Майка осъди болница, лекари увредили детето й при раждане

Лечебното заведение в Перник ще трябва да заплати 30 000 лева
7 юли 2010 22:15,
69
Майка осъди болница, лекари увредили детето й при раждане
Снимка: БГНЕС

Майка осъди болницата в Перник .

Преди четири години при раждането на детето й лекарите са му причинили увреждане. Според експертите, чието становище е прието от съда, спрямо родилката не е подходено по професионален начин. 

Лечебното заведение ще трябва да заплати 30 000 лева на 4-годишно момиченце, което е получило увреждания при израждането му.

Парите са обезщетение заради претърпени вреди и ще трябва да бъдат платени заедно със законната лихва от момента на раждането до пълното изплащане на присъдената сума.

Бебето се е родило на 17 септември 2006 година. То е било с тегло 4.2 кг, преносено и с увита пъпна връв.

Лекарският екип не е преценил правилно клиничните изследвания.

В резултат от това бебето било сложено на кислород, а дясната му ръчичка останала с намален мускулен статус.

Това наложило продължителна рехабилитация в софийски клиники.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


69
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
3
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Браво!!! Нещо хубаво да се случи напоследък.. то в България имало и що годе правосъдие, нищо че се проявява веднъж на няколко години.
7
5
 
23
 
! Отговори
гражданин преди 13 години
Особено в Перник. Градът на корупцията . Отиваш на лекар в Перник и искаш да те излекуват а те ти гледат в ръцете какво ще дадеш иначе лекуване нЯМА. Който не вярва да опита .Особено в Белодробна боница. Имам близки които миказаха че без да дадеш на лекарите пари няма лекуване . Е това е късмет . Държавата ти плаща мекиментите да лекуваш пациентите а те си плащат лекуването . Егати и котиното . На ден си тръгват с 100 -200 лева . Да ти е кеф да идваш на работа .
6
12
 
13
 
! Отговори
ggg преди 13 години
няма професия на земното кълбо при,коята да не се допуска брак.......ако ме разбирате за какво говоря,остава ви единственото да си кажете на ум дано да не се случи на мен. :)
5
1
 
11
 
! Отговори
A M преди 13 години
mISLIA,4E I AZ SAM OT STASLIVKITE PREDI 27 GOB. SINA MI SE RODI PRENOSEN 4,3 S YVITA PAPNA VRAV,NO V 6EINOVO REAGIRAXA MNOGO BARZO S NEZABAVEN FOR4EPS IZPOLZVAM SLY4AIA DA BLAGODATIA NA 4ELIA EKIP.
4
11
 
3
 
! Отговори
ааа преди 13 години
и политиката е сложна наука!
3
0
 
26
 
! Отговори
клъв преди 13 години
Не знам...аз съм щастлив човек-преди 25 години ми помогна близка медсестра за същият случай,на детето ми,навременно,минутите биха били фатални...И тя тичаше и търсеше лекарите...
2
3
 
47
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Дано не станеш някога лекар. Ти ще си първият, който още първият си пациент ще прати при попа. Медицината е трудна работа, това не е политика!
1
8
 
30
 
! Отговори
Peko преди 13 години
Добре, но ако не са постъпили така, че да заслужават 100 год. затвор, а на много други хора са помогнали и спасили тогава какво? Ако съдим всички лекари, кой ще лекува?Няма ли да се парализират и още желаещите да работят? Кой ще помогне в критична ситуация?....мисълта ми е"Как да накараме лекарите да работят по-добре , как да ги принудим да дадат адекватни грижи?