Прокурорите унижени и оскърбени от отношението на Дянков

Асоциацията им се обърна към премиера
4 яну 2010 20:32,
302
Прокурорите унижени и оскърбени от отношението на Дянков
Симеон Дянков. Снимка: БГНЕС

Последните действия на финансовото министерство не бяха адекватни на създалата се ситуация и поставиха в още по-унизително положение съдебната система.

Това се посочва в становище на Асоциацията на прокурорите в България относно незплатените средства от бюджета на съдебната власт.

Становището е адресирано до премиера и главния прокурор.

В него се посочва още:

"В края на 2009 г., точно преди коледните празници, в съдебната система се получи напрежение, по повод непревеждането на дължими пари в бюджета на съдебната власт. Въпреки усилията на Висшия съдебен съвет, министърът на финансите отказа да преведе близо 20 000 000 лева с аргумент, че държавата не разполага с необходимия финансов ресурс, като се оправда с икономическата криза. Съюзът на съдиите в България остро реагира и в открито писмо изрази становището си.

Още по темата

Същевременно, на 29.12.2009 г. правителството преведе средствата по сметка на ВСС, но това стана в момент, когато беше невъзможно тези средства да се усвоят, тъй като системата СЕБРА не функционираше".

Имиджът на системата не е на високо равнище
Магистратите и служителите получиха незаслужено негативна оценка за работата си. Почувствахме се унижени и оскърбени от отношението на правителството, в частност на министъра на финансите – пишат в становището си от Асоциацията на прокурорите в България.

 

Известно ни е, че имиджът на системата не е на високо равнище, но смятаме, че общата цел – борбата с престъпността и издигането на правосъдието на европейско ниво, е задължение както на съдебната, така и на изпълнителната власт. Поставени бяхме в положение, да се чувстваме виновни и отговорни за кризата в страната, за липсата на средства в бюджета, за скандалите около назначенията на административни ръководители и случая „Красьо”. Скандалите са много, но отговорността е лична и не може да се носи от всички – отбелязват още от Асоциацията на прокурорите в България.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


302
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
216
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
aидеее 1 по 1 да си хвърлят оставките има достатъчно проорчета млади зелени неангажирани с лобита които могат да ви земат местата като не ви изнася аи чупката какакви ми ревете като..... какво сте свършили толко че сте заслужили тия пари А? цяла европа ви наблюдаваше какви ги вършите и какво свършихте..? аре марш заработили сте достатъчно под масата май за да не искате да си ходите .................
215
0
 
1
 
! Отговори
? преди 14 години
тези се оказаха по нагли и от "наглите"..............били си гласували справедливи бонуси..................
214
0
 
1
 
! Отговори
до КУЛТУРИСТ преди 14 години
БРАВО ПИЧ евала N 1
213
0
 
1
 
! Отговори
КУЛТУРИСТ преди 14 години
Вие сте големи мишоци.Ми нали утре ако справедливия български съд стачкува няма кой да правораздава бе .Имам да вземам три къщи чрез дела от мишоци като вас.Завел сам искове чрез банки.И чакам справедливия съд само да ми ги присъди и ги изритвам на улицата.Мишоци казал сам ви 6а ва мачкаме до гроб за забава и веселие ние които изнесохме прехода на нашия гръб.Още 2 милиона роби 6а изселим и 4 милиона 6а си оставим роби с заплати 400 лева да ни лижат сладките газове.
212
0
 
1
 
! Отговори
Dobrich преди 14 години
Kvi 20 miliona, kvi oskyrbeniq kvi chudesii stavat, ne moje da mi go pobere glavata.Ne stiga, che proaturata e edin ot nai atrofiraliqt organ na taq dyrjava, ami i shte mi pravqt fasoni kato na oshtipana moma. Bojee... V Dobrich nqma detski gradini, da ni nastanqt decata, te nashte naglite iskat 20 miliooona i to ot moite i tvoite pari, a pyk, che az ne moga da hodq na rabota shtoto dyrjavata ne si svyrshila rabotata i trqbva da si gledam deteto... nqkoi go boli onaq rabota...
211
0
 
1
 
! Отговори
Някой преди 14 години
Като са толкова засегнати ДА СИ ДАДАТ ОСТАВКИТЕ. Един професионалист с чест и достойнство ще направи точно това, след като се чувства недооценен. За техните места чакат на опашка. Всеки един от тях има и ценз за адвокат. Да да, ама не - адвокатите са гадни кръвопийци и лъжат без да и мигне окото, но на адвокатите и се налага да работят за парите си - БРАВО ДЯНКОВ!
210
0
 
