Дянков дава заден: Стажът за пенсия да се вдига от 2011

Причината за промяната била натиск от МВФ
Обновена: 28 окт 2010 14:22 | 28 окт 2010 14:20,
172
Дянков дава заден: Стажът за пенсия да се вдига от 2011
Снимка: БГНЕС

Финансовото министерство излиза с ново, но вече старо предложение относно вдигането на стажа за пенсия, независимо че повече от два месеца се обсъжда пенсионната реформа на различни тристранки, заседания на МС и всеки път уж се стига до окончателни решения.

А бюджетът за следващата година вече отлежава в парламента.

Този път Симеон Дянков предлага стажът за пенсиониране да се увеличава още от януари 2011 година с по шест месеца на година,  въпреки че социалните партньори се обединиха около идеята вдигането на стажа за всички категории труд да започне през 2015 г.

Този път финансовият министър си изми ръцете с натиск на Международния валутен фонд.

„Миналата седмица излезе и предварителният доклад на Международния валутен фонд, който явно казва, че заради демографското развитие на България и заради дефицита, който явно се е натрупал в НОИ в продължение на над десетилетие, те препоръчват още от януари 2011 година да започне това увеличение на стажа“, аргументира се Дянков. 

Той допълни, че „едно от предложенията на утрешното заседание на Националния съвет за тристранно сътрудничество ще бъде да се върнем към първоначалния вариант на Кодекса за социално осигуряване”.

Още по темата

Според финансовия министър сега е времето да се направят тези промени, за да няма проблеми не само през този мандат, не само през следващия мандат, но и през 2020 година.

„В крайна сметка правителството решава. Колегите от правителството знаят и разбират каква е ситуацията и ще подкрепят това предложение”, предположи Дянков.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


172
Още по темата: МВФпенсионна реформа
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
105
0
 
3
 
! Отговори
Ели преди 13 години
Нищо ,защото ще има хора ,които ще продължат да плащат. Ние не сме единни. Не сме сплотени и не сме солидарни един към друг.
104
0
 
6
 
! Отговори
Контра - Атака преди 13 години
Лора ... ти казваш че не е редно млади и здрави (дали са здрави) хора да се пенсионират на 42 години възраст. Добре ,,,,А редно ли е над 1,5 милиона *** да ги пенсионират на 18 годишна възраст ?Кажи де ?Ще попиташ защо ги пенсионират на 18 годиниАми Атака, ГЕРБ и Сините премахнаха 1-год. срок, през който Бай *** трябваше да си търси работа. Сега Бай *** от деня в който навърши пълнолетие ( 18 години) започва да получава ДОЖИВОТНО социални помощи (пенсии)
103
5
 
1
 
! Отговори
работещ преди 13 години
Не си Случаен, а баш платен червен клакьор. За да се дойде дотам, че другарят ти Костов да работи с МВФ, други едни твои другари изплюскаха всичко що имаше за плюскане в България като започнаха от пенсионните фондове. Другарят ти Костов не ти е виновен, че вече нямаше плюскане за всички вас, червените. Сега, пак Костов и МВФ ви са виновни, но в царство България, КОГАТА НЕ СА УПРАВЛЯВАЛИ КОМУНИСТИ, никога не е имало нужда от нещо като МВФ.
102
0
 
11
 
! Отговори
? преди 13 години
Въпрос с повишена трудност:Какво ще се случи ако всички българи спрат да плащат данъци, осигуровки и други смучещи доходите такси, за които не знаем къде отиват парите ни?
101
0
 
10
 
! Отговори
Лора преди 13 години
ДО ВСИЧКИ - МОЕТО ПРЕДЛОЖЕНИЕ Е СЛЕДНОТО: ДА МИ /НИ/ ВЪРНАТ НА ВСИЧКИ УДЪРЖАНИТЕ ПРЕЗ ГОДИНИТЕ/ ПОЛОЖЕНИЯ ОСИГУРИТЕЛЕН СТАЖ/ СРЕДСТВА ЗА ПЕНСИЯ, А ЖИВОТ И ЗДРАВЕ КОГАТО НИ ДОЙДЕ ВРЕМЕТО ЩЕ МУ МИСЛИМ .... СЪГЛАСНИ ЛИ СТЕ? ЗАЩОТО МЕН ТАКА МЕ УСТРОЙВА СТРАШНО!!
100
0
 
4
 
! Отговори
ввв преди 13 години
ок,има професии,които не позволяват супер дълъг стаж,ама нещо не разбирам защо учителите са 2-ра категория труд,а медицинските работници/всички/ са 3-та?
99
1
 
