НАП разкри нова схема за укриване на приходи

Недобросъвестните търговци манипулирали паметта на касовите апарати
30 юни 2010 14:21,
90
НАП разкри нова схема за укриване на приходи
Служители на НАП извършват проверка. Снимка: Булфото

Нова схема за укриване на обороти в търговските обекти разкриха инспектори от Националната агенция за приходите (НАП).

Основният играч в схемата е хакер, който манипулира паметта на касовия апарат и в зависимост от желанията на клиента изтрива процент от всяка продажба или цели периоди.

Собствениците на фирми получават тази услуга срещу определена месечна вноска, която е символична в сравнение с укритите обороти.

Предпочитаният вариант на услугата е да се крие процент от всяка продажба, защото така далаверата е по-трудно забележима при проверки, тъй като няма часове и дни без продажби.

Служителите на НАП обаче са измислили как да прекратят този начин за ощетяване на държавната хазна с невнасяне на ДДС.

Инспектори от приходната агенция периодично правят покупки в един и същи търговски обект и запазват касовите бележки.

След определен период, например седмица, се връщат в магазина, легитимират се и изискват контролните ленти на касовия апарат за дните и часовете, в които са пазарували.

Ако при проверката се установи разлика между касовите бележки и запазеното на контролните ленти от касовия апарат, започва ревизия.

По време на ревизията всички укрити обороти за 5 години назад ще бъдат облагани с данък. При констатирани данъчни престъпления материалите ще се предават на прокуратурата, заканиха се от НАП.

Новата схема за манипулиране на касовите апарати е засечена в София, Бургас и в други големи градове в страната, където има по-голям оборот в търговските обекти. 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


90
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
69
1
 
34
 
! Отговори
Ами Мургина? преди 13 години
Мургина, Мургина... Какво стана с Мургина бе, отговорни фактори? Защо мълчите? Кажете на народа и Европа какво става с Мургина и покровителите й?
68
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
айде бе... аз не съм чувал досега някой да си каже как се фащат шарани. тия за балъци ли ни вземат. да не говорим че по описания начин ще хванат на Марко кайсиите. има един единсвен начин да ги гепят и той е да гепят хакера, или да пуснат хакер да ги лови предварително:))))
67
1
 
22
 
! Отговори
Хуан Минглу преди 13 години
Тия откриха топлата вода! Ама хората си имат и по два касова апарата бе! Съсед бакшиш за няма и година си купи Субару Трибеца (на старо де), иначе е "социално слаб", горкия... Все е на загуба (по официалния апарат)...
66
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Тая "система " е стара колкото мене !
65
1
 
37
 
! Отговори
гь преди 13 години
При същия хакер ходят и катаджиите с радарите да им трие и да прибират парите. Ехооооо ....
64
1
 
52
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
На времето Бай Кольо бакалина смяташе с молива върху амбалажната хартия и после ти завиваше сиренето с нея и нямаше нито касови апарати нито касови бонове.И работата си вървеше толкова добре че имаше да крадете 20 год.
63
3
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
НАП искат и от въздуха да изкарат пари ...
62
2
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Я да сложите по един данъчен във всеки магазин. Знаете ли колко ще спадне безработицата. Ха- ха- ха.
61
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Правилно, *** и некадърници работят в държавните служби.
60
2
 
20
 
! Отговори
МоРсКи преди 13 години
Хаххах добро утро те някой хора станаха милионери от това.. НАП ко се праят на приятно изненадани не ми е ясно? ОТ 100 години е тва!
59
3
 
15
 
! Отговори
Ахил преди 13 години
В Пловдив за 3-рима от районните кметове на Герб има данни за корупция и източване на общинския бюджет,а за един 100 % доказателства.
58
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Изпреварил си ме:) Това са работи от преди 15 г поне, сетила се Мара.... Производители и сервизи си имат и друг бизнес-манипулиране на касови апарати откакто ги има
57
1
 
21
 
! Отговори
Пройчо преди 13 години
Добро утро.Това се прави откакто въведоха касовите апарати за задължителни, и мина времето за учебния режим :)Не ви ли идва на ум да пробвате да въведете еднократни годишни лицензии за различни дейности и да не занимавате тарговците с глупости?!Хем ще прибирате сигурни пари, хем няма да раздувате щата за проверяващи.***.
56
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
НАП това е от години е така...и вие го знаех те, така че не се правете на слепи.
55
1
 
6
 
! Отговори
Нов преди 13 години
Тия дни май НАП " откри" нещо " ново" от стари времена. Всеизвесна тайна е за нагласяне на оборотите на касовия апарат в края на всеки месец за толкова оборот, че да се плаща много малко ДДС. Да не говорим за пазарите, борсите - все производители горките.
54
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
КРИВОРАЗБРАНАТА ДЕМОКРАЦИЯ ДОКАРА НАРОДА ДА ВЪРШИ ГЛУПОСТИ!!!
53
1
 
16
 
! Отговори
Расъл у Расник преди 13 години
Инспектори от приходната агенция периодично правят покупки в един и същи търговски обект и запазват касовите бележки...Даааа - и един мармот завива шоколада в станиол...Тея пък съвсем вече прекалиха с ебавките.
52
2
 
4
 
! Отговори
Ме преди 13 години
Накъде по ниски данъци..Айде.. ддс-то може се смъкне с некой процент.. но при 10% данък, не си струва риска търгашите да редат далавери с касови апарати.. ненаситна ***
51
4
 
18
 
! Отговори
Някой преди 13 години
Ох, ще се спукам от смях. А Дянков сигурно умира от яд. Така ви се пада, дерибейци такива! Смъкнахте от народа 10 кожи, а ония, дето крият и не плащат години наред колосални суми, никой не ги закача.
50
7
 
11
 
! Отговори
м преди 13 години
Така ви се пада! Още далавери да мислят дано и да ви мамят!