Благотворителна австрийска вечер в помощ на SOS Детски селища

Събитието е във Военния клуб, на 28 май
26 май 2010 15:43,
Благотворителна австрийска вечер в помощ на SOS Детски селища
Снимка: Булфото

На 28 май 2010 г., петък, от 20.00 часа, Военният клуб ще бъде домакин на Благотворителна Австрийска Вечер.

На „традиционни специалитети и много австрийска музика” са заложили организаторите на събитието – Ротари Клуб София Интернешънъл.

За събитието са поканени музикална група “Irrsdorfer Tanzlmusi” от Залсбург, на които ще разчитат да привлекат много гости и благотворители в подкрепа на благородната кауза.

За каузата са привлечени и десетки спонсори, сред които австрийските инвеститори в България EVN и Mobiltel, фирма Ardex и други.

Всички приходи от събитието ще отидат в полза на SOS Детски Селища и Дома за възрастни мъже в с. Пастра.

„Пастра е дом в полите на Рила, в който живеят 80 психично болни мъже. Преди година представители на Българския хелзинкски комитет след посещение в Дома са потресени от ужасявашите условия там. Наскоро Австрийската Фондация Конкордия България поде социален проект за подпомагане на Дома на стойност над 90 000 евро, но все още има много какво да се направи. Съществува спешна нужда от подновяване на санитарните и спални помещения, както и други ремонтни дейности на стойност над 30 000 евро”, обясняват от клуба.
Част от средствата ще отидат и за изграждането на къща край Перник по програмата на SOS Детски Селища, която да проюти 6 деца.

Повече информация, закупуване на билети и връзка с организаторите - тук

------------------------

Ротари клуб е най-голямата неправителствена хуманитарна организация в света, изградена на професионален принцип. В нея членуват изявени представители от всяка професия. Организацията се фокусира върху програми и благотворителни акции, които са насочени към проблеми като образование, здравеопазване, подпомагане на деца в неравностойно положение и на даровити деца.

Една от основните цели на Ротари е да се бори за мир и разбирателство между народите, да бъде неформален интермедиатор там, където има конфликти.

Организацията насърчава международното разбирателство и доброжелателство и осигурява хуманитарни помощи. Обединяваща над 1,2 милиона членове, международната организация Ротари Интернешънъл е най-голямата неправителствена организация в системата на ООН.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

Имиджова публикация

Спонсорирано съдържание