Десетачка за кило кренвирши, ама ги ядеш по БДС

7-8 лв. ще струва килограм кайма по стандарта „Стара планина“
24 авг 2010 15:40,
362
Десетачка за кило кренвирши, ама ги ядеш по БДС
Снимка: Булфото

Кайма по утвърден стандарт "Стара планина" ще струва около 7-8 лв., а килограм кренвирши ще се продават за близо 10 лева, заяви шефът на Националната ветеринарно-медицинска служба (НВМС) д-р Йордан Войнов.

"Продуктите вече са на пазара, а инспекторите следят за използването на соя и консерванти в тях", каза той пред Дарик.

Още по темата
15 юли 2010 14:50
74

Според Войнов не се очаква драстично поскъпване на месните продукти, произведени по стария стандарт - БДС.

"При кренвирши, които са 6-7, дори 8 лв., сега за тези, които ще са 10 лв., мисля, че не е драстична разликата. Виждаме сериозен интерес както от страна на потребителите, така и от страна на месопреработвателите, да работят по тези, утвърдени вече стандарти", коментира още той.

До момента 23 производители са регистрирани да произвеждат месни продукти по БДС. Регистрацията им струва 100 лева.

Инспектори от НВМС ще следят за използваните съставки. Глобата при първо нарушение е 5000 лева, а при повторна грешка се отнема лицензът за марката.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


362
Още по темата: Стара планинамесо
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
289
0
 
5
 
! Отговори
до АЗ преди 13 години
ами помисли и си отговори сам как. зашото то е много близко до ума, който при теб явно липсва
288
7
 
2
 
! Отговори
аз преди 13 години
всичко е едно и същто,повишават цените за да може и бате ви Бойко да си напални джоба,как един пат не казаха:Хяб-0,20лв,цигари-0,80 лв,
287
2
 
5
 
! Отговори
Георги преди 13 години
Отново си прав , това е обезкостен и опечен свински бут за 110$ което според мен си е добра цена , и си прав че в EU е по спокоен живота което е тема за отделна дискисия . Аз самият имам намерение като се пенсионирам на 55год. да се върна в България и да си живея спокойно , без да мисля дали утре ще мога да си платя тока , и без да си лягам гладен . Но както казах преди , това е тема за друга дискусия .
286
0
 
0
 
! Отговори
Shadravana преди 13 години
То навсякъде е така.
285
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Имам хлебопекарна (домашна). 3часа и 40 мин е програмата за хляб 1 кг. Да, става по вкусен и мъъъничко да сбъркаш в грамажите, го духаш - хляба става кофти. Има програми и за 1 час и 40 мин, но .. след първия опит, повече не повтарям. За месото .. никаква гарнация нямаш за произхода на месото и годините му. Не знаеш с кви гадости са го поливали за да изглежда прясно.
284
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Една МАЛКА подробност.Всички животни (прасета,***,пилета) в Бг са НАБЛЪСКАНИ с антибиотици.Храната която и дават е пълен ***.Сещайте се месото какво е.Всичко е ИЗМАМА.Българите са ИЗМАМНИЦИ.
283
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Никак не е тъпо със съвременната техника. Вече има домашни хлебопекарни ( и брашно с консерванти и стабилизатори). Има кухненски роботи, които ти правят кайма или направо паста от местото, каквото си избереш. И не е три часа на ден. В почивния ден отделяш три часа и си готов за цялата седмица. Проблемът е, че и месо да си купиш, пак ще е наблъскано с хормони и други лекарства.
282
0
 
1
 
! Отговори
Спонги преди 13 години
ЕПЖ=Едро Преживно Животно (***, Бивол)
281
0
 
2
 
! Отговори
до 251 преди 13 години
Пък и знаеш ли в хляба какви *** има? Прочети на опаковката на най-обикновеното брашно какво съдържание са обявили. Прочети на опаковката на минералната или трапезната вода. Във всичко са наблъскали химия. Отърване няма.
280
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Въпроса не е в цената на кремвирша спрямо месото ! Въпроса е , че това е продукт, различен от месо. Ако следваме логиката - по добре чисто месо, отколкото продукт на база месо (кремвирш), то значи да си купуваме брашно и да си го правим в къщи на хляб! Да, не е невъзможно, но всеки ден по три часа за единия хляб е малко тъпо !
279
0
 
1
 
! Отговори
lili преди 13 години
на чех е на 3,50 и е пълна с боклуциКАКВО Е ТОВА ЕПЖ - ДЕТО ГО ПИШАТ ПО ЕТИКЕТИТЕ НА КАЙМАТА
278
1
 
0
 
! Отговори
до 251 преди 13 години
Тя салата е по-скъпа бе, Танче. Освен ако не си я произвеждаш сам. Нали народът заради това е болен. Един зеленчук или плод не може да си купи с огромната заплата...
277
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Мярнах някакво свинско .. бут мисля, за 100-120 $ - 9 кг. Малко по високи са цените от България. Глей сега, в Щатите сигурно е по хубав живота и явно е по висок стандарта, спрямо България. Аз обаче предпочитам да живея в ЕС.
276
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Отиваш си в халите и срещу 6.50 за кг ще ти смелят чисто месце на кайма.За 7.50 хубави пържолки вместо коло кремверши от 10 лв, мерси да си ги ядат производителите.не давам за сланина 10 лв.
275
0
 
6
 
! Отговори
Ясновидка преди 13 години
Хехе в кренвиршите няма месо. Те се правят от чували с прахообразна смес, която се забърква с вода, слагат се едни други прахчета които се разреждат 1:1000 и се докарват на цвят, на вкус, разбъркват и пълнят кремвиршите. :)
274
0
 
5
 
! Отговори
Георги преди 13 години
Както и да е за пилетата , ти вземи та погледни и другите стоки , тогава ще имаш по-голяма база за сравнение .
273
1
 
6
 
! Отговори
Георги преди 13 години
Прав си намерих ги тези пилета за 40$ , само дето тези са нещо много специални . Един вид според производителя те са върховни пилета , Organic & Free - range . Един вид обикновенни селски кокошки , което наистина е специално нещо тук в САЩ , ако наистина е така .
272
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
ааа, в грешка съм ... 2.7кг тежи единия бройлер ... бах го в пилето ! Пел Шварценегер!Kosher, Organic& Free-RangeDouble Broiler Chickens2 Birds (Min. 3 lbs. Each)Item # 242815
271
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
2 chicken с общо тегло 3 lbs, което прави 2.7 кг
270
0
 
3
 
! Отговори
Георги преди 13 години
Това не са Пилета , а две пушени пуйки с общо тегло 9кг.