Генерал: Какво правим, когато редничка е в майчинство?

Няма дискриминация към жените, обяви ген. Симеонов
20 ное 2009 11:14,
274
Генерал: Какво правим, когато редничка е в майчинство?
Снимка: Булфото

"Няма никаква дискриминация към жените в армията", категоричен е началникът на отбраната ген. Симеон Симеонов.

Пред журналисти той изтъкна изпълнителността на жените и техните професионални качества, но като проблем посочи излизането на жена военнослужещ по майчинство.

"Какво правим тогава? Законът не разрешава на командирите да назначават на мястото й друг военен, а когато броят на такива жени нарасне, командирите изпитват затруднения", каза той.

Няма никаква дискриминация към жените в армията!

По думите на Симеонов в Сухопътните войски в момента 189 жени са в такъв отпуск.

"Никой от висшето военно ръководство не е против жените в армията, напротив, правим всичко възможно те да се адаптират по най-добрия и бърз начин", каза генералът.

Симеон Симеонов отбеляза, че към момента за жените има ограничения само за две армейски професии – службата на подводници и в гвардейската част.

Още по темата
"Тези ограничения са съобразени с физиологичните особености на жените, за да няма увреждане на детеродните им функции", посочи той.

"Ние трябва да осигурим нормален войскови живот както на мъжете, така и на жените", допълни генерал Симеонов.

Преди повече от седмица началникът на отдел Сухопътни войски ген. Иван Добрев призова за намаляване на броя на жените в армията.

"Не става дума за дискриминация и за това, че жените не могат да вършат работа в армията, но трябва да са на подходящи длъжности. Жена в танк. Жените имат своите специфични нужди, има неща, които трябва да получават ежедневно, не можем да ги вкараме две седмици в танк, а мъжете могат да изкарат без сапун този период", аргументира се тогава генералът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


274
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
232
0
 
0
 
! Отговори
Христов преди 14 години
До 228: Първо в армията на САЩ се подписва декларация че няма да посягаш на жена военнослужещ сексуално защото попадаш под ударите на закона.Там също много рядко ще видиш и чуеш новина че някой по старши офицер си е пойскал от подчинена.Това не е при нас в нашта армия. С прохождането на професия войнйк колко жени,дъщери,внучки и дуги родственици на "големи" началници влязоха в армията.Отам идва проблема на сегашното военно ръководство а не от това че "редничката"ще ражда или че е бременна.
231
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Този поне не измисля *** аргументи, щото това за сапуна направо кърти мивки!!! А това, че жените не стават за гвардейци са пълни простотии. Виж за подводницата по има резон. Само не знам защо генералът реши, че е "за да не се увреждат детеродните функции" при положение, че пиши, че жените излизали в майчинство. А и има жени, които не искат да имат деца. На тях пък какво им пречи, ако искат да работят на подводница? Абе, глупости. Ясно е, че ги е страх, че някой ден жените ще ги изместят.
230
0
 
0
 
! Отговори
MITKO 4IPSA преди 14 години
AVA MITKO,AVA MITENCE TI GOLEM BIYA4 SE IZVIDI VA BATYOVOTO! GEVREK TAKIV,TUKA VIV FORUMA MNOGO NE6TO PRIKAZVA6 AMA SIGURNO VE4ER NE MOJE6 SE PRIBRA OT STRAH DA NE TE BIE JENA TI,PUTYO LELIN!AMAN OT TAKIVA KATO TEB BE GNUSLYO! ZA6TO LI IMAM SIMNENIYA ,4E V KAZARMATA SA TI PRI4INILI <DOBRO> I SEGA TAKA MRAZI6 VOENNITE! MI TAKA E STAVA6 SAMO ZA MIJKA *** BACE! NE UNIVAY A SI POTIRSI PODOBAVA6TA RABOTA!SERVITYORKA V SPALEN VAGON!XAXAXAXAXA
229
0
 
0
 
! Отговори
bahmaamu преди 14 години
"Тези ограничения са съобразени с физиологичните особености на жените, за да няма увреждане на детеродните им функции"demek shundite:)demek zdrava eban pada ,4ak im se uvrejdat;)))
228
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
истината е тази жените в армията са необходими за да може боиците по всяко време да имат какво да ***!!! в сащ навремето караха официално *** на техните воиници които са на мисии в чужбина но намериха решение на въпроса като започнаха да назначават жени в поделениата!!!
227
0
 
