Прокурорите унижени и оскърбени от отношението на Дянков

Асоциацията им се обърна към премиера
4 яну 2010 20:32,
302
Прокурорите унижени и оскърбени от отношението на Дянков
Симеон Дянков. Снимка: БГНЕС

Последните действия на финансовото министерство не бяха адекватни на създалата се ситуация и поставиха в още по-унизително положение съдебната система.

Това се посочва в становище на Асоциацията на прокурорите в България относно незплатените средства от бюджета на съдебната власт.

Становището е адресирано до премиера и главния прокурор.

В него се посочва още:

"В края на 2009 г., точно преди коледните празници, в съдебната система се получи напрежение, по повод непревеждането на дължими пари в бюджета на съдебната власт. Въпреки усилията на Висшия съдебен съвет, министърът на финансите отказа да преведе близо 20 000 000 лева с аргумент, че държавата не разполага с необходимия финансов ресурс, като се оправда с икономическата криза. Съюзът на съдиите в България остро реагира и в открито писмо изрази становището си.

Още по темата

Същевременно, на 29.12.2009 г. правителството преведе средствата по сметка на ВСС, но това стана в момент, когато беше невъзможно тези средства да се усвоят, тъй като системата СЕБРА не функционираше".

Имиджът на системата не е на високо равнище
Магистратите и служителите получиха незаслужено негативна оценка за работата си. Почувствахме се унижени и оскърбени от отношението на правителството, в частност на министъра на финансите – пишат в становището си от Асоциацията на прокурорите в България.

 

Известно ни е, че имиджът на системата не е на високо равнище, но смятаме, че общата цел – борбата с престъпността и издигането на правосъдието на европейско ниво, е задължение както на съдебната, така и на изпълнителната власт. Поставени бяхме в положение, да се чувстваме виновни и отговорни за кризата в страната, за липсата на средства в бюджета, за скандалите около назначенията на административни ръководители и случая „Красьо”. Скандалите са много, но отговорността е лична и не може да се носи от всички – отбелязват още от Асоциацията на прокурорите в България.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


302
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
296
0
 
1
 
! Отговори
SAPATA преди 14 години
Не те знам Бай ли си, Чирак ли си, но ми се струва, че си доволен от системата. Ето ти един гротесков пример. Ако си издействам закон, да ме плащаш 20% от всичките си доходи, само защото съм се родил, ще приемеш ли? Пропускаш, че това са нашите пари. на България. А щом плащаме, ще искаме и резултат. Съдия, който е приел 600 кила екстази като количество за лично ползване, заслужава и 24 заплати снимка в Музея на правосъдието.
295
0
 
1
 
! Отговори
до 289-бранимир преди 14 години
ами като са работили извънредно събота и неделя, поради непопълнение в щата, се заплаща съответния извънреден труд, надлежно описан в книгата за извънреден труд, и се изплаща към заплатата за следващия месец, а не във вид на коледни бонуси.
294
0
 
1
 
! Отговори
компа преди 14 години
ами самите съдии адвокати не зачитаха закони а сега те ще говорят за закони
293
0
 
1
 
! Отговори
до 289 преди 14 години
А кой ви е виновен бе, че си ги "назначавате" или че ви ги "назначават" такива?!? Защо търпите толкова време - близо 20 години мутрите правят каквото си искат в тази държава, а сега един нормален министър като ви бръкна в джоба - плач до небето! Оплквайте се на маргини, чернички, сума ти политически избягали мутри и т.н.
292
0
 
1
 
! Отговори
avatar22 преди 14 години
ТЪЙ НАРЕЧЕНАТА НЕЗАВИСИМА (а всъщност ДЪЛБОКО КОРУМПИРАНА) съдебна система с този ПЛАЧ ЗА ПАРИ сама се постави в крайно унизено състояние. Браво на МИНИСТЪР Дянков. Той бръкна в гнездото на ВСС и се оказа, че освен от ПАРИ магистратите от НИЩИЧКО друго не се вълнуват и Дянков ги удари точно по слабото място.Мой съвет - да се оплачат на ЧЕРНИЧКИЯ.....
291
0
 
