Майка осъди болница, лекари увредили детето й при раждане

Лечебното заведение в Перник ще трябва да заплати 30 000 лева
7 юли 2010 22:15,
69
Майка осъди болница, лекари увредили детето й при раждане
Снимка: БГНЕС

Майка осъди болницата в Перник .

Преди четири години при раждането на детето й лекарите са му причинили увреждане. Според експертите, чието становище е прието от съда, спрямо родилката не е подходено по професионален начин. 

Лечебното заведение ще трябва да заплати 30 000 лева на 4-годишно момиченце, което е получило увреждания при израждането му.

Парите са обезщетение заради претърпени вреди и ще трябва да бъдат платени заедно със законната лихва от момента на раждането до пълното изплащане на присъдената сума.

Бебето се е родило на 17 септември 2006 година. То е било с тегло 4.2 кг, преносено и с увита пъпна връв.

Лекарският екип не е преценил правилно клиничните изследвания.

В резултат от това бебето било сложено на кислород, а дясната му ръчичка останала с намален мускулен статус.

Това наложило продължителна рехабилитация в софийски клиники.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


69
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
48
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Едва ли има по-неблагодарен пациент от българския такъв. Може би си мисли, че като има някакво оплакване, просто трябва да иде на лекар, и хоп - проблема му задължително трябва да се разреши.Лекарят трябва да се опита да намери решение, но може и да не успее. В медицината две и две не винаги е равно на четири. Да, има недомислици и нерешени въпроси в здравеопазването, но те не са там, където пациента си мисли че са. Българите не заслужават и това здравеопазване, което имат в момента.
47
1
 
1
 
! Отговори
Аз преди 13 години
Жал мие за Вас...
46
2
 
1
 
! Отговори
не си пак ти преди 13 години
Обяснявам Ви само, че не можете да правите обобщения на базата на единични впечатления. Изводите Ви са грешни, както и подходът. Благодарността си личи в погледа, а не в "подаръците", но това на дребна душица като Вас е малко трудно да се обясни. Нищо човешко не е останало във вас, затова нищо не заслужавате. И тепърва ще разбирате колко още можете да изгубите. Разказът на *** и Гого при Росен Петров би трябвало да ви загатне нещо.
45
1
 
3
 
! Отговори
ирина преди 13 години
... мога да докажа че през тези 4 години съм ходила на десетки гиекологични прегледи с оплаквания "лекрката" насреща ми казва взимай противозачатъчни ... и накрая резултата е премахнат айчник и фалопиева тръба на 23 години и сега чакаме за инвитро ... а можеше да не се стига до там но уви ... все пак благодаря на лекарите които ме оперираха и до ден днешен ме преглеждат и проблеми нямам ....
44
1
 
4
 
! Отговори
ирина преди 13 години
трябва да има осъдени лекар макар че според ме това няма да оправи нещата защото години на ред тези лекари са си правили каквото си искат . за мое огромо облекчение все още се се срещат и ЛЕКАРИ в истинският смисъл на думата .... но има и такива а които изобщо не им пука давам ведага пример преди 2 години ми откриха киста на яйчника направиха операция и след като излезнах от упойката доктора каза че кистата била на поне 4 години .....
43
1
 
3
 
! Отговори
Баща преди 13 години
Точно там е проблема.. нашата наивност да не платим и да мислим, че ще се отнесат добре с нас. Случаят ни е подобен на този от статията - дъщеря ни беше голямо бебе - над 4 кг., а лекаря понеже не му беше платено реши, че жена ми може да роди и без секцио.. което е неговата грешка. Като резултат - счупена ключица на детето, прекъснат нерв и обездвижена ръка, с което и до днес се борим, а тя е вече на 7 години.
42
2
 
4
 
! Отговори
niki преди 13 години
Kogato BG patzienta otide na chasten pregled toi si zaplashta pregleda ,no neznam zashto kogato otide v DARJAVNA BOLNIZA ILI KABINET triabva da plashta sled katio ima zdravni osigurovki i ZDRAVNATA KASA plashta na tozi lekar. Po kolko pati triabva da mu se plashta? A otnosno blagodarnostta tq spored Vas v kakvo se izraziqva? V bonboni ili v pachki? Neznam kak mnogo lekari koito sa uvredili tolkova mnogo detza spqt spokoino i kak zaglushavat glasa na SAVESTA Si ako imat izobchto takava
41
1
 
4
 
! Отговори
Питам се преди 13 години
37, нали не се опитвате да ни обясните, че всеки от нас трябва да поработи по малко във всяка сфера, за да оправдае немарливостта и мързела на съответните "специалисти"... Няма как да стане.
40
1
 
