Шофьори спасяват книжките на колеги срещу 100 лв.

Новата далавера вече е хит във Велико Търново
8 сеп 2010 07:43,
111
Шофьори спасяват книжките на колеги срещу 100 лв.
Снимка: БГНЕС

Нов бизнес с актове за нарушения на пътя процъфтява във Велико Търново.

Шофьори припечелват без никакво усилие, като спасяват книжките на провинили се техни колеги срещу заплащане от 100-150 лева, съобщава в. "Монитор".

След монтирането на новите камери по главните пътища все повече водачи започнаха да получават "честитки" за превишена скорост.

Подобен вид нарушения се наказват с парична глоба и отнемане на книжката на провинилия се водач за 1или 2 месеца.

Предприемчиви шофьори, непътуващи от години, обаче предлагат на нарушителите да поемат вината им, като се представят, че именно те са били зад волана на заснетия с превишена скорост автомобил.

По този начин тяхната книжка остава на трупчета за 1-2 месеца, а истинският нарушител се спасява и продължава да си кара.

Това обаче може да стане единствено когато камерата е заснела колата в гръб и лицето на водача не се вижда.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


111
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
26
1
 
6
 
! Отговори
Алекс преди 13 години
Добро утро на търновските катаджии.Явно там е дошла топлата вода, а тази сутрин някой я е открил, пускайки чешмата.С което искам да кажа, че в софийския КАТ едно 50% от плащащите актове за нарушения по снимка, не са тези, които са карали колата. И мога да предположа, че така е навсякъде, където се заснемат нарушенията с камери, не само в София.
25
5
 
6
 
! Отговори
Ъъъ, моля ?! преди 13 години
Фирмен автомобил, ще го спреш от движение, заради нарушение на шофьор-работник ?! Браво бе Анщайн :-)п.п. Хайде на бас, че си гласувал за ГЕРБ ? Познах, нали :-)
24
4
 
2
 
! Отговори
Глупак=Тарикат преди 13 години
Нека тогава спират автомобилите от движение за същият срок.Наричайки глупаците "тарикати" всички ставаме такива.
23
1
 
8
 
! Отговори
спонджбоб преди 13 години
Отново сцепвате с снимка! Уникална! Нямам думи...
22
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Отивай и ти да работиш, иначе няма да има кинта за ДАИ- джията и респективно книжката ще я гледаш през крив макарон.
21
4
 
12
 
! Отговори
Русенец преди 13 години
В Русе, околовръстен, международен път, точно по този начин го затапиха. С безумните 50 км. Естествено, точно там има камера. Защото, виждаш ли - ставали инциденти с пешеходци. А стават, защото овцата я мързи да мине през подлеза, а тича на слалом между тировете, прескачайки мантинели и заграждания. Глобен пешеходец - НИТО ЕДИН. Но КАТ проси пари от шофьорите като за световно. По лесно им е някак.
20
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Не си прав. Хранилката е на правите и хубави участъци, където селяните настъпват. Там обаче се хранят само погребалните агенции и пътна помощ. Не си ли смените чипа, нито КАТ нито Господ ще ви спаси от собствената ви диващина, комплекси и неадекватност на пътя.
19
7
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Напълно съм съгласен, напимер пътят за морето и по точно Стара загора, защо не махнат безумното ограничение от 50 км през почивните дни? така само изнервят шофьорте и като излязат от града настъват газта и всеки се спуска да прави искови изпреварвания..........
18
3
 
1
 
! Отговори
пена преди 13 години
Много сте изостанали, в София се прави от кога, откога.
17
1
 
10
 
! Отговори
Хайде, хайде преди 13 години
Митко, за целта има предвидени допълнителни знаци, че ограничението важи единствено през зимния сезон. А се предполага, че близкия ти трябва да се озове на платното ЕДИНСТВЕНО на обозначените и обезопасени за това места.Респективно, ако се приеме закон който задължава движението на МПС да става само ако пред автомобила тича човек, размахвайки червено флагче - логично няма да има нито един инцидент. Впрочем, точно такива са били правилата .... преди 150 години ...
16
1
 
6
 
! Отговори
1234 преди 13 години
Балкански синдром- от всяко нещо да има келепир
15
8
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
евала който го може го прави
14
7
 
22
 
! Отговори
666 преди 13 години
Пак започна да се вихри тъпия балкански тарикатлък - как да излъжем за да се отървем, когато сме в нарушение.И после пак - защо по пътищата ни има по-вече убити, отколкото в Ирак и Афганистан взети заедно - защото си го заслужаваме!
13
7
 
5
 
! Отговори
Митко преди 13 години
Ако времето е планинско и се появяват ледени ветрове, които образуват лед и ако някой твой близък загине там карайки със 60-70 тогава ще говориш ли така?
12
10
 
7
 
! Отговори
четец преди 13 години
абе в тези форуми само ченгета и платени коментатори ли има вече бе.тук таме се прокрадва някой що годе качествен коментар.абе полицаи ,азатова ли ви плащаме заплатите ,да седите пред компютъра и да пишете коментари.
11
4
 
60
 
! Отговори
Хайде, хайде преди 13 години
Хайде да не се качваме на този влак `КАТ правят всичко възможно да намарят загиналите по пътищата`, защото просто не е вярно. През живота си не съм видял катаджия да маха с палка пред полуизтрита пешеходна пътека. Или пред дупка, побираща танк. Къде са камерите точно там - защото там стават най често инциденти ? Аха, няма ги. Но пък са поставени на местата с най безумни ограничения. Път, трилентов, еднопосочен, опасан с мантинели, но ограничението е 50. Ясно е, че това е `хранилка`.
10
3
 
10
 
! Отговори
младен преди 13 години
Абе, верно ли че преди няколко месеца направили пробата 0.1 ??? Ако е така....овчо, ай поне 0.3 да я бяха направили, ама 0.1 си отива на почти грешка!!!
9
7
 
21
 
! Отговори
cavdo преди 13 години
В ЗДП не пише, че имат право да снимат водача, а само автомобила./противното нарушава чл.32 ал.2 от конституцията на РБ/ Така че и да снимат колата отпред и да се вижда водача идеално, нямат право да санкционират него, ако собственика на колата посочи друго лице за извършител на деянието.
8
3
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Ами утре този който се е отървал блъсне твоята кола и претрепе семейството ти сигорно ще запееш друга песен.Ще почнеш да викаш кой ги пуска тия по пътищата.
7
6
 
48
 
! Отговори
До Рамус преди 13 години
Какво им е мръсното на ченгетата? Камерата снима нарушаване на законите - превишена скорост. Съответно трябва да се понесе наказанието. Аман от всякакви типове, които се мислят за безсмъртни и карат като луди.