900 майки са получавали неправомерно по 240 лв.

Пускали децата си на ясла и си стояли вкъщи
12 юли 2010 09:26,
192
900 майки са получавали неправомерно по 240 лв.
Снимка: БГНЕС

900 майки в цялата страна са получавали неправомерно по 240 лева месечно за отглеждане на дете между 1- и 2-годишна възраст, а в същото време са записали детето си в ясли.

Това каза пред БНР Вяра Петрова от ГЕРБ, член на парламентарната социална комисия.

Още по темата

Според нея майките трябва да върнат неправомерно получените пари, но с по-ниска наказателна лихва не от 20 процента, а като при данъчните задължения – от 10 на сто.

Проблемът с майките и връщането на неправомерно получените суми ще се дискутира от Националния съвет за тристранно сътрудничество.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


192
Още по темата: майчинство
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
165
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Ne ciganiziraite saita!!!
164
2
 
1
 
! Отговори
Vini преди 13 години
Не
163
5
 
4
 
! Отговори
туркиня преди 13 години
Българките за нищо не ги бива. Само мрънкат и се оплакват.
162
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Искам да кажа,че повечето майки са били подведени или не достатъчно информирани,единици, са който са го направили умишлено.Системата ни е много тромава и мудна,то било за майките,КАТ и други институции.Проблемите трябва да се решават бързо и ясно,а това зависи от законите ,които измислят (нашите) избраници в парламента .Избраници,които нямат такива проблеми,защото са окрали държавата ,изучили са децата си в чужбина и сега се занимават с тези "майки Престъпници".Крадеца вика дръжте крадеца
161
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
E stiga s tiq 4ipsove de.Qvno trqbva da 4etem edni i su6ti prosta6ki komentari.Po-dobre 4ipsove,otkolkoto pomiq ot smeti6teto.
160
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Ако българките възпитаваха добре децата си сега България нямаше да е в такова положение. Всеки крадец и измамник е син на някоя майка, която не си е свършила добре работата. Всеки наркоман е син на някоя майка, която не си е свършила работата. Всеки дебелак е син на някоя майка, която вместо да му готви го е хранила с вафли, чипсове и зрънчовци.
159
4
 
2
 
! Отговори
do 162 преди 13 години
Edva li trqbva da vzemame primer za vuzpitanie ot ***.Tq nqkoi gi gledat po-zle i ot jivotni!Ne mi se spori s hora s izkriveno mislene.
158
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
*** ли са виновни за това, че половината ученици в България са вземали наркотици?
157
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
"Stiga s tiq kafeta i semki,tova ne ozna4ava 4e ne gledat decata si.Pone ne gi prebivat do smurt,a decata ne hodqt po ulicite da di6at lepilo= "Чела ли си статистиката за употребата на тютюн, алкохол и наркотици сред българските ученици? Верно е, че не дишат лепило, но за сметка на това пушат трева и се напиват с водка в парковете. Очевидно българките не си гледат децата както трябва след като цяло едно поколение млади българи е морално пропаднало.
156
4
 
0
 
! Отговори
До Малее 140 преди 13 години
Имате проблем, и то голям - абсолютно изкривена представа за това кое в едно общество е допустимо и кое не. Само не ми е ясно как вие, който претендирате да работите със законите, не разбирате абсолютната незащитимост на тезата, която развявате гордо като шмайзер от партизански паметник
155
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Очевидно е ,че има проблем.Проблема не е в майките,а в държавата.Сградите на НОИ да се намират на 5 ет и да не са достъпни ,то било за майки с деца(колички),инвалиди и хора на възраст.Как да се получи информация за конкретните случай на НОИ.На чиновниците им е много лесно,вземат си добрата заплата и ако може по малко работа.
154
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
И как ще решим проблема с високата раждаемост сред *** и високата престъпност сред тях? Като си затваряме очите пред явни нарушения на закона? Много интересно колко от тези 900 жени са многодетни майки? Сируген съм, че 90% имат само 1 дете и не мислят за второ.
153
6
 
5
 
! Отговори
да си плащат преди 13 години
Познавам майка, чиито деца са с разлика от 1г. и 10 м. Когато голямото навърши 2 г. с рушвет го записа в ясла, а след 6м. пак с рушвет записа и малкото, което тогава беше на 8м.. Докато малкото навърши 2 г., си получаваше майчинските, а седеше вкъщи и си гледаше и двете деца, докато те заемаха две места в градината!!! Срамота, наглост, безочие...и всичко това безнаказано!!! Искам справедливо наказание, особенов във време на криза за места в градините.
152
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
А ***, КОЙТО ДЕКЛАРИРАТ, ЧЕ СА САМОНТИ МАЙКИ ЗА ДА ВЗИМАТ ВСЯКАКЪВ ВИД ПОМОЩИ, НО ЖИВЕЯТ С ***, КОЙТО ВСЯКА ГОДИНА ПРАВИ ПО ЕДНО БЕБЕ НА ***? И българките го правят този номер. Младите вече живеят на семейни начала без да подписват граждански брак. Разликата е, че българките не искат да раждат всяка година по едно бебе понеже няма да имат време да ходят по кафета и да чоплят слънчогледови семки.
151
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Раждането е въпрос на личен избор. Ако една жена не иска да роди, никакви пари и помощи и материални стимули няма да я накарат да го направи. Някои жени просто не искат да раждат или все не си харесват мъж и така годинките си минават, после държавата била виновна, че не помагала.. Ето защо стимулирането на раждаемостта е все едно да наливаш вода в кофа без дъно.
150
4
 
1
 
! Отговори
Българка преди 13 години
Престъплението е, не че са дали децата на детска градина, а че са получили неправомерна помощ. А що се отнася до ***, които ровят в кофата, техният начин на живот си е техен проблем. Ти тех не ги мисли. За съжаление това не е техен проблем,а проблем на всички българи,защото *** престъпност се увеличава,умните българчета намаляват или бягат в чужбина,а в интерес на всички е да останат.Дори на ***.Та нали ние плащаме издръжката в затворите,пълни с ***,домовете с 90% изоставени ***?Мислете логично.Не примитивно!
149
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Това си е престъпление, тези майки са знаели че нарушават закона, но са предпочели да хитруват на дребно. И още - щом са си стояли вкъщи, значи не им се е налагало да ходят на работа, значи си имат достатъчно доходи. Тези майки вероятно са мутреси или обикновени мързелани. Айде сега да си платят за хитростта!
148
4
 
7
 
! Отговори
АЗ преди 13 години
А ***, КОЙТО ДЕКЛАРИРАТ, ЧЕ СА САМОНТИ МАЙКИ ЗА ДА ВЗИМАТ ВСЯКАКЪВ ВИД ПОМОЩИ, НО ЖИВЕЯТ С ***, КОЙТО ВСЯКА ГОДИНА ПРАВИ ПО ЕДНО БЕБЕ НА ***? *** ДЪРЖАВАТА! АЗ НЯМА ДА РОДЯ МОЕТО ДЕТЕ В ТАЗИ *** ДЪРЖАВА!
147
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
"Точно от това е фалирала държавата. Ти в кой свят живееш бе? 20 години все майки ли ни крадат- много логично мислиш"20 години ни крадат децата на майки-тарикатки. Крадат ни такива, които са възпитани от такива майки-тарикатки. Майката на Ваньо Топлото добра работа ли е свършила с възпитанието на сина си? Сигурно и тя като млада е въртяла далавери и след това е възпитала сина си да краде от държавата.
146
5
 
1
 
! Отговори
анонимен преди 13 години
до 139 Точно от това е фалирала държавата. Ти в кой свят живееш бе? 20 години все майки ли ни крадат- много логично мислиш. Браво