"Примоция" за всеки втори чужденец у нас

Дискусия за легализирането на проституцията
Обновена: 26 окт 2010 11:34 | 26 окт 2010 10:58,
219
"Примоция" за всеки втори чужденец у нас
Снимка: БГНЕС

У нас

Между €50 и €99 плащат чуждестранните туристи у нас за сексуслуги.

Това сочи изследване на Фондация „Риск монитор”, представено на кръгла маса по въпросите за проституцията и сексуалната експлоатация.

Според изследването всеки втори турист в България е получавал предложение за платен секс.

При почти 1/5 от анкетираните предложението за платен секс е било направено директно на улицата.

Близо половината от българите (47%) са на мнение, че проституцията не трябва да се легализира, а трябва да бъде обявена за незаконна.

Анкета

Трябва ли да се легализира проституцията?

Всеки трети обаче е на мнение, че е правилно тази дейност да бъде регламентирана със закон.

41% от българите са категорични, че най-честата причина за ширещата се проституция е бедността, а едва 8 на сто са посочили насилственото принуждаване.

В ЕС и по света

Едно момиче в страните на ЕС на месец генерира между 12 до 18 хил. евро.

Около 6-7 момичета правят на година около 1 млн. евро приходи. Тези момичета често се използват и за дейности като трафик на наркотици и на оръжие, отчитат анализаторите.

Според статистиката в Европа проституират 270 хил. момичета, а в световен мащаб – 7-8 млн., като генерираните печалби от тази дейност са около 3-4 млрд. долара.

„Платеният секс е взаимосвързан с организираната престъпност. Това е изключително доходоносен бизнес и това, което се отчита, е, че България се очертава като трета по износ на момичета за сексексплоатация“, отчете на свой ред вътрешният министър Цветан Цветанов.

По думите му до октомври има 1326 момичета, които проституират и са локализирани около 263 публични места, където се извършват сексуслуги.

Според данните на "Риск монитор" годишно в София от проституция се генерират между 30 и 60 млн. лв. приход.

Според събраната информация на фондацията дневният оборот на един клуб, предлагащ сексуслуги, е средно около 1000 лв.

По данни на МВР в София са регистрирани 29 клуба, а пазарът на проституция е разпределен между четири основни вериги.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


219
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
160
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
до 159След 9 септември , до преди 20 години в България също нямаше проституция или е имало, но в много малък процент.
159
0
 
2
 
! Отговори
Колю преди 13 години
до на вечер излиза една *** с по-голяма паламарка от мойта :) вижда се как виси под полата и :) хахаха
158
7
 
6
 
! Отговори
пич преди 13 години
мен,ако питате поне 90% от жените са ***,ама на...мъжете си - там можеш,когато и както си искаш да я работиш,че и да не плащаш....звучи грубо,но си е истина
157
2
 
8
 
! Отговори
? преди 13 години
Нерде еволюция нерде проституция. :)))) Кажи си накратко защо си против легализацията на проституцията? Нещо ще се влоши ли от сегашното положение?
156
2
 
8
 
! Отговори
накратко, преди 13 години
Учил ли си в училище Биология ? Според Дарвиновата теория, която ние българите сме учили, а и нашите деца учат, човек произлиза от маймуните... Научно казано обаче, животните не познават срама. Но познават сексуалното съвкупление, т.е. те го вършат без да мислят. Който може накратко разбира. Всичко е възпитание.
155
0
 
2
 
! Отговори
Бо преди 13 години
До 1600,01% от 7 млн. е 700!
154
0
 
4
 
! Отговори
МВР-любител преди 13 години
Абе тези от МВРзащо не дадът списък на тези публи4ни домове, та да им направят реклама те нали работят с тях заедно, аи освен това предлагам в сайта на МВР да има информация къде в момента има улична проституция. Уважаеми граждани призовавам ВИ да дадете всякаква информация която ви е известна по темата. Че да могат МВР да си съберат парите. Граждани очаквам списъка с местата които знаете!
153
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Като почнат разни сравнения с животни(например гейовете казват, че при животните също имало хомосексуализъм, а ходещите по *** изтъкват разни други факти от сексуалния живот на животните) се питам - В животинското царство широко застъпен е КАНИБАЛИЗМЪТ и ИНФАНТИЦИДЪТ(лично съм наблюдавал как котка изяжда малките си). Така ли да правим, господа хора? Това, че нещо се прави в животинското царство, не значи, че тярбва да се прави и при хората... Аргументи от този тип са безсмислени.
152
0
 
6
 
! Отговори
_I_ преди 13 години
Хе ти да не искаш да кажеш, че секса е нещо срамно по принцип? :))))))
151
2
 
1
 
! Отговори
? преди 13 години
Ти от къде черпиш такива статистически данни бе ? Пък и 0.01% от 7 милиона са си 70 000. Да не мислиш, че в момента има повече от 70 000 *** в БГ?
150
3
 
7
 
! Отговори
накратко, преди 13 години
Не е нужно да си социолог, за да схванеш, че до 9. септември у нас не е имало проституция, с редки изкл. и нисък процент. Което говори, че в една селска страна е имало човешки и морални стойности. Научно казано, животните също се съвкупляват - НО без да мислят, животните не познават срама. Неоспорвано е така. Животните не познават срама.
149
0
 
0
 
! Отговори
ЧЕТА преди 13 години
143 кърти мифки ;-)))158 е прав
148
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
vinagi 6te gi ima pronstitytkite,po evtini sa ot saprygite,makar i 99Evro da stryvat dava6 gi,nqkolko pati v meseca,pak na jena si ygajdash, seki den,xaxaxaxa
147
4
 
5
 
! Отговори
тъй е преди 13 години
- Може ли съвременна жена да се облича с една заплата?- Може,ако се съблича за две!
146
1
 
7
 
! Отговори
КВО да ПИША преди 13 години
То е ясно.Трябва да се легализира, за да има приходи в хазната и да НЯМА СУТЕНьОРИ.Ама няма да стане скоро, защото ще секнат приходите на мафията.Хайде, Бойко и Цецо, аз със с вас и за вас. Давайте!Легализирайте я!Ако го направите ще спечелите и следващите избори с повече от 50%
145
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
НЕВЕЖЕСТВО ! До 9 септември в Бг е имало 0,01 % проституция, тоест почти минимална, защото е било срам и голям резил. Старите баби и старци помнят какво е срам и резилюване.....
144
0
 
2
 
! Отговори
ВР преди 13 години
Нали се искат приходи в бюджета, да легализират проституцията и поне малко пари ще бъдат платени.
143
0
 
1
 
! Отговори
MURDOC преди 13 години
"Неприятният момент при проституцията е точно че е нелегална, и това внася насила криминогенен елемент, както е и с наркотиците" ___________________________________________________________________________ Ами като проститутките станат легални ти тоя криминален контингент какъв мислиш че ще стане ? Не забравяй че има по страшен метод от физическия за да накараш една жена да се прода и той е икономическиият .
142
1
 
3
 
! Отговори
Браво бе преди 13 години
Ти май никога не си бил при *** или представите ти се свеждат до *** магистралки. Вбардаците има отлична хигиена и редовни прегледи.
141
0
 
4
 
! Отговори
неутрален преди 13 години
Щом като цитираш библия, ето ти друг цитат : Устата и принадлежащият език е отвърстие : за ХРАНЕНЕ И ГОВОРЕНЕ НА ЕЗИК. За разлика от хората, животните не могат да говорят и се чистят като си *** тяло. Животните също се съвкупляват - без да мислят... казано НАУЧНО.