4
 
! Отговори
Напротив, аз съм преди 13 години
Това, което пишете само доказва моите думи. А между другото, защо мислите, че вие можете да говорите на пациентите си на "ти", а те са длъжни да ви говорят на "Вие"? Аз например определям поведението си в зависимост от посрещането. И не съм само аз. И какво значи "български пациенти"? Вие не сте ли "български лекари"? Каквото почукало, такова се обадило - стара поговорка. Колкото до последното ми изречение - едва ли вие сте човекът, който може да определя дали е глупост или не.
39
1
 
4
 
! Отговори
Ник преди 13 години
Баща,искренни съжаления за детенце.И поздравления за упоритостта.Обаче не разбрах Вие лично платили ли сте на ръка нещо на доктора.Защото иначе сещаш се и Вие сте виновни по закон.Научихте докторите на подкупи,а сега да видим как ще се променят нещата.Ще трябва тези пари те да си ги получават като заплата за да изчезне това явление.Ама как да стане като болшинството хора в таз страна едно получават по фиш и съвсем друго като доход.Значи и те са подкупни,а?Майтап!
38
0
 
3
 
! Отговори
niki преди 13 години
Detenzeto ima akusherska pareza koqto pareza s mnogo rehabilitaziq shte se opravi pojelavam mu go ot sartze ami drugite detza koito imat mozachni uvrejdaniq blagodarenie na tezi kadarni LEKARI. Tezi detza sa uvredeni po vreme na rajdaneto i tehnite problemi ostavat za tzql jivot.Te iskat mnogo griji , rehabilitazii, logopedi, psiholozi i nai veche sa otritnati ot OBSHTESTVOTO. Kakvo togava ste napravi tozi lekar sled kato znea che e napravil edno dete INVALID za zql jivot ste spi li SPOKOINO?
37
3
 
0
 
! Отговори
не си пак ти преди 13 години
Останалото ви го е казал номер 10. Уважаеми дами и господа, внимавайте какво си пожелавате, може да се сбъдне!
36
10
 
4
 
! Отговори
не си пак ти преди 13 години
Каква благодарност да очакваме от български пациенти? Повечето са толкова неграмотни, прости и арогантни, че даже не им стига възпитанието да говорят на "Вие", да се изкъпят преди преглед и да си изчакат реда в чакалнята. Да не говорим за това, че СЛЕД свършената работа изобщо не се чувстват длъжни да платят за услугата, независимо, че са в частна болница и знаят цените още при влизането. А последното ти изречение е глупост, която може да изрече само човек, който никога не е работил в болница.
35
14
 
1
 
! Отговори
iskra преди 13 години
Ами нали искате истествено раждане, а на ви сега, търпете си го. Като ви е *** акъла да ви е як гърба.
34
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Разбира се, че никой не е безгрешен, но е нормално когато идеш на лекар с теб да се отнесат човешки и с разбиране. Това поне не е въпрос на знания и умения, а на най-елементарно възпитание! А не да те гледат като проблем за решаване или като натрапник. Колкото за лечението, там е комбинация от знанията и уменията на доктора, твоето състояние и... Божията воля!
33
0
 
7
 
! Отговори
Венка преди 13 години
Разбира се ,няма безгрешни хора....но това не е единствения случай...А какво да кажат хората в миналото,децата са умирали....Но сега при всичкото това развитие на технологиите...трябва да не се допускат грешки .....задължително пълни изследвания на бебетата до годинка поне ......за кости,стави ,вътрешни болести и т.н.за да се открият проблеми ако има
32
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Абе, че има корупция има, че те карат да плащаш за всяко нещо и това е вярно, но поне да имаше гаранция, че като си платиш ще се отнесат с теб човешки. А то, хем им плащаш, хем те третират като натрапник, който само им разваля спокойствието! За това от сега съм си решила. Дойде ли време да раждам, ще раждам в частна клиника. Поне ще знам, че ще се погрижат за мен. Вярно, скъпо е, но живота и здравето ми са ми по-скъпи!
31
5
 
7
 
! Отговори
сс преди 13 години
към всички драскачи тук : колкото по рано разберете ,че лекаря не работи господ толова по рано ще почнете да ходите на лекар и , колкото минуси да слагате на коментара това е истината , а от вас някой да е безгрешен ?
30
2
 
8
 
! Отговори
yoyo преди 13 години
Az sum ot Pernik i sum rajdala tam ,nikoga na nikoi ne preporuchvam tam da otiva,i da vi kaja che pone 70% ot pernishlite lekari sa neladurni lekari ,a che ima koruptsia to navsiakude ia ima.
29
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Ох! Да не дава Господ! Както казваше един мой преподавател в университета: Ние с вас и да направим грешка, най-много да станем за смях пред колегите, обаче ако един доктор сгреши... :-( Лошото е, че техните грешки са фатални и няма как да се оправят. Дано детенцето се излекува напълно!