Генерал: Какво правим, когато редничка е в майчинство?

Няма дискриминация към жените, обяви ген. Симеонов
20 ное 2009 11:14,
274
Генерал: Какво правим, когато редничка е в майчинство?
Снимка: Булфото

"Няма никаква дискриминация към жените в армията", категоричен е началникът на отбраната ген. Симеон Симеонов.

Пред журналисти той изтъкна изпълнителността на жените и техните професионални качества, но като проблем посочи излизането на жена военнослужещ по майчинство.

"Какво правим тогава? Законът не разрешава на командирите да назначават на мястото й друг военен, а когато броят на такива жени нарасне, командирите изпитват затруднения", каза той.

Няма никаква дискриминация към жените в армията!

По думите на Симеонов в Сухопътните войски в момента 189 жени са в такъв отпуск.

"Никой от висшето военно ръководство не е против жените в армията, напротив, правим всичко възможно те да се адаптират по най-добрия и бърз начин", каза генералът.

Симеон Симеонов отбеляза, че към момента за жените има ограничения само за две армейски професии – службата на подводници и в гвардейската част.

Още по темата
"Тези ограничения са съобразени с физиологичните особености на жените, за да няма увреждане на детеродните им функции", посочи той.

"Ние трябва да осигурим нормален войскови живот както на мъжете, така и на жените", допълни генерал Симеонов.

Преди повече от седмица началникът на отдел Сухопътни войски ген. Иван Добрев призова за намаляване на броя на жените в армията.

"Не става дума за дискриминация и за това, че жените не могат да вършат работа в армията, но трябва да са на подходящи длъжности. Жена в танк. Жените имат своите специфични нужди, има неща, които трябва да получават ежедневно, не можем да ги вкараме две седмици в танк, а мъжете могат да изкарат без сапун този период", аргументира се тогава генералът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


274
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
252
0
 
0
 
! Отговори
асд преди 14 години
Цитирам сайта на СОТ "Можете да помогнете на безработен ваш познат,Не забравяйте да споменете и за облекчените условия при който може да придобие шофьорска книжка." Ти твоята така ли си я изкара )))
251
0
 
0
 
! Отговори
асд до митко преди 14 години
За заплатата не си съгласен ама за палката си мълчиш)))Гний си в голфа и охранявай кенефите )
250
0
 
0
 
! Отговори
asd преди 14 години
До Митко )))Знаеш ли колко взима едно "капитанче" ? )))))))))
249
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
най-тъпите и мързеливите хора са в бг армията! плащайте им заплатите с данъците които ви отдържат за да бездействат и да пият кафета по цял ден:)))
248
0
 
0
 
! Отговори
Митко преди 14 години
Забравих да си напиша името:247 е мой коментар.
247
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Шапкарче,аз съм в СОТ-161 и взимам 600лв,като автопатрул,освен това получавам допълнителни доходи.Защо ми се струва,че си някое лейтенантче или капитанче? Само не ми казвай,че си старшина-строевак,иначе гася компютъра.
246
0
 
0
 
! Отговори
асд преди 14 години
До Митко А като ви знам ,частните охранители колко добре боравите с играчките си ...С тези палки Ставате за реклама на вибратори )
245
0
 
0
 
! Отговори
asd преди 14 години
Митко ...частен охранител на някой *** ли си ? )))Ако искаш ела да пазиш моя,аз ще заделям от моята заплата да ти плащам повече
244
0
 
0
 
! Отговори
Митко преди 14 години
Хахаха! Виж го ти мухльовеца с мухльовците,аз си имам компютър от 2годинки бе,овчарчето Калитко,обаче в момента съм на гости,нещо което често ми се случва.Не ми трябва интернет зала,имам си всичко,а ти ще казваш скъсан ластик на синчето на ***,аграр с аграрите! Ако идваш в София,не идвай с колелото-хвани влак или автобус.
243
0
 
0
 
! Отговори
Митко преди 14 години
Мирче,много хора разбрахме за теб и Стефчо студента,ти винаги пишеш едно и също и никога по-темата.Само внимавай да не ви гепи твоя любящ съпруг,че тогава може да играе тоягата и двамата със Стефчо ще попаднете в Пирогов или Исул.Нали знаеш,че повечето българи потупват женичките си,особено когато са поркани? Аз не влизам в това число,не посягам на жени.
242
0
 
