КНСБ навити на 70:70:70 за болничните

Синдикатът иска премиерът да гарантира, че тази мярка ще е временна
5 май 2010 09:27,
15
КНСБ навити на 70:70:70 за болничните
Желязко Христов. Снимка: БГНЕС

КНСБ ще подкрепи предложението на МС 70% от първите три дни от болничния да се плащат от работодателя.

Още по темата
"Ако министър-председателят Бойко Борисов подкрепи искането на КНСБ нетният размер на минималната работна заплата да гарантира прага на бедност, КНСБ може да приеме разпределение на плащането за болничните дни на работниците в размер на 70:70:70 за първите три дни като временна антикризисна мярка до края на 2010 г.

Ако това стане, КНСБ настоява от 1 януари 2011 г. да бъде възстановена сегашната схема за възнаграждение на работника при болест – 100:80:80, без значение дали средствата ще бъдат изплащани от държавата или работодателя".

Това пише в отворено писмо, разпространено до медиите от пресцентъра на КНСБ.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


15
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Дано да разберете най-после, че профсъюзите са само за камуфлаж. Пак предадоха интересите на Българина. За кой ли път. Защо дявол го взел не ги напуснете, защо искате да ви баламоссват. Докога ще бъдете наивници. Изградете си ваши собствени браншови профсъюзи, обединете ги, като изхвърлите всички бивши ръководители на тези профсъюзи. Иначе ще ви мачкат.
14
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
на желязко христов и 5% са му много...той не се разболява....защото не работи и без това. а когато е болен...т.е.,когато е преял с пържоли,явно просто си седи в къщи. отнася се зе всички "синдикалисти"
13
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
До кога простотии? Аз си плащам 100% здравната осигуровка и ако не я платя ме дават на съдия изпълнител. Предлагам всеки три дни да плащаме по 70% здравна осигуровка. Здравната каса е *** и е ненужна и идеята за нея е лишена от смисъл. Има застрахователни компании които могат да вършат тази работа, както е в Русия и там такива простотии не стават и всичко е уредено и не ми опонирайте, системата не е измислена от руснаците, а е западен образец, но хората мислят кое е най-доброто и го въведоха
12
0
 
10
 
! Отговори
РУСИ преди 14 години
За какво КНСБ става въпрос ???? В Перник имат 7 магазина които ги дават под наем срещу от 1200- 1800 лв.Издават фактури по 500 лв. Те ли са загрижени за хората???????
11
0
 
7
 
! Отговори
DANTES преди 14 години
V GARCIYA IMA GRAJDANSKO OBSTESTVO.TUK SE DAVIM V PROTIVORE4IYA
10
0
 
9
 
! Отговори
алф преди 14 години
вижте гръцките синдикати какво правят и после нашите.
9
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Синдикати ли? Това в България няма почва!
8
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
В бюрото ми стоят един куп неизползвани болнични! Не мога и да се разболея! Не, че искам, ама се случва! От край време, всеки българин е третиран като потенциален лъжец или измамник! Никога не се допуска, че не си излъгал... Завчера ме глобиха в тролея, защото не съм си перфорирала билета до първата спирка, а всъщност, изчаквах да слязат хора, за да стигна до перфоратора... Даже не обясних, защото никой нямаше да ми повярва.
7
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Най големия протест ,след като приемат последното споразумение е да се разболеем всички накуп,заедно.тогава искам да им видя физиономиите на умниците.
6
0
 
12
 
! Отговори
Nobody преди 14 години
70:70:7070 годишна възраст, доказано 70 процента нетрудоспособен, че да вземеш 70 лева.Е т'ва им е зорът, ако може...
5
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Ей не се наяде тоя!Българските синдикати са псевдосиндикати.Посредник на процент.Дадат ли им хапка от пая млъкват и всичко е законно.Докога ще ви търпи работника да смучете от сиромашката му кръв незнам.Но да държиш синдикат в България е най-тарикатската работа на света.
4
0
 
6
 
! Отговори
Ина преди 14 години
То, вече май не останаха хора в провинцията! Всички са в София. Няма лошо. Онзи ден четох, че цивилизациите, които създават големи градове и обезлюдяват останалите територии, загиват. А то стана като в лафа: "Ако очите на "пришълците" в София светеха, София щеше да е като Лас Вегас!". Аз на драго сърце бих живяла в "провинцията", но там нямам нито къща, нито барака! Затова си кротувам в панелката в София, дето "замести" къщата, в която съм се родила!
3
0
 
9
 
! Отговори
DANTES преди 14 години
TIYA DEMAGOZI DA KAJAT KAK SE ZDOBIHA SAS NAI SKAPITE IMOTI V SOFIYA.I ZASTO SE AKTIVIRAT SAMO PRI DYASNO UPRAVLENIE
2
0
 
10
 
! Отговори
1 преди 14 години
Каквито са синдикалистите ( оядени дупелизци на всяка власт ), такива са и синдикатите ни.
1
0
 
9
 
! Отговори
щастливо работещ преди 14 години
"Ако министър-председателят Бойко Борисов подкрепи искането на КНСБ нетният размер на минималната работна заплата да гарантира прага на бедност..."То бива лицемерие, бива, ама!... Праг на беедност - ~190 лв. на човек. За семейство с две деца това са близо 800 лв. Мноооого срамежливо КНСБ иска минимална работна заплата 400 лв., и то при положение, че и двамата родители работят, което по провинцията е рядкост като динозаврите!