1
 
! Отговори
Някой преди 14 години
Горките, чувствали се унижени? Аз пък се чувствам унижен, че дебеловрати маймуни се изживяват като бизнесмени и политици, понеже именно съдийското съсловие не си върши работата. Чувствам се унижен че и се плащат безумни пари, а престъпността е намерила своя рай в България. Чувствам се унижен, че закона не важи за Максим Ставийски (убиец), а световния шампион по щанги Пламен Желязков лежи в затвора за? РАЗБИТА ВРАТА - БРАВО ДЯНКОВ!Съдебната система е един от най-големите длъжници на обществото.
209
0
 
1
 
! Отговори
Skandinavia преди 14 години
V Norvrgia niama takiva 13ti zaplati,osobnno ,za tezi ,kolto pecheliat v pati -poveche spriamo ostanalite,Samo danakat v dekemvri e dva pati po-malak .Tova se otnasia za vsichki, no lmaiki predvid genozida v BG SPRIAMO PENSIONERITE I OSTANALITE S PO 200-300LV DOHOD ,TO TOGAVA ,NE MAGISTRATITE,A ,TIIA HORA TRIABVA DA POLUCHAT DVOINI PENSII I ZAPLATi ZA KOLEDA!
208
0
 
1
 
! Отговори
кют преди 14 години
Защо когато стачкуваха учители, служителите в "Кремиковци", земеделци и т.н. тези ревящи проори или обобщено казано "СЕДЕБНА СИСТЕМА" си скри главата в пясъка. Сега имат НАГЛОСТА /НАГЛИТЕ 4/ да се жалват. Между другуто в цивилизования свят, където ние все още не сме, мястото на ПРОКУРАТУРАТА е в ИЗпълнителната власт, а там в Изп. власт 13 и 14 заплата не са чували от 1999 година. Евала на СОРОС.
207
0
 
1
 
! Отговори
Българин преди 14 години
Дянков, браво! Съдиите да съдят справедливо грабителите на бедния народ, а да не реват за едва ли не "полагащите им се бонуси" във време, когато народа мизерства!
206
0
 
1
 
! Отговори
МИХАЕЛА преди 14 години
Летописец, защото Дянков и Борисов пак са на хоризонта! ;)))
205
0
 
1
 
! Отговори
Летописец преди 14 години
Дали това е сън,или съм буден още?Какво ли аз не съм ти дал,какво ли не успях.И защо ми е вече,да те търся нощeм?Утрото пак ми носи,ден като вчера,но защо ?!
204
0
 
1
 
! Отговори
Бонд, Джеймс преди 14 години
Да ни е жив и здрав Булгартабак. И комисионните. И б.сметки на някой приятен остров. И ... живота продължава. И ... винаги ще има утре.
203
0
 
1
 
! Отговори
Дядя преди 14 години
Той чува само Борисов. Друг не чува. А Борисов си е направил парите, а и с Бориславова зад гърба си няма да остане без коричка хляб. Но не всички имаме милиардерка в къщата си. А Борисов се консултира с..... телефона с копчетата си. А и с ЕС, естествено.
202
0
 
1
 
! Отговори
- преди 14 години
Честото на Дяков с този ход си осигури старини на топло, поне 15 годинина на топло ще му дадат след 4 години.
201
0
 
1
 
! Отговори
МЕФИСТО преди 14 години
ХЕР ФЛИК , НАЙ ГОЛЕМИЯ ДЛЪЖНИК В РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ .НЕ Е СМЕШНО АМА ХИЧ НЕ Е
200
0
 
1
 
! Отговори
МИХАЕЛА преди 14 години
ДяДя, лошото е, че в края на тази година устите на служители от друга сфера ще мълвят "Хляб", обаче Дянков няма да чуе и тях!
199
0
 
1
 
! Отговори
ДяДя преди 14 години
Ни дума, ни вопъл, ни стон. Устата сама промълвила "Хляб".
198
0
 
1
 
! Отговори
MURDOC преди 14 години
ОЧАКВАЙТЕ НОВАТА ДРАМАТИЧНА НОВЕЛА "ПРОКУРОРИТЕ СЪЩО ПЛАЧАТ". СКОРО ПО ТЕЛЕВИЗОННИТЕ ЕКРАНИ.
197
0
 
1
 
! Отговори
Летописец преди 14 години
Нагли не останаха. Прибраха ги. Преслушаха ги. Регистрираха ги и ги пуснаха. Оставиха 3-4 за парлама и след 1-1 1/2 ще ги пуснат поради липса на доказателства.

Спонсорирани публикации