Десетачка за кило кренвирши, ама ги ядеш по БДС

7-8 лв. ще струва килограм кайма по стандарта „Стара планина“
24 авг 2010 15:40,
362
Десетачка за кило кренвирши, ама ги ядеш по БДС
Снимка: Булфото

Кайма по утвърден стандарт "Стара планина" ще струва около 7-8 лв., а килограм кренвирши ще се продават за близо 10 лева, заяви шефът на Националната ветеринарно-медицинска служба (НВМС) д-р Йордан Войнов.

"Продуктите вече са на пазара, а инспекторите следят за използването на соя и консерванти в тях", каза той пред Дарик.

Още по темата
15 юли 2010 14:50
74

Според Войнов не се очаква драстично поскъпване на месните продукти, произведени по стария стандарт - БДС.

"При кренвирши, които са 6-7, дори 8 лв., сега за тези, които ще са 10 лв., мисля, че не е драстична разликата. Виждаме сериозен интерес както от страна на потребителите, така и от страна на месопреработвателите, да работят по тези, утвърдени вече стандарти", коментира още той.

До момента 23 производители са регистрирани да произвеждат месни продукти по БДС. Регистрацията им струва 100 лева.

Инспектори от НВМС ще следят за използваните съставки. Глобата при първо нарушение е 5000 лева, а при повторна грешка се отнема лицензът за марката.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


362
Още по темата: Стара планинамесо
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
329
6
 
3
 
! Отговори
човек преди 13 години
след като сте работещ , то вземете и направете ферма . произвеждайте месо и мляко . ама явно не можете и затова всички които произвеждат за вас са комунисти , ченгета и прочее . виждали ли сте крава , дои ли сте , вила хващали ли сте ? вие е сте като повечето пишещи тук - празнодумци завиждащи на тези дето са рискували средства и труд за да правят земеделие .
328
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Koito nqma pari she qde bokluzi.
327
2
 
9
 
! Отговори
H8CORE преди 13 години
А това БДС регулира ли лекарствата и хормоните, с които тъпчат животните? Да не се окаже поредната илюзия тоя нов стандарт?
326
4
 
10
 
! Отговори
работещ преди 13 години
Много плюсчета сте наслагали на тия съновидения. Мечтаете, баба, дядо, мама и тати да носят и месят екологично чисти и много вкусни храни. В същото време, министерството на земеделието от много години прави всичко възможно, цените на храните да се вдигат през 2-3 години, ето и сега пак, чрез незадължителния БДС. Мечтайте, но ще ядете пак *** и то на двойна цена.
325
1
 
7
 
! Отговори
работещ преди 13 години
Соня, твоят цветен сън се нарича "натурално стопанство", както през Средновековието. А днешната действителност в България е друга: всички просъществували производители и търговци на едро на всички храни са или на комунисти, повечето ченгета, или пък "чуждестранни", управлявани от тях. Министрите на земеделието, включително и днешния, направиха всичко, за да се вдигнат няколко пъти цените на ВСИЧКИ храни - с и без БДС. Това е.
324
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Лошото е,че като спрат проверките,пак ще ядем соя и ***.Обаче цената няма да бъде променена.Такава е горчивата истина в БЪЛГАРИЯ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
323
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Един шваба преди години ми обясняваше как да правя колбаси по немски държавен стандарт, без да слагам месо в тях, така че остави илюзиите момко.
322
3
 
26
 
! Отговори
Соня преди 13 години
Истината е да си произвеждаш всичко сам и да знеш какво слагаш !Навремето нашите баби и дядовци всичко сами са си произвеждали и нямаше по-вкусна храна !Баба ми купуваха от магазина само сол,захар и олио - всичко друго сами произвеждаха - хляб,колбаси,кисело и прясно мляко,плодове и зеленчуци !Но за съжаление не живеем вече в това време !
321
1
 
5
 
! Отговори
Mickey преди 13 години
За доста по евтино можете да ги ядете по-добри по ШДС(шведски държавен станарт) или по ГДС (германски...) или по ДДС (датски...) И как става така след като работниците произвеждащи ги и продаващи ги в Швеция взимат 6/7 пъти по високи надници? Обяснете си сами този път!
320
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
pravilno , edno ,no ot meso
319
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
муахахахКремвирш за 10 лв????Мерси - предпочитам телешка пържола - по-евтино е:)
318
5
 
19
 
! Отговори
гражданинът преди 13 години
Тея пък се скъсаха от реклама, аман от поръчкови статии! Яжте си кремвиршите по БДС за 10 лв! Последните 10-15 години не съм и нямам намерение да ям кремвирши и каквито и да били колбаси! А ще си купувам свинска плешка от кауфланд за 6 лв и ще маам пържоли!
317
0
 
7
 
! Отговори
anonimen преди 13 години
абе хора те точно това искат да има разногласия народа и да се караме помеждуси защо не вземем да им потърсим сметка ,те точно на това се надяват да си мълчим както през тези 20 години и никой да не им държи сметка
316
7
 
1
 
! Отговори
312 преди 13 години
316,317Изпии си цветните хапчета и си лягай в *** ***.Това че *** заработва на пловдивско шосе не значи че всички жени са парцалетини като нея.А е ясно че баща ти още го търсиш между шофьорите по турските тирове.
315
5
 
1
 
! Отговори
312 преди 13 години
318С "кавал" се обърни към баща си на село,гайдо!Такива миризливи и прости селяни оформиха облика на Бг начело с любимиятви пожарникар.
314
0
 
0
 
! Отговори
286 преди 13 години
319Това последното изречение иска да ти каже че не се смятам за част от масовката.Не бързай със заключенията.Явно си млад и зелен още.
313
1
 
0
 
! Отговори
elena преди 13 години
niakoi moje li da mi kaje dali sa gi izdokarali na vkus kato ednovreme6nite li sa
312
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
до 286 абе....хубаво си го написал...но донякъде!Ей с това последното изречение не мога да се съглася много....айде спрете накрая да си плюете по нацията....въпрос на характер и възпитание е това /измамничеството де/Вземете да уважавате себе си за да ви уважават и другите!
311
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
***....я се скрий някъде!Колкото по-малко харчил по-малко данъци и ткси щели да събират....коъ ти брои на теб мизерните покупки бе кавал!?ако няма какво да пишеш не изливай злоба тук.Как пък си се излъгал да платиш интернет....г`лей ся....отидоха ти хубавите парици за данъци и такси....от другия месец никакъв интернет, чу ли?
310
1
 
4
 
! Отговори
Баща ти преди 13 години
аз съм баща ти. Приятно ми е да се запознаем най после. Жалко, че през първите ти 18 години не съм те познавал и възпитал, та си станал ***.