Шефът на ВКС е огорчен, че съдиите няма да получат допълнително пари

Лазар Груев изпрати писмо до медиите
23 дек 2009 20:20,
387
Шефът на ВКС е огорчен, че съдиите няма да получат допълнително пари
Лазар Груев. Снимка: БГНЕС

Председателят на Върховния касационен съд Лазар Груев заявява в становище, получено в БТА, че е огорчен от факта, че съдиите и служителите от съда, които са положили огромни усилия през годината, са лишени от справедливо възмездяване на техния труд.

Становището на Груев е по повод факта, че няма да бъдат отпуснати средства за допълнително материално стимулиране в сферата на съдебната власт.

Ясни са трудностите в държавата, но причините за проблема са другаде. Съдебната власт от никого не е взела тези пари и никого не е ощетила, пише в позицията си Груев.

Те са спестени в резултат на доброто управление на нейния бюджет. Тези икономии са постигнати чрез по-голямо натоварване на работещите, заради незаетите щатни бройки. Коледните добавки във ВКС бяха определени не на калпак, а след внимателна преценка за приноса на всеки съдия и съдебен служител и при това не в пълен размер, пише в становището си Груев.

Беше предвидено някои въобще да не получат бонус, за други имаше значително намаление. Подобни действия не съответстват на принципа на разделението на властите и са неприемливи в една демократична и правова държава, пише още Груев в позицията си до медиите.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


387
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
367
0
 
0
 
! Отговори
хр преди 14 години
Не мога да разбера, защо всички определят, че тези пари са само за корумпирани магистрати?В българските съдилища и проатури работят и обикновенни служители,/деловодители,машинописки, шофьори,чистачки...и т.н/,които няма, как да взимат подкупи, а си вършат работата савестно за нищожни заплати ,с които едва си издържат семействата и си плащат сметките.Те са като всички вас/както много хора се изказват тук-"хора от простолюдието"/.Тази година те останаха без средства ,за да посрещнат празниците.
366
0
 
0
 
! Отговори
наблюдател преди 14 години
примитив
365
0
 
0
 
! Отговори
наблюдател преди 14 години
ако сте съдия , жалко!? Каква примитивност! Сега разбирам защо не респектирате "простолюдието " !
364
0
 
0
 
! Отговори
наблюдател преди 14 години
Явно много си навътре в нещата , щом като има такива като теб да си решават проблемите като дават пари насила, такава ще е съдебната система ,образованието и т.н. Даваш пари , а сега плюваш! Просто си промени мисленето!!!
363
0
 
0
 
! Отговори
Hansena преди 14 години
Kakvo reve toq,te magistratite sa si "vzeli" pod formata na podkupi ,ne 13 i 14 ami 113 i 114 zaplati,taka 4e po-dobre da si mlukne ! Sadebnata sistema e s nai-nisko doverie sred obshtestvoto i evropeiskite institucii! Ne da vzemat,te trqbva da vrushtat pari !! Korympirana sgan!!!
362
0
 
0
 
! Отговори
наблюдател преди 14 години
към бай Джон , като напусне и отиде в частния сектор , сигурно ще му е по-добре.Специалистите по наказателно право са малко и за него ще има много хляб на пазара.Ще дойде на негово място друг , я назначен от костов , я от Доган , я от царя или от Бойко, и всичко започва отначало!!!
361
0
 
0
 
! Отговори
наблюдател преди 14 години
съгласен съм с работещия магистрат. Искат да покажат , че независимите магистрати са зависими от ФМ - Дянков , който е с комплекси на дете с нерадостно детство ! Но от постната пица обра малкото блажно и го даде на приближените си , които са работили няколко дни , но много!?
360
0
 
0
 
! Отговори
АЗ преди 14 години
какъв европеец си ти ? за кави репресии говориш? недоволен си от съдебната система , те недоволни са и " наглите" и тези с поведение като тяхното!!!
359
0
 
0
 
! Отговори
наблюдател преди 14 години
към 344 - професионалната злоба ви изяжда! явно груев си гледа добре работата и затова злобеете!
358
0
 
1
 
! Отговори
Аз преди 14 години
Усилията на известна част от магистратите са ми ясни г-н Груев! Такива,че да опропастяват живота на обикновеният българин.Естествено срещу пари или от лоялност към колега. Отвратен съм от това правосъдие....И ще ви кажа защо. Трудово дело -5 години се гледа.На първа и втора инстанция отлични решения от принципни съдии /в това число шапка свалям на *** Куцкова/ И изведнъж...о,УЖАС! На последна инстанция ВКС....губя делото. И знаете ли защо г-н Груев-ще Ви кажа.По простата причина,че на ответника съпругът е съдия във ВКС. Никой не може да ме убеди в противното..........никой! Да Ви имам усилията..........да,но не за простолюдието!
357
0
 
0
 
! Отговори
an преди 14 години
kakvi 5000 lv?? parite vaob6te nqma6e da budat 5000 leva ami samo 2 osnovni zaplati ,ne pove4e ot 3000 lv.I spored men be6e spravedlivo da im gi dadat,taka se stimulirat slujitelite ,za da si vur6at rabotata!!!A i parite sa si na sadebnata vlast,ne na finansovia ministur.A polojenieto s podkupite ne e kakvoto be6e predi,dosta sa gi zategnali,kazvam go za6toto go znam...a ne kato vsi4ki v toq forum 4uli nedo4uli!!!Obijdaite vie vis6ite magistrati,taka e po-lesno,da si izspie6 qda na tqh.
356
0
 
0
 
! Отговори
100000 преди 14 години
Милите. И аз се огорчих и то много, но кой ли го интересува...
355
0
 
0
 
! Отговори
до ККК преди 14 години
Trans penis migra adevantes за твоето мнение ККК. За разлика от теб , Стефчо поне работи , а не вегитира . Ха , сега познай кой ще изкара повече.
354
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
дедо, а да си се замислял, че тези пари изобщо не са стигнали до съдията, защото той не ги е искал, а е трябвало адвокататчето да ти измъкне още парички, за които е нямало как да ти напише разписка , а
353
0
 
0
 
! Отговори
KKK преди 14 години
А аз ти пожелавам хубав фалит на твоята фирма
352
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
ти защо пък си мислиш, че в ЕС всички присъди са справедливи и всичко при тях в съдебната система е цветя и рози - айде малко вземете повечко да се интересувате
351
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
защо не се научиш да пишеш правилно, пък тогава се захващай да коментираш.
350
0
 
0
 
! Отговори
българка преди 14 години
Така е Михаела. Само дето българина не си прави труда да чете, защото "всичко знае".
349
0
 
0
 
! Отговори
Наблюдател №1 преди 14 години
Всеки си гледа от неговата камбанарийка. Пенсионерите, които са работили по 40 и повече години, също са разочаровани. Сега се класират за великите 25 лв. само тези, които са с пенсия под 200 лв., т.е. тези със социална пенсия и без никакъв трудов стаж и част от инвалидите...
348
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Бъди убедена че 90% от хората които закъсват не туичат право в съда при теб , поради доста причини които няма да ти пиша дебелогъзесто лелче с мазно и разглезоно сополиво *** вкъщи.......при вас тичат единствено ***,бандити,политици и подобна *** и може би 1% заблудени хорица които още вярват в Дядо Коледа !