Правосъдната Попова не приема протести за "Чората"

Съдът има решаващата дума, отсече министърката
12 авг 2009 20:32, Красимир Ангелов
66
Правосъдната Попова не приема протести за "Чората"
Снимка: БГНЕС

 

“Аз трудно приемам протест срещу решението на който и да е български съд”.

Така министърът на правосъдието Маргарита Попова коментира полицейските протести по повод присъдите на петимата полицаи, осъдени за убийството на Ангел Димитров – Чората.

Още по темата
Попова подчерта, че съдът има решаващата дума и неговото последно решение няма как да не влезне в сила.

“Не мога да бъда цензор на моя колега Цветан Цветанов. Неговите изказвания не са натиск срещу съда”, категорична бе Попова по повод призивите на силовия й колега за освобождаване на осъдените.

Правосъдният министър съобщи, че е убедила Министерския съвет да отпусне 2 милиона лева за Националното бюро за правна помощ.

Парите са дължими за служебна защита по дела от предишни периоди до края на юни тази година.

Маргарита Попова съобщи, че често се случва адвокатите да отказват да бъдат служебни защитници, тъй като дори скромните възнаграждения не могат да бъдат изплатени.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


66
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
63
0
 
0
 
! Отговори
М.Попова преди 14 години
"Чората" е един от многото *** който си получи заслуженото, за съжаление не по съдебен път!
62
0
 
0
 
! Отговори
IVAN BAGRANOV преди 14 години
и да приема и да не приема - протести има!
61
0
 
0
 
! Отговори
ИВА преди 14 години
ГОСПОЖО МИНИСТЪР НА ПРАВОСЪДИЕТО ДАЙТЕ ПРИСЪДИ НА ПРЕСТЪПНИЦИ И УБЙЦИ А НЕ НА ПОЛИЦАИТЕ КОИТО СИ ИЗПЪЛНЯВАТ СЛУЖЕБНИТЕ ЗАДЪЛЖЕНИЯ ТОВА ЛИ Е ПРАВОСЪДИЕТО В БГ ? ТОВА ЛИ ОЧАКВА БЪЛГАРСКИЯТ НАРОД ОТ ВАС? ЯВНО И ВИЕ СТЕ ПРЕСТЪПНИЦИ
60
0
 
0
 
! Отговори
MUERTE преди 14 години
За протеста - ако и ВАШИЯТ баща, съпруг или брат отиде на работа и го осъдят на 18 г. затвор заради това, че е я е свършил - и ВИЕ ще протестирате. Или ще замълчите като мижитурки?!? Може - дори си имаме и поговорка: "Преклонена главица сабя не я сече!" Затова сме на този хал мили хора - защото си МЪЛЧИМ и все от нас минава.
59
0
 
0
 
! Отговори
АНОНИМЕН преди 14 години
ГОСПОЖО МИНИСТЪР НА ПРАВОСЪДИЕТО ОЧАКВАХМЕ ПРОМЯНА В СЪДЕБНАТА СИСТЕМА НО ЯВНО СМЕ СЕ ЛЪГАЛИ !В БГ НЯМА СПРАВЕДЛИВОСТ УБИЙЦИТЕ СА НА СВОБОДА И ЩЕ ПРОДЪЛЖАТ ДА УБИВАТ! ДОКАТО НЕ ЗАПОЧНЕМ САМИ ДА РАЗДАВАМЕ ПРАВОСЪДИЕ В БГ
58
0
 
0
 
! Отговори
MUERTE преди 14 години
Вината е ИНДИВИДУАЛНА. Ако има убиец той е един - спомняте ли си момчето дето го убиха пред дискотеката в Ст. град. От 5 извършители колко съдят сега?!? А за наръгания хокеист?!? Още примери?!? Ако се докаже вина да има и осъдителни присъди, но АДЕКВАТНИ. А не дайте да покажем колко сме строги с нарушителите. С кои нарушители обаче?!?
57
0
 
