за последно на 12 май.

Той наел шофьора – Господин Господинов, за да превози клиентите от старческия дом в Ямбол.

Междувременно полиция пази болничната стая в „Пирогов” на 60-годишния шофьор на рейса.

При постъпването в болницата Господин буйствал, крещял и на няколко пъти казал, че не няма да може да преживее това, което е станало.

Имаме опасения, че може да посегне на живота си, затова ще го охраняваме постоянно, обясниха от полицията.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


63
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
42
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Г-н ПРЕЗИДЕНТ ,държ.служители който вчера похвалихте са виновни за : -Аг. за защита на децата не си свърши работата-да подготви децата психически за предстоящето преместване-РУЗУЛТАТ 2 български деца травмирани,резултата от този ужас ще е след години .-КАТ не спряха автобуса и допуснаха пешеходци и МПС на едно място-те застрашиха живота на тези хора!Това е само за 1 ден от работата на българските държавни служители. НЕ ГИ ХВАЛЕТЕ !НИЕ ПЛАЩАМЕ НА ТЯХ И НА ВАС ,ние ви плащаме ,бензина и даже вчерашните снимки. ТЕЗИ ВЪПРОСИ ЗА УБИЙСТВАТА ПРИЧИНЕНИ ОТ ДЪРЖАВАТА трябва да зададе журналистката но НЕМОЖЕ ЗАЩО НЕ МОЖЕ-защото телевизията за която работи няма да прибере милиони от предизборната кампания!ПИТАТ шофьора който е на 61г и работи с договор,без договор за жълти стотински,той е виновен защото е нищожно беден,беззащитен -Е Д И Н ОТ Н А С!
41
0
 
0
 
! Отговори
Плюшкин преди 15 години
Последни новини11:03BMW отнесе момче в СливенА сега кажете кой спечели войната по пътищата!?
40
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Ujasna tragediq!!!!!Iskreni saboleznovaniq na blizkite!!!!A kakvo e stanalo v Asenovgrad,nqkoi moje li da dade link?
39
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Детето, което асеновградската полиция гледаше тъпо докато крещи "помощ" не беше в ръцете на майка си, а на някаква рускиня - нейна приятелка по чашка. А пaткaтa, която откопаваше пръстите му когато детето се опитваше да се задържи за вратата била шефката на отдела за закрила на детето в Асеновград.Ей в такъв абсурд живеем.
38
0
 
0
 
! Отговори
Васил Митов преди 15 години
Много е лесен отговорът! Българинът не е свикнал да се бори за своето най-лесния начин да си оправиш "проблемите" е да се скриеш и да избягаш, вместо смело да застанеш и да защитаваш интересите си. Много по-лесно е да кажеш "Е++л съм му майката" след като никой не прави нищо и аз така ще правя. За голямо съжаление тук в България властва принципът на груповото мислене. Отдавна е изчезнало чувството на отговорност и на себераздаване. Не очаквайте нищо друго... Светла...#8 прочитам иронията м/у редовете, и с ръка на сърцето ти пиша, че те не се махат, защото там действително някой сериозно работи в/у всичко онова дето би те накарало да останеш! Господ да се смили над роднините на загиналите... Дано никой не посмее да си прави "реклама" в/у тази трагедия дни преди така наречените "Избори"! Тук специално обръщение и до НОМЕР #8 - Не, че ти искаш да се махнеш от тази държава. Държавата иска да се отърве от теб! Отиди някъде... където няма корупция, няма беззаконие и безхаберие, няма кражби, убиици, катастрофи...Спокойно...такова място не съществува на планетата Земя, разликата м/у България и другите държави, е че тук просто ти пука и обръщаш внимание...и както писах по-горе, за теб е мн. по-лесно да отидеш някъде където ушким тези неща ги няма хаха :) Не...просто там не ставаш част от тях. (Смехът ми тук разбира се, ще бъде безкрайно ироничен) От все сърце желая здраве и целомъдрие на всеки, който не го е срам да се нарече българин!
37
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Да си виждал някъде освен в страните от третия свят да се карат такива кошници?Да си срещал професионален шофьор на 61години?Да си чувал някъде за техн. неизправност при направен техн. преглед преди 20дни?
36
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Подкрепям 34!
35
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
..... и 4акам някой да отговори.....
34
0
 
0
 
! Отговори
Възмутен преди 15 години
"Топ" репортерката Габриела Наплатанова от бТВ буквално нарече шофьора на автобуса "убиец". А все още не са ясни обстоятелствата, при които е станала злополуката. Това е тотален непрофесионализъм от нейна страна. Всичките репортерски недомислици допълнително наливат масло в огъня и причиняват допълнително страдание и гняв в близките на загиналите. За кой ли - пореден път се доказва необективното отразяване на събитията от родните ни медии. За тях е най-важно да има "хляб и зрелища" (може и без хляба да минат). Не е важен "рейтингът" уважаеми "журналисти", важно е обективното представяне на новините. За изводите и тълкуването на новините си има по-"умни" глави от вашите. Много
33
0
 
0
 
! Отговори
men преди 15 години
Прав си не е допустимо да се возят хора в Музейни експонати на 30 години (за такситата въведоха мин. възраст) а за автобусите .... смешна държава и управа...лошото е , че ще глобят един двама и ще има обвинение с-щу тях и нещата пак продължават по старому(всяко чудо за 3 дни) крайно време е да се предприеме нещо колко пари само влизат в държавата от всички превозни средсва....?
32
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Да 20-тата, права си, Въпросната репортерка Наплатанова е толкова ***, че едва ли има нещо по-тъпо от нея. Личи си че и за дръжка на микрофон не става, а на лицето и е изписана космическа тъпота и липса на всякаква мисъл.
31
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
izprati kadrite do nqkoq mediq
30
0
 
0
 
! Отговори
потресен преди 15 години
ПРАВ СИ! и аз съм на това мнение и съм възмотен, та даже и агресивен вече към подобно действащи хора. с една дума ПИСНА МИ ОТ ТЯХ!!!! съгласен съм за сестрите в Либия и не съм убеден в невинноста им, съгласен съм със случая на Максим... на едно мнение сме. Аз самия ежедневно полагам усилия да правя неща, които не биха повлияли негативно на други, но това е въпрос на съзнание и личностно израстване!
29
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Умрелите са си умрели, на тях все още никой не е успял да им помогне!!!Нека се заинтересуваме за живите, видяхте ли какво стане в Асеновград???Така ли ще останеме безучастни?
28
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Напълно съгласна съм с теб! Възмутена съм и от прегракналото самовлюбено момченце Бареков, което сутринта в седем и нещо коментира думите на някои от очевидците на катастрофата, че се чувал странен шум при преминаването на автобуса-убиец с нелепите слова "вероятно са пукали кости" !!!! ВЪЗМУТЕНА СЪМ! Абсолютно разюзданите псевдо-журналисти вече ни докараха дотам, че да обръгнем на всичко и 50 души да загинат, пак да не ни трепва нищо. А децата ни слушат и попиват и това е модел за поведението им по-нататък! Българийо, накъде вървиш?!? Има нещо, дето се казва МОРАЛ!!!
27
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Безхаберието се шири навсякъде. На никой не му пука за законите, той е над тях. Нима не се клехте, че сестрите са невинни, въпреки че са нарушавали доста от законите на Либия? Нима Максим не бе проверен малко преди да блъсне другата кола? Нима не си забелязал, че дори улицата не можем да пресечем правилно? Нима не си чул за купени дипломи, книжки...? Е, всичко това започва да дава своите плодове. Тези 16 космически маймунки са малка част от жертвите, които безхаберието на българина ще вземе...Има 3 варианта: да се молим на нас да не ни се случи, да избягаме в държава, дето законите се спазват или да започнем да спазваме законите в бг. Третият вариант е фантастичен, а почти всички свестни българи избраха втория. Молете се :)))))))))
26
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
100процента шофера няма дори договор с фирмата и с изтекалото психо ,яко е в !А фирмичката ще си измие ръцете с нейния служител,както всички терористи-печалбари!Най-лошото е че техническият преглед е само на хартия,така че държавата и оня марамунгел транспортния министър са косвените виновници за трагедията,защото са марляци!Как може на едно тежкотоварно мпс,возещо над 30 човешки животи да се гледа лекомислено,трябват зверски прегледи и по дяволите спрете тия антики от движение!
25
0
 
0
 
! Отговори
Svetla преди 15 години
А когато в САЩ, Англия, Германия и другите ти любими страни стават такива катастрофи, хората оттам къде се махат, а?
24
0
 
0
 
! Отговори
Petar Nenkin преди 15 години
Da pochivat v mir horata. Saboleznovania na semeistvata im. Ne pojelavam na nikogo takava tragedia - da zagubish ot dens za utre blizak chovek... Tova na vsekimu moje da se sluchi... Kade sa ni politicite sega, s raznite obeshtania i idei? Nali izbori idat? Stari brakmu ot sorta na Ikarus i Chavdar triabva da se zabraniat:1) opasni sa za jivota na horata2) opasni za prirodataChudia se koga li 204 kachvaiki se ili spuskaiki se po sklona da Drujba 2 chte napravi niakoia mizeria... Ili puk spuskaiki se po Carigradsko shose da mu otkajat spitachkite... Produljavaite da se gushite dragi bulgarski upravnici. Ne e lud tozi koito iade banicata, ami tozi koito mu ia dava.Poklon pred jertvite,
23
0
 
0
 
! Отговори
Miro преди 15 години
Не съм много сигурен, но мисля, че автобусите "Чавдар" и камионите "Шкода" са правени на една и съща платформа и ползват една и съща спирачна система. А трагедията на моста при гр. Бяла се разигра с участието на една "Шкода" останала без спирачки.Мисля, че при продължителното използване на спирачките от тоя тип свършва въздуха в спирачната система и белята е готова.А най голямата глупост, която може да направи един шофьор е да изключи от скорост когато слиза по наклон.Това дори и трактористите го знаят.