1
 
! Отговори
avatar22 преди 14 години
Тъй като съм от Варна следя ВСИЧКО свързано с т.н."мегадело", включая предаванията на В.Томова по СКАТ,четох и книгата и за моя с право наречен"БАНДИТСКИ" град.Уверявам господа проорите, че не съм , единствен който се вълнува от тая материя, от "ПРОФЕСИОНАЛИЗМА"на мегапроорките, топченгетата и топбандюгите както и топлата връзка между тях. Просто баламурниците вече са май на изчезване и НАПРАЗНО се пените на ДЯНКОВ - алчноста за пари май е ЕДИНСТВЕНИЯ ви ГОСПОД - БОГ!
290
0
 
1
 
! Отговори
жоро преди 14 години
Евала, Дянко! Точен си ! Аз помня и едни други, дето ги обиждаха по няколко пъти на Капъкуле...Бранимирчо, те далаверите в нощни заведения по сепарета за работа първа категория ли ще го броим-извънреден нощен труд!И вредни може -някоя фльорца се е натресла връз магистстрата.....смях!!!
289
0
 
1
 
! Отговори
бранимир преди 14 години
Тези които пишат и се възхищават на постъпката на Дянков са или незапознати с законите или са просто писачи в форума.Искам да ви питам нещо-какво да правят тези съдий и проори в градовете в които не бяха запълнени броиките за работни места и те изнесоха цялата работа на гърба си.Говоря за работата в събота или неделя и до късните часове на деня?Те не заслужават ли премии(дали коледни или по-какъвто и да е начин).Бюджета на съдебната влас е независим за да има независима влас бюджета трябва д
288
0
 
1
 
! Отговори
мале мале преди 14 години
Звучи ми точно като лозунг по Тодорживково време.Все едно слушам общите приказки на Станишев.
287
0
 
1
 
! Отговори
Bravo преди 14 години
Браво на Дянков, някои държавни човечета не могат и да си представят, че може да бръкнеш в гърнето и там да няма. Защото никога не са зависили от това - каквото изкараш това да харчиш. Нека да разберат какво им е на стотици хиляди хора, които знаят каво е да нямаш.
286
0
 
1
 
! Отговори
мале мале преди 14 години
че общата цел борбата с престъпността и издигането на правосъдието на европейско ниво
285
0
 
1
 
! Отговори
червен преди 14 години
Браво Дянков малкоим е Провери им имотите само до сребърна линия и ще видите наглоста им ВОНЯ СМРАД
284
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
след 3 месеца ще плачкаш, все още е добре!
283
0
 
1
 
! Отговори
бързобегунек преди 14 години
Жална случка!Сега,ако проорите излязат да пият кафе в знак на протест,и държавата ще се срине...
282
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Ще се разплача !
281
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Къде са заработените премии на НАП-а???Или бюджета за 1-во тримесечие сам ще се напълни?!
280
0
 
1
 
! Отговори
Иван преди 14 години
Ама вие съзнаваш ли какво говориш???Имам познати които работят на по-ниски длъжности.Хората цяла година отказват увеличаване на заплатата за да могат по празниците да си вземат малко въздух.А това което направиха не е ли жива гавра?
279
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
ДО 276ЧЕРВЕНА ***.ПРАВИШ СЕ НА ОБИКНОВЕН ЧОВЕЧЕЦ ,НО СИ ЛИЧИ ШКОЛАТА .ПОВДИГА МИ СЕ ОТ ПРИКРИТИ И ОБИДЕНЕ ЧЕРВЕНОРАЗБОЙНИЧЕТА!ЗА ВСЧКИ МАГИСТРАТИ-ГЛОБИ ЗА РАБОТАТА ИМ ПРЕЗ 2009Г
278
0
 
1
 
! Отговори
отк-н преди 14 години
Тия срам си немат. Бандитите и разбойниците се разхождат на свобода, стрелят се, както преди малко, съсипват живота на хиляди кадърни хора, рушат и без това крехкия имидж на страната, но дебелаците реват за премиите! Уморили са се от работа - резултатите ясно показват. Ако сгреша по време на работа -става лошо за мен, а тези когато са на работа пускат разбойниците (дали пък не им е това работата) на свобода и искат още пари... Били обидени - ами да заслужат уважение и тогава няма проблеми!
277
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
"Унижените и оскърбените".