0
 
! Отговори
Една войничка преди 14 години
Митко, ти много бе братче си тренирал бокс!Направо страшна работа!Цяла година!Браво и на какво се научи?Че ми стана интересно!Да приказваш простотий!Големи биячи сте бе половината нестава нищо от вас и тук в темата си избивате комплексите кой знае какъв си *** неповторим
226
0
 
0
 
! Отговори
мат преди 14 години
то едни ги тренираха за мисий в чужбина а ги използват за отвличания в България-трябва да се тренира и самофинансира-Граби-***-Работи-Българино ***.
225
0
 
0
 
! Отговори
Jolly Roger преди 14 години
Аде де, аде де, в коя армия си Tina? Смях смях. Тренирай сандъка със снаряди 2. тежи 80 кг. Много голяма разлика от щракане по клавиатура, или не?
224
0
 
0
 
! Отговори
Митко преди 14 години
Професията ми е частен охранител,освен това съм бивш спортист на 30г.Не ме интересува колко си стрелял и не ми се прави на голям специалист,защото си смешен! Имаш много правописни грешки,личи си че си военен ***.Ако се срещнем ще ми станеш на боксова круша,която отдавна ми липсва,ама ще те рендосвам без ръкавици.Писна ми от разни армейски недоносчета,махам се от тук!
223
0
 
0
 
! Отговори
дон куронадървидзе преди 14 години
БА ,БА :(( :((( Вече ще стягат цици и ще водят в плен !!!! Жена в армията - повишаване на кожно-венерическите болести,интригите,клюките и безмозъчието !!!! Удобство за превтасали ДонЖуановци ,но с положение в йерархията !!!
222
0
 
0
 
! Отговори
joro преди 14 години
armiata ni e wc
221
0
 
0
 
! Отговори
asd преди 14 години
Ква ти е професията бе,***?Да не си охрана на зоопарка?И полицаите не стрелят толкова колкото се стреля в Армията?!
220
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
МАЛИИИИИ ВЛЯЗОХ В ТАЯ ТЕМА И ВЕЧЕ СЪЖАЛЯВАМ ,ВИЕ ДОБРЕ ЛИ СТЕ ЕГАТИ БЪЛГАРИТЕ КАК СЕ ПСУВАТЕ,УЖАС
219
0
 
0
 
! Отговори
Киртаци преди 14 години
Стига простотии бе. В България армията е една от малкото институции, където останаха нормални хора. Всичко друго са чиновници, гълтачи на пари и резбари.
218
0
 
0
 
! Отговори
Tina преди 14 години
аз съм жена в армията и такива простотий за които пишете няма......
217
0
 
0
 
! Отговори
Митко преди 14 години
Ей военно ***,аз също имам оръжие с разрешително,защото такава ми е професията!Едва ли ще го извадиш по-бързо от мен и още нещо:наричаш ме милият.Да не си обърнал резбата бе,пезенце! Ако ти липсва женска плът,хвани някоя магистралка и тя ще ти облекчи душичката.Иначе последния ми коментар беше за 212,а не за теб,главо лукаво!Оправи си парадната шапка,че ти стои накриво!
216
0
 
0
 
! Отговори
OFCA OT ZAPASA преди 14 години
ТО И БЕЗ ЖЕНИ АРМИЯТА НИ БЕШЕ БАРДАК ,ПАК СЕГА НА КВО Е ЗАПРИЛИЧАЛА САМО ГОСПОД ЗНАЕИ ПОЗНАВАЙКИ ИНТЕЛЕКТА НА ОФИЦЕРИТЕ СИ ПРЕДСТАВЯМ КВИ ..УЧЕНИЯ .. СЕ ПРОВЕЖДАТМИ ПОНЕ РАЖДАЕМОСТА ДА СЕ ВДИГНЕ ВСЕ ПОЛЗА
215
0
 
0
 
! Отговори
asd преди 14 години
Милият )))Какво ще си изясняваме?)))Да си изясняваме колко бързо аз мога да изкарам оръжие или ти да бягаш или колко време ще ти е нужно да се напишкаш?Аман от такива опикани бабаити като тебе))
214
0
 
0
 
! Отговори
Митко преди 14 години
Това ела да ми го кажеш в очите,мухльовец с мухльовците! Подозирам,че си някакъв *** или шапкар.Ако искаш ще те чакам на Централна гара и после ще те заведа долу в тунела,където няма никой и там ще си изясним нещицата.Какво ще кажеш,мишок такъв?!
213
0
 
0
 
! Отговори
путкомер преди 14 години
стига сте се кара ли бе, казах ви истината е в атомната бомба и две п,утки да се сменят на червенто копче