Антибългарска група сбира фенове във Фейсбук

Страницата, наречена FUCK BULGARIA, има 117 участници
14 дек 2009 14:30,
569
Антибългарска група сбира фенове във Фейсбук
Снимка: Dnes.bg

В социалната мрежа Facebook e създадена турска група, която носи името "FUCK BULGARIA".

На снимката на групата е изобразено задраскано българското знаме с надписа "FUCK YOU BULGARIA", а описанието й е на турски език:

"Група, отворена срещу неоснователните клевети, които българите отправят към страната ни (Турция) и към Ататюрк".

Под него има текст на турски, който в превод звучи така:

"Тук е Турция и ние сме турци, Турци!
Тази страна е наша, тази държава е наша.
На тези земи се родихме, тук израснахме.
Тази страна е наша, тази държава е наша!"

В групата е публикуван и химнът на Турция – маршът на Ататюрк.

"Не бой се! Аленото знаме не ще престане да се вее из озарения небесен свод,
докато не изтлее и последното огнище в родните земи.
Там грее и ще грее завинаги звездата на моя скъп народ;
тя единствено на мен и на народа ми принадлежи..."

Засега групата има малко над 100 фенове, а към всички е отправена поканата: "Моля, поканете приятелите си".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


569
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
528
0
 
0
 
! Отговори
ОДИСЕЙ преди 14 години
Загрижено следя развитието по темата и още веднъж благодаря на всички трезво мислещи. В коментара си 498 изложих моите разсъждения и предположения., но оставих съзнателно една празнина, с надеждата никога да не я попълвам, защото сметнах, че ако това изложа като съмнение, може се окаже 100% истина.. Само ще ви задам един въпрос. Знаете ли кой беше поводът Нацистка Германия да нападне Полша и как стана цялата работа. Допускам, че все някой не знае. Ами немски политически затворници облечени във полски военни униформи с оръжие в ръка инсценираха нападение над собствената си страна на границата, до един бяха избити резултатът е злокобен знаете добре. След като германците използваха този мърсен трик преди толкова години, защо някой зъл български гении да не прибегне към нещо подобно само и само да постигне нещо си,което е обещал на своите хора, като впоследствие си мисли че може да регулира и спре процеса на влошаване. Този, който е дирижирал тази статия против България и българите е подбрал прекрасно момента наближават празници, и то не какви, а християнски народът е чувствителен на тази тема.Дори въпросният автор зарко следи какво пише в коментарите и също пише стати вътре в него и вече ги идентифицирах - с голяма доза адреналин са също ще ги разпознаете и по литературната форма. Моментално на следващия ден, доколкото разбирам, се появява нова статия този път срещу Турция елементарно Уотсън авторът е един същ. Ако по коледа, недай си боже и около 3 март се появят провокации на живо авторът ще лъсне ... няма да кажа кой е той - интелигентни сте самият този фактор ще се появи по новините, телевизия и преса сам ще се издаде. Недейте да пишете предположения, само чакайте и мислете трезво. Не се провокации и на агент-провокатори тези които са внедрени сред нас самите. Призивът ми е към всички и българи и турци.
527
0
 
0
 
! Отговори
theRealness преди 14 години
grupata e tolkova typa, kolkoto e i tazi statiq!
526
0
 
0
 
! Отговори
спонджбоб преди 14 години
Ще има ми се струва продължение на филма "Гадни копИлита"...Моята странаТам, гдето Дунав лудо тичаиз Дунавската равнинаи в Черното море се втичаот стари, древни времена,там, гдето Добруджа люлееузрели класове и веесвободни, горди знамена -о, там е моята страна.Там, гдето се издига Рила,накичена с венци от сняг,там, гдето лодка лекокрилалети край морския ни бряг,там, где Пирин от скръб белееи Струма легендарна пееиз свойта плодна долина -о, там е моята страна.Там, гдето в гробове прогнилилежат деди и прадеди,загубили юнашки силивъв робство, мъки и беди,там, гдето чух езика роден,език свещен, любим, свободени зърнах пръв път светлина -о, там е моята страна.
525
0
 
0
 
! Отговори
Теодора преди 14 години
Горките хора, тук не са у дома си, в Турция не са у дома си... Никои не ги иска
524
0
 
