Дянков дава заден: Стажът за пенсия да се вдига от 2011

Причината за промяната била натиск от МВФ
Обновена: 28 окт 2010 14:22 | 28 окт 2010 14:20,
172
Дянков дава заден: Стажът за пенсия да се вдига от 2011
Снимка: БГНЕС

Финансовото министерство излиза с ново, но вече старо предложение относно вдигането на стажа за пенсия, независимо че повече от два месеца се обсъжда пенсионната реформа на различни тристранки, заседания на МС и всеки път уж се стига до окончателни решения.

А бюджетът за следващата година вече отлежава в парламента.

Този път Симеон Дянков предлага стажът за пенсиониране да се увеличава още от януари 2011 година с по шест месеца на година,  въпреки че социалните партньори се обединиха около идеята вдигането на стажа за всички категории труд да започне през 2015 г.

Този път финансовият министър си изми ръцете с натиск на Международния валутен фонд.

„Миналата седмица излезе и предварителният доклад на Международния валутен фонд, който явно казва, че заради демографското развитие на България и заради дефицита, който явно се е натрупал в НОИ в продължение на над десетилетие, те препоръчват още от януари 2011 година да започне това увеличение на стажа“, аргументира се Дянков. 

Той допълни, че „едно от предложенията на утрешното заседание на Националния съвет за тристранно сътрудничество ще бъде да се върнем към първоначалния вариант на Кодекса за социално осигуряване”.

Още по темата

Според финансовия министър сега е времето да се направят тези промени, за да няма проблеми не само през този мандат, не само през следващия мандат, но и през 2020 година.

„В крайна сметка правителството решава. Колегите от правителството знаят и разбират каква е ситуацията и ще подкрепят това предложение”, предположи Дянков.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


172
Още по темата: МВФпенсионна реформа
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
85
2
 
8
 
! Отговори
до Лора преди 13 години
Вижда се, че не си особено пъргава в главата...Професиите, които изброи заслужават тези привилегии, заради редица ограничения, които практикуващите ги търпят.А щом и "***" пак са виновни.., всичко е ясно. Сигурно си с максимум средно образование.
84
2
 
5
 
! Отговори
ИВА преди 13 години
Не трябва да сме толкова крайни,защо сами се представяме като овце,давайте предложения и алтернативи,нали обществото ни е коректив на тези в парламента, след като са *** значи ние трябва да ги сменим- бъдете разумни
83
1
 
8
 
! Отговори
Желев преди 13 години
Ако МФФ ръководи БГ,тия некадърници за какъв *** са ни.Бойко да ги праща на магистралата,белким изкарат някой лев.
82
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Абе ти си много ***
81
1
 
19
 
! Отговори
az преди 13 години
Ми да спрем да се осигуряваме тогава. Явно няма да доживеем да се пенсионираме.
80
20
 
2
 
! Отговори
Лора Стоилова преди 13 години
Защо не разбирате ,че не Дянков е виновен затова че кесията ни е празна.*** изкрадоха всичко, което имаше до 1990 година , а след това какви вноски са правени, на минимални заплати, а всеки иска голяма пенсия!!!!съгласна съм, че държават трябва да преразгледа стажа за пенсиониране на полицаите,военните,летците и др. Рано идв а на един млад и здрав мъж на 42 години да се песионира и то с голяма пенсия.Ами нали ние всеки ден се срещаме с престъпници те са в цялата ни държава особено вНС
79
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
този Дянков няма ли кой да го удуши
78
2
 
13
 
! Отговори
Shark преди 13 години
Добре де докога ще се мълчи в тази страна, вижте какво става във Франция. Не е ли време да спрем да се съгласявабе безропотно с всички простотии на правителство, международни фондоре и евролапачи. Ай сиктир и от ЕС и от шенгени и менгени. Нищо добро не е станало за България в този ЕС, освен че се пътува без визи. Нищо!!!!!!!!!!!
77
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Знаят как се тушира обществено недоволство, днес казваме така и чакаме реакцията, утре казваме иначе и чакаме реакцията, след като няма никва реакция си правим квото си искаме. В Гърция стачки, в Румъния стачки, във Франция стачки, ние овцете кротко блеем,че и задтудя мани другото.
76
0
 
8
 
! Отговори
mdaaa преди 13 години
дянкоолу и ахмедпехливанбойкоолу ако сте мъже си подайте оставката
75
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
ТОВА СА НАЙ ГОЛЕМИТЕ КРАДЦИ СБ И МВФ Малко справка за поразиите на двете организации работодатели на ДЯНКИ :В Латинска Америка благодарение на МВФ и СБ и техните "реформи" броят на бедните почти се удвоява през периода 1980-2001 г., като от 120 нараства на 320 милиона.
74
0
 
8
 
! Отговори
бивш кандидат пенси преди 13 години
поне вече знам да не чакам пенсия. по-добре да ида да си избера едно място в парка и вместо да се осигурявам да събирам пари за го изплатя, защото и за там пари искат..
73
0
 
14
 
! Отговори
Кандидат- пенсионер преди 13 години
На 60 години съм. До днес имам 35 г. трудов стаж ,плюс 2 години от казармата. При сегашната система ще се пенсионирам след 3 г.с общ трудов стаж 40 г. и ще получавам 138 лева пенсия.Не бих се притеснил да се увеличава трудовият стаж с по 4 м.на година считано от 2011 г.въпреки,че пак ще получавам 138 лв.Но ако увеличат и годините за пенсиониране майна им жална на ГЕРБ.Те ще се простят с властта завинаги.Такава гавра не бихме могли да понесем. Не ме интересува ЕС.Там никой не взема 69 евро пенс.
72
21
 
0
 
! Отговори
Гербер преди 13 години
Браво, господин Дянков! Мачкай комунистите! Ние българите сме с теб!
71
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Каквото си решат това си правят , защото сме стадо овце
70
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Дянков е жалко човече без грам достойнство.Не знам защо се упражнява да управлява на толкова високо ниво.И всички да му сърбаме попарата. Дянков, не ставаш! Прояви доблес и си ***!
69
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
ОСТАВКА ВЕДНАГА ЕНИЧЕР ДОЛЕН ПРОДАЖЕН КАК МОЖЕ ДА ИЗВЪРШВАШ ГЕНОЦИД НАД СОБСТВЕНИЯ СИ НАРОД
68
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Каквото си решат това си правят, жзащото сме стадо овце
67
0
 
8
 
! Отговори
emigrant преди 13 години
не знам какво правя още тук :(
66
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Какво знаете вие- аз съм балерина и ще се пенсионирам на 60- елате да ме гледате тогава в "Лебедово езеро"! Маразум, Боже, помощ!