0
 
! Отговори
MUERTE преди 14 години
Полицаи, при изпълнение на служебните си зъдлжения, употребили сила по отношение на някой си (без значение кой) и той взел че умрял. Е и?!? Да сте чували, че полицията е РЕПРЕСИВНИЯ апарат на една държава? И преди да се изживявате като съдии и да поставяте категории (убийци) попрочетете малко, че все неподготвени се изказвате. За всички - чл. 115 НК "Който УМИШЛЕНО умъртви...." Айде сега ми докажете умисъл. А, има и чл. 31, ал. 3 от Конституцията. И нещо друго.....
56
0
 
0
 
! Отговори
Деян преди 14 години
Kitty, съгласен съм с теб, ама сега да видим дали и съдът ни няма да стане за смях. Момчето - полицай умя след един месец агония. Убиеца дали ще получи 50г. затвор или него ще го погрият? В педишни постове по темата за "Чората" мнението ми е, че тябва да лежат, ама редом с тях да са и текива убийци и изнасилвачи и нако босове. Не да се кият като мишки. Ти искаш ли да се стигне до там, мутите да правят каквото си искат?
55
0
 
0
 
! Отговори
lex преди 14 години
Как Бойко Борисов намери точно тази женица и я направи министър. Вместо да си оправи ведомствата тя се изказва нещо неподготвена, просто е трагедия толкова неподготвен кадър, не става за министър, може да е много добър прокурор и други такива но за това не става.
54
0
 
0
 
! Отговори
очуден преди 14 години
Трябва да си много голям *** за да не видиш явните грешки и политическия натиск от предишните управляващи върху решението на този съдебен състав,визирам случая Чората . Попова като част от статуквото няма желание за промяна в системата. Само тя от всички нови Министри не желае да се бори с корупционните практики и не ревизира предишни сделки сключени от Министерство на правосъдието. ИЛИ ТАМ Е НЯМАЛО ТАКИВА !!!!!!!!!
53
0
 
0
 
! Отговори
пешо преди 14 години
На нашите магистрати ВСЕ НЕЩО ИМ ПРЕЧИ -ИЛИ ЗАКОНИТЕ БИЛИ КАЛПАВИ,ИЛИ НЕ ИМ ДОСТИГАЛИ ДОКАЗАТЕЛСТВА ,ЗА ДА ОСЪДЯТ НЯКОГО ИЛИ ,АКО ТЕЗИ 2 ТЕ НЕЩА СА НАРЕД ПРИЕМАТ СЪКРАТЕНАТА ПРОЦЕДУРА И ...ПУСНАТ ПРЕСТЪПНИЦИТЕ СЪС СМЕХОТВОРНИ ПРИСЪДИ !!СЕГА БЛЪСНАХА НА ПОЛИЦАИТЕ ПО 20 год.ЗА ИЗПЪЛНЕНИЕ НА СЛУЖ ИМ ЗАДЪЛЖЕНИЕ ,ЗА ТАКИВА ПРИСЪДИ НА ОТЯВЛЕНИ УБИЙЦИ И БАНДИТИ НЕ СМЕ ЧУВАЛИ !!! ТРЯБВАШЕ ДА ОСТАНЕ ЖИВ ЧОРАТА ,ЧЕ ДА ПРОДАДЕ МАЛКО НАРКОТИЦИ НА СЪДИЙСКИТЕ ДЕЦА ..
52
0
 
0
 
! Отговори
grigor преди 14 години
КЪМ ПРАВОСЪДНИЯ МИНИСТЪР ВИНАГИ ГРАЖДАНСТВОТО ИМА ПРАВО НА МНЕНИЕ ,ЗАЩОТО ДОТАМ Я ДОКАРАХТЕ С ПРАВОСЪДНАТА СИСТЕМА ,ЧЕ НИКОЙ В БЪЛГАРИЯ НЕ И ВЯРВА ...!!!МАГИСТРАТИТЕ СА НАЙ- САМОВЛЮБЕНИТЕ, НЕДОСЕГАЕМИ , ВИСОКОПЛАТЕНИ И...НЕЕФЕКТИВНИ ЧИНОВНИЦИ В БГ !!!ВСЕКИ ,КОЙТО СЕ Е СБЛЪСКВАЛ С БЪЛГАРСНОТО "ПРАВОСЪДИЕ "ЗНАЕ ТОВА !! ПРЕДИ 10 ти мразех сервитьори ,бармани и такс,шофьри ,като най-порочните ,сега НЕ ПОНАСЯМ НАРЦИСТИЧНИТЕ МАГИСТРАТИ -МЪРЗЕЛИВИ С ВСЕВЪЗМОЖНИ ОПРАВДАНИЯ !!
51
0
 