5
 
! Отговори
Случаен преди 13 години
Тях ги покани другаря Костов да се настанят за дълго в България. Питайте него, защо този валутен борд го търпим вече повече от 10 години? За да отчитаме стабилност, може би?
98
1
 
6
 
! Отговори
Ели преди 13 години
Кои професии заслужават привилегии ,че нещо не ни стана ясно. Тези в администрациите ли . Ако не си бил потърпевш от крадци ,просто няма как да знаеш какво е да потърсиш помощ и да се сблъскаш със системата . Оправяй се сам -Това е мотото.
97
1
 
8
 
! Отговори
Бате Стамен преди 13 години
Лорче здравей. Искаш ли да не мешаш летците с полицаите и военните ? Другата професия която заслужава уважение е тази на лекарите. С тези две професии шега не бива. С останалите като нас майтапи могат да си правят Дянковци, даже и пожарникарите. Могат защото ние сме плаши*утарници.Лорче, пожелавам ти да се пенсионираш здрава и читава на 80 г. със 70 евро пенсия. Ти си скътна жена и знаеш да живееш с малко. Да живее ГЕРБ - ръководител и вдъхновител на всички наши успехи. Да живее доц.д-р Борисов.
96
0
 
15
 
! Отговори
РАЗГНЕВЕН преди 13 години
Не съм гласувал нито за МВФ, нито за СБ, нямаме отношения с тях и недоумявам какво търсят в БГ ???...и ако Дянков ги е повикал най-добре е на тръгване да си го вземат още сега. Тоя *** достатъчно стресира и депресира обществото в БГ. Няма уважаваща себе си нация която да изтърпи такъв *** и такова външно вмешателство с цел изтребването на цял един народ!!! ДЯНКОВ и МВФ-вън от БГ !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
95
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Ще бачкате докато ***! Това не ви ли е ясно - така е при демокрацията и пазарната икономика.
94
5
 
3
 
! Отговори
Лора преди 13 години
За какви ограничения говорите, вие или не сте в ред или не знаете как разполагат.Аз имам 39 години трудов стаж ,който е положен на строителни обекти, но не са категоризирани и не мога да се пенсионирам.*** са преди и след 90 година, явно не ги познавате не сте живели съзнателно в тези години.Пожелавам Ви да имате моите 2 висши образования и специализац.
93
0
 
13
 
! Отговори
Shark преди 13 години
Нашите граници са безгранични ...... за съжаление. Оказва се че сме най-заспалата нация в Европа. Той Божидар Димитров го каза - *** народ. Ми такива сме.
92
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
ОСТАВКА ВЕДНАГА ЕНИЧЕР ДОЛЕН ПРОДАЖЕН КАК МОЖЕ ДА ИЗВЪРШВАШ ГЕНОЦИД НАД СОБСТВЕНИЯ СИ НАРОД
91
4
 
2
 
! Отговори
работещ преди 13 години
Не, *** с фуражка, не Лора, а ти си с празна глава, в която 2та грама свински мозък те карат постоянно да плюскаш - като истински комунист с фуражка. Изброените професии може по света да правят неща, заради които се пенсионират по-рано, но в България са ЛЕЖАЧИ И АЛКОХОЛИЦИ. А това, че *** СА ВИНОВНИ ЗА ВСИЧКО, ТЕ ИЗПЛЮСКАХА ПЕНСИОННИТЕ ФОНДОВЕ, е чиста истина. Лора вероятно има образование, за разлика от тебе. Разбра ли, комунист дебелогъз с фуражка?
90
0
 
7
 
! Отговори
501 преди 13 години
Гербер даде заден......... голяма "новина" няма що :)))))
89
0
 
14
 
! Отговори
АНОНИМЕН преди 13 години
Дянков да си взема чукалата и право в Америка след като е неспособен да осигури приходите на тази държава! Не само да мисли как да тъпче хората и да им взема парите под една или друга причина, уж налагана от външни сили! Този така наречен министър един бюджет не може да направи, камо ли да управлява финансите на една държава! Ало, министъра, вземи се в ръце и не си играй с нервите на хората! Човек трай, трай, ама си има все пак някакви граници!
88
0
 
7
 
! Отговори
щшгн преди 13 години
Един от *** *** на герб.
87
0
 
4
 
! Отговори
Купър, агент Купър преди 13 години
Лора, абе теб Боб не те ли уби в началото на демокрацията? или паметта ми изневