500 бона скътани от барове в Слънчев бряг

НАП продължава да ги дебне до края на сезона
9 авг 2010 10:05,
100
500 бона скътани от барове в Слънчев бряг
Снимка: Булфото

Нови 200 000 лв. оборот са регистрирани през почивните дни на касовите апарати в четирите от най-големите увеселителни заведения в Слънчев бряг.

Така само за две нощи оборотът на дискотеките достигна половин милион лева, съобщиха от НАП.

Още по темата

По време на проверките инспекторите установили, че 7000 от всеки 10 000 лв. оборот не се декларират от собствениците на нощните клубове и върху тях не се внасят данъци.

През уикенда данъчните са проверили и супермаркети в курортния комплекс. Оказва се, че в 4 от тях действителният оборот е двойно по-висок от отчетения на касовите апарати.

На собствениците на тези магазини са съставени актове за нарушения, глобата за тях може да достигне 10 000 лв.

Данъчното следене в Слънчев бряг ще продължи до края на туристическия сезон, като на фирмите, за които е констатирано, че укриват голяма част от оборота си, ще бъдат възложени ревизии за последните 5 години.

Според инспекторите на НАП данните, събрани от наблюдението, ще са достатъчни, за да се изчисли действителният оборот на заведенията за последните години и те да бъдат обложени с укрития данък заедно с лихвите за всички недекларирани приходи назад във времето.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


100
Още по темата: НАП
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
73
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Не обиждай мутрите, защото те са прители на Премиера. А премиерските приятели са защитени.
72
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
отново димки и пушилки, шменти-капели, мозъчна промивка и безполезна показност. Много шум за нищо, беше казал Шекспир.
71
1
 
10
 
! Отговори
ПРОСТИЯ преди 13 години
На този свят неизбежни са само две неща смъртта и данъците. Бенджамин Франклин а и знаете че най-известния престъпник в близкото минало Ал Капоне не го осъждат за престапленията които е направил а за окриване на данъци .
70
0
 
19
 
! Отговори
Пламен преди 13 години
Отидете в някое от заведенията в Сл.Бряг и си поискайте фактура например.Пожелавам Ви късмет, издават ги само в 2 или 3 заведения.На Зл. Пясъци е друго - фактури навсякъде, е как там може а в Сл. Бряг не?
69
5
 
7
 
! Отговори
недоволен преди 13 години
Абе къде са ББ, ЦЦ и Дянков. Да се хванат на сериозно и да отидат на място в курорта. Стига са драли хората тези мутри.От 20 години е все така и няма кой да се намери да им се опре.Евала на безсилието и безхаберието на правителството.Кво им пука нали са и те на море!А после да затягаме все коланите.Да се вземе на сериозно премиера, ако иска да не е капитана на потъващия кораб!
68
2
 
14
 
! Отговори
един студент преди 13 години
А защо само за Съни биич се говори ? В другите курорти всико наред ли е господа от НАП ?!?! + това незнам каква е тези новини , които вече трети ден тукааа се въртят това само подкопава институцията. Контролът трябва да е винаги и навсякъде а не тръгнете ли на проверки ние тук да ви се радваме на компетенциите и констатациите .... защото едва ли и в Столичните заведения са много на ти с данъците .
67
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Ха-ха, поредното шменти-капели на некадърните циркаджийчета.
66
3
 
14
 
! Отговори
Желев преди 13 години
Много са 10 000 лв.глоба. Доган ще се раздели с 3 000,а е взел близо 2 млн.Къде е логиката ?
65
1
 
9
 
! Отговори
Пич преди 13 години
Е как искате да декларират доходите от продажба на наркотици ?!
64
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
ДА, да те печелят 500 000 и после глобичка от 10 000 лв-смешно поне да не го коментират та хората да се дразнят.Направо са нагли.
63
2
 
19
 
! Отговори
Шуми Шуми Яворе преди 13 години
ЖК "Sunny Bitch" - най-луксозното бунище по света и у нас
62
2
 
8
 
! Отговори
Floki преди 13 години
4e kak samo KOSTOV e vinoven - za vsichko toj e vinoventoi i kato umre i kato go zaroviat, ako stane zemetrys , pak toi shte byde vinoven, che otdolu podkopava zemiata
61
0
 
15
 
! Отговори
Ники преди 13 години
Тук не става ли въпрос за кражба и то в доста големи размери?А аз ако открадна какво ще стане с мен?Стига с тая прах в очите на хората.Искаме съд.А не някой си откраднал милиони и сега глобичка 10000.
60
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
От времето на Капоне се знае къде е голямата далавера. Само че нищо не пише за алкохола ,дали и той закономерно не е контрабанден?
59
1
 
4
 
! Отговори
DO 60 преди 13 години
za tva sme po-*** ot ***, stoto kradem i lajem poveche
58
0
 
3
 
! Отговори
Idiota преди 13 години
Швейцарскят диск ?
57
1
 
13
 
! Отговори
Phantomaa преди 13 години
Мижай да те лъжа. Както е казал народа къде бяха до сега данъчните ,а че не си вършат работата ако се отчита реалния оборот на всички заведения , ресторанти и дискотеки в Сл. бряг и по цялото черноморие България до сега да е излязла от кризата Дянков ще ше да е напълнил хазната.
56
0
 
10
 
! Отговори
Аз преди 13 години
Всяка година една и съща песен. Работила съм 2 години в дискотека в Сл. бряг. Всяка година идват данъчните, но сиастемата в дискотеката вече беше отработена. На бар на касов ни глобяваха собствениците ако маркираме повече от 4000 лв. Това е един бар, а те са няколко. Управителите ги задължаваха да водят ясна и подробна отчетност в книга- сравняват се оборотите за последните 3 години за този ден и смяташ да е горе- долу същото. Муха ги е ухапало, данъчни всяка година!
55
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Ха-ха, смешници. 500 бона се скътават само за една вечер.
54
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Интересно дали приятелят на Премиера - червения олигарх Вальо Златев е проверяван или пак изибирателно.