Бити и тормозени мъже си правят приют в Бургас

Идеята им била заимствана от Сърбия
9 фев 2010 14:41,
112
Бити и тормозени мъже си правят приют в Бургас
Случаите на тормозени от жените си мъже изобщо не са единични. Снимка: GettyImages/Guliver Photos

Мъже от Бургас, които са станали по една или друга причина жертви на психическо или физическо насилие, замислят да си направят приют.

Идеята е заимствана от Сърбия. Там, в град Чуприя, има вече открит приют за мъже, подложени на семейно насилие. Той е основан и открит от неправителствената организация „Мъжка сигурност”.

Трима мъже, жертви на насилие, са потърсили помощ през последния месец в Центъра за обществена подкрепа в Бургас. Те били малтретирани психически и физически най-вече от децата си, които ги тормозели да препишат недвижимото си имущество на тях.

Онези, които склонят, остават без дом и често завършват дните си в домове за стари хора.

Психолози от Центъра споделиха, че в практиката си са се сблъсквали и със случаи съпруги да прилагат физически тормоз върху съпрузите си.

Те посягали на половинките си само защото не носели пари вкъщи. Често малтретираните мъже са изгубили вяра в съдебните и държавните институции, тъй като "те са винаги на страната на жените".

В бургаския кризисен център за помощ и подкрепа на жертви на насилие има специални стаи, където може да бъдат настанени както жени, жертви на насилие, така и мъже.

През последния месец в Бургаския съд са заведени 7 дела срещу насилници, от които 6 са с молба за незабавна защита, съобщи Валентина Станкова от Центъра за обществена подкрепа към община Бургас. През първия месец на Новата година са проведени спешни консултации с 22-ма клиенти, от които 19 са жени и трима са мъже.

Жертвите на домашно насилие предпочитат да говорят за проблемите си с юристи и психолози. Малка част от тях се обръщат към полицейски инспектори и общински служители.

Немалка част от жертвите на домашно насилие в Бургас оттеглят молбите си, след като веднъж вече са искали да заведат дела срещу съпрузите побойници. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


112
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
75
0
 
0
 
! Отговори
Dimiter USA преди 14 години
Skupa Meis,ne vijdam vruzkata USA sas polojenieto v BG. Tezi neshta deto sa opisani v statiayata i deto ti gi kazvash gi ima navsiakade vav zapadnite obshtesva, vkl. i v BG.Tuka vav USA na takiva jeni kato tebe im vikat "gold diggers"A az ne sum vuobshte vinoven za tova, ponimaesh?takiva jeni kato tebe me otvrashtavat!!!!
74
0
 
0
 
! Отговори
блондинка преди 14 години
до 74 О, закъснял си! Щеше да е по-интересно да се похвалиш, че си й изневерил още преди да сте женени, ама не ти хрумна, нали миличък? Тя жена ти ако мислиш, че го кара на спомени само, щом е хубава... Удари се в гърдите и извикай силно: "Булар, ***!"
73
0
 
0
 
! Отговори
хуйков преди 14 години
*** простотията само в БГ я има
72
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Не се развеждай,просто си намери любовник.Аз съм на 35 женен съм имам си и любовница която също е семейна.Това не пречи.
71
0
 
0
 
! Отговори
блондинка преди 14 години
до 69 Ако всички жени са "такива" ти от мъж ли си роден?!Поне майка си не уважаваш ли? Това ,че си попаднал на ***, не е определящо! Заради такава като твоята житейска филисофия света е грозен.
70
0
 
0
 
! Отговори
maltretiran преди 14 години
Добре де, дефинирай поне какво означава "добро" материално стимулиране! Че то излиза, че ако нямаш пари, не правиш секс. Да живеят проститутките :)
69
0
 
0
 
! Отговори
мейс преди 14 години
Тези неща са тръгнали от USA, така че ти по- добре да мълчиш. Явно и ти си в такова положение.
68
0
 
0
 
! Отговори
Dimiter USA преди 14 години
Hey Meis,ot takiva kato tebe jeni - nie majete ne viarvame vav braka po liubov :(:(:(" az ne iskam da se razveda s moya zaradi parite mu "hahahaha:(
67
0
 
0
 
! Отговори
мейс преди 14 години
Има и други мъже, обаче аз не искам да се разведа с моя заради парите му. Не ми се занимава тепърва да си търся друг богат, а и съм вече на 36.
66
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Е тука вече те подкрепям.Щом е тъка има и други мъже.
65
0
 
0
 
! Отговори
блондинка преди 14 години
до 56 Аз работя, ама не като "блонди" изрусявам се- мъжа ми така ме предпочита. И го водя на моренце, на уикенди в Банско Спа , препоръчвам ти го. Разочарован си от жената до тебе. Има хубави и работещи жени. Ей, много минуси!Няма да ви е хубаво с нас, докато поне един не каже, че жена му е мадама!И ние обичаме да ни четкат- ама колко си ми сладичък, колко си умен, ох,миличък...Правете го и вие!Тогава няма да сте бити и тормозени!Ние го правиме и с вас и със синовете ви!Успех мъже!
64
0
 
0
 
! Отговори
Някой преди 14 години
По твоята логика мъжете трябва да са още по-зли. Я сравни на един тормозен и бит мъж колко такива жени се падат.
63
0
 
0
 
! Отговори
!!! преди 14 години
На такива като теб им се вика прикрити гейове! Естествено има вариант и да не си прикрит, а съвсем явен!
62
0
 
0
 
! Отговори
Някой преди 14 години
И сега какво? Да кажем, че и мъжете си го заслужават, както за жените, жертви на домашно насилие, се говори, че си го заслужават? Насилието не води до нищо добро. Жалко, че все още има мъже и жени, които смятат, че с бой и тормоз всичко се оправя.
61
0
 
0
 
! Отговори
Miro преди 14 години
Абе аз съм убеден че жените са зли. Има някаква свръх естествена злоба в тия същества. Забелязвал съм го в моята и в много други. По някога си мисля, че ако не беше пустия ни нагон :) щяхме да си живеем много добре, без жени, без грижи, без войни, бедност....щеше да е рай на земята. За нещастие природата ни е ощетила и ни се налага да си носим кръста.
60
0
 
0
 
! Отговори
4i4ovja преди 14 години
abe 6to 6a razvalja6 hubavata jena
59
0
 
0
 
! Отговори
мейс преди 14 години
Отдавна е спрял "да ми го слага". Ние с мъжа ми сме толкова отегчени един от друг, че... не е за разправяне. Добре, че си имам друг.
58
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Ти пак си много хубава.Най вероятно си неква *** лелка.Не ставали бългърските мъже.То заради е такива жени като теб мъжете стават ***.
57
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Не ти ли го слага поне от време на вереме??????/
56
0
 
0
 
! Отговори
до блондинка преди 14 години
Хубавите жени работят, а не си влачат трътките по улиците или пък разтягат пружините вкъщи