0
 
! Отговори
haha преди 14 години
Само да отбележа - групите са две вече.Flame war!
523
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Явно авторите на страницата добре са овладяли копи-пейст и технологиите свързани с интернет включително и как се правят приходи от публикувани реклами и други.Липсват им задълбочени познания обаче относно каква е политиката на Ататюрк от една страна и личното му отношение към българите. Заиграване по тънката струна на националното ни чувство съчетано с парични постъпления.Само, че не беше ли подсъдно насаждане на омраза по етнически признак.
522
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Точно така, в края на краищата парични приходи.
521
0
 
0
 
! Отговори
Наблюдателен преди 14 години
Наистина провокация приятели. Нещо като анти-перла, да речем. Най-*** е, че тия се вживяват едва ли не като народни будители. Пускат този пасквил за да предизвикат реакция.
520
0
 
0
 
! Отговори
Ив преди 14 години
само хора с по-малък коефициент на интелигентност се присъединяват в такива групи,страници... вие ако сте от тях - направете го.патриотизмът НЕ е да обиждаш!!!
519
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
то не са провокации ами чудеса-паметници се строят , групи се основават-но за мен не са виновни обикн турци, колкото и да не ви харесва това- те са работни и кротки хора.Провокациите произхождат от друга инстанция
518
0
 
0
 
! Отговори
martony преди 14 години
ха, ха има и вече една група "Ние сме против групата "*** Bulgaria"/ We are against "*** Bulgaria" с 18 000 човека. Има и едни игрички.... :) Има и едни реклами... :)
517
0
 
0
 
! Отговори
АЛЕКС2 преди 14 години
ПЕРЛА ПЕРЛА ПЕРЛА И ИЗВЕДНЪЖ ПОЛЕКА ПОЛЕКА НАРОДА ИЗПАДНА В ДРЯМЧИЦА ЛЕКА...
516
0
 
0
 
! Отговори
martony преди 14 години
Има и една *** ENEMIES of BULGARIA с 6 пъти повече хора ;)
515
0
 
0
 
! Отговори
Хайдутин преди 14 години
На уружие братя, аз казвах ама никой ме не чуваше, тая *** ша ни пороби пак ако си траете да ги изколим до един ба, как те са ни колили и бесили 500 века ба аре сиктир до един под ножа, турчин да не остане тука ни жив ни умрел . На уружие АТАКА
514
0
 
0
 
! Отговори
zlika преди 14 години
Геле, ***, ти ли го превежда това? :-РПоздрави! ;-)
513
0
 
0
 
! Отговори
zlika преди 14 години
Аз вече се присъединих към страницата. А вие? :-P\m///
512
0
 
0
 
! Отговори
До: ОДИСЕЙ преди 14 години
За съжаление се появи друга група, със същото обидно заглавие, само че срещу Турция и сега всичко живо с коефициент на интелигентност равен на зряла репичка се е присъединило... Жалко, имахме шанс да излезнем по- цивилизованите в тази ситуация, но уви...
511
0
 
0
 
! Отговори
a.m. преди 14 години
Za neznaeshtite, v saita ima dve grupi ednata e protiv BG ,drugata protiv TR ,absoliutno niamam nikakvo namerenie da se vkliucha v nikoia ot tiah.Tova sa edni mladi momcheta deto ne znaiat s kakvo se zahvashtat.
510
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Nepriqtno e podstrikteli moge da e vsqkakav moge da e Kurd ,Surbin ,Grug ili misiolmanin ili komonist !Te Turcite trqbva da sa *** sega si imat problemi ne malko s Kurdi pri edin skandal s nas ozna4ava dulga voina ,togava cqla Evropa e zastrashena !istenata e 4e na6te sasedki se karat i nas vavli4at tova e ,ako Turcite go pravqt mnogo galko za tqh nqmat gram savest i vina ,az sam za mir ama kakvoto pisano !!!
509
0
 
0
 
! Отговори
ОДИСЕЙ преди 14 години
Изказвам дълбока благодрарност на всички участници, и от Турция и от България, с които показахме добро разбиране на проблема и не разрешихме да ни правят на ***, който и да той. Сега имам още една молба към всички вас: Помогнете и на другите наши съграждани и комшии да не стават жертва на провокации. Лека нощ!