0
 
! Отговори
Сиганин преди 14 години
...престъпници и зулумаджии и ченгета....:)))
50
0
 
0
 
! Отговори
Сиганин преди 14 години
Обаче общественото мнение ме кефи-ако бандяга отстреля или взриви друг:Да се избиват,майната им.Ако го утрепят при 'акция':Присъди,присъди,убийци,демокрацията е в опасност...И полемики до изнемога.Това че престъпници и зулумаджии са в симбиоза е вина на системата.Пак-да ти *** демокрацията.
49
0
 
0
 
! Отговори
Сиганин преди 14 години
Чурата си е търсил белята.При положение че се е занимавал с такава 'работа',неизбежно щеше да си счупи куфалницата.Дали щяха да го пречукат конкуренти или 'корумпирани ченгета по поръчка',е било въпрос на време.Горко и на България,да ти *** демокрацията и трансатлантизма и евроинтеграцията.
48
0
 
0
 
! Отговори
онбашията преди 14 години
работата на полицията е да прилага насилие, което неизбежно се съпътства от риск за смърт. полицаите затова предпочитат да закъсняват при сигнал, щото току виж им се наложило да употребят сила и току виж попаднали в затвора. ако тръгнем по същия начин да търсим отговорност от лекарите за всеки умрял на масата, то скоро всички "глупави" лекари, поемащи сериозни случаи ще отидат в затвора и ще останат само скатавките и мижитурките. за щастие лекарите не ги съдят, дори когато наистина са виновни
47
0
 
0
 
! Отговори
Васил Стефанов преди 14 години
Съгласен съм с тебе. Единственото, от което се притеснявам, е размера на присъдите. В родината има тотално разминаване при осъждане - в повечето случаи нещата се извъртат и в крайна сметка за едно и също престъпно деяние се дават много различни като тежест наказания. И аз съм си патил от полицаи, които превишават правомощията си и злоупотребяват със служебното си положение. Смятам, че организационно към МВР трябва да има по-строго вътрешно разследване, което да действа превантивно.
46
0
 
0
 
! Отговори
Kitty преди 14 години
УБИЙСТВОТО СИ Е УБИЙСТВО! ДА СЕ ОНЕВИНЯТ ТЕЗИ ПОЛИЦАИ ЗНАЧИ ДА СЕ ОНЕВИНЯТ ВСИЧКИ ПРЕСТЪПЛЕНИЯ ИЗВЪРШЕНИ ОТ ПОЛИЦАИ! ТЕЗИ ХОРА ТРЯБВА ДА СИ ПОНЕСАТ ПОСЛЕДСТВИЯТА А НЕ ДА СЕ ПРАВЯТ НА ГОЛЯМА РАБОТА! НАЛИ НЕ ИСКАТЕ ДА СЕ СТИГНЕ ДО ТАМ ПОЛИЦАИТЕ ДА ПРАВЯТ КАКВОТО СИ ИСКАТ?
45
0
 
0
 
! Отговори
До 29 преди 14 години
Смърт,батка,смърт...В Китай преди седмица са екзекутирали директор на летище,щото присвоил 16 млн.А тука-5000 лв глоба.В Уругвай след хунтата,когато са стреляли по дуварите,държавата е с най-голям и БВП в района.Откак има 'демократично' правителство,пак са се разхайтили.Щом превръщаш всичко в слободия-разстрел.Така говедата могат и да станат хора.
44
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Някой говори за Брюксел-там много обичат полицаи които са превишили правата си-особено ще се трогнат като видят снимките на починалия от инфаркт.Оня ден видяхте ли в Париж какво стана като полицеиска кола преследваше момче с мотопед -разносвач на пици дето го мислили за наркопласьор и то падна и умря