0
 
! Отговори
do MITKO преди 14 години
Селски като си купиш собствен РС тогава по форумите да пишеш.Не като сега да драскаш разни глупости.Разбра ли скъсан ластик.Големи биткаджии голяма работа.Къде си Митко свършиха кинтите за интернет залата ли? Ако нямаш да съберем по 0.10ст да ни забавляваш още малко тук.Или си на компа на приятел или в някой офис? Ей село село ти от него може и да избягаш ама то от теб НИКОГА. Поредният посредствен некадърник решил да надува мускули във форумите.
241
0
 
0
 
! Отговори
MIRA 39 преди 14 години
Плюс това моя мъж никога не би направил подобно нещо.Аз съм една щастлива семейна жена с любящ съпруг които силно ме обича и ми има пълно доверие.Имаме две прекрасни деца.Съпругът ми работи много и носи много хубави пари за семейството което обича.В чата се запознах с Стефчо студента на 21 година.Прекрасно умно интелигентно дете.Аз съм една щастлива жена защото живея за ЛЮБОВТА и всичко ми е подредено в живота и съм много щастлива.Днес Стефчо ме напълни 5 пъти в квартирата си докато съпругът ми беше на работа.Всеки ден грея от щастие и любов.Как неможе този мой живот да продължи вечно.Така хубаво съм си го подредила.А дойдох студентка в София на квартира в началото.Вяравите като мен в любовта
240
0
 
0
 
! Отговори
Червената помия преди 14 години
Проблемът с бременните реднички е много лесно решим, без всякакви допълнителни средства.Просто се намират 189 щабни плъха, и се командироват за по един месец в подделенията на мястото на бременните.Така, поне един месец от години насам ще видят казармата отвътре, а не от бюро в щаба.Наряди, бойни дежурства, обслужване на техниката,полеви занятия и др.А ще е и от полза за кондицията им. Докато най-накрая им дойде акъла, че в армията освем като мед.сестри, готвачки, администраторки нямат място.
239
0
 
0
 
! Отговори
Митко преди 14 години
Не мога толкова бързо да ви отговарям на военните дивотии,понеже компа не е мой и не съм единствения,който пише на него.Информацията се отнася за старшинките,офицерчетата и тяхните подръжници.
238
0
 
0
 
! Отговори
Митко преди 14 години
Селско моме,явно погрешно си ме разбрала.Да ти казвам да си оправиш правописа-няма смисъл,защото дълго време си пасяла стадото на дядо ти.Не съм казал,че съм голям бияч,но мога да се защитавам,а ти се ограмотявай,селска чалгаджийке-думата "войничка"не съществува.До 230:братленце,ти си толкова простичък,колкото чалгаджийката,която се нарича войничка-защо не се вземете? А щях да забравя:не съм женен и не са ме тормозили в *** казарма,защото не смееха да се заяждат с мен.
237
0
 
0
 
! Отговори
Handel преди 14 години
Никакви жени не се бъхтят в армията. Почти всички които се записват отиват там просто да се обебят и да прибират майчинските. Въобще жените в армията много внимават да са еманципирани като им е изгодно, но като трябва да свършат някаква работа изведнъж се сещат че са жени.
236
0
 
0
 
! Отговори
жена преди 14 години
Тъпотия!!!!!!!!!!!!!!Вместо да се борят против насилилето в дома и навънка и против насилствената проституция,против хората които им пречат да се образоват,против изоствянето на самотните майки без издръжка и без опора въобще, те взели да се бъхтят в армията. Сякаш чудо ще стане. *** работа. Не знаят къде им са проблемите.Жалко.
235
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
много защитници на жените воиници се извъдиха по форумите-а бе пикльовци вие служили ли сте в армията явно не -армията не е за жени това е мъжка професия и назначаването на жени е пълна порнография и подигравка с воиската секрета е в това че на големците жените щерките ги назначават на синекурни длъжности по цял ден си драпат *** и вземат по една шапка пари млади се пенсионират и.т. а на другите простачки които напират да служат в армията остава курягата длъжност *** порнография
234
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Ха *** то в българия имало армия, да не поверва човек колко са 10 бУлгара 300 цингана и 50000 ***. "добре че напуснах *** ЗАВИНАГИ"
233
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Че къде са тези подводници бе смешнико,в декоративната ви армия само заплатите на такива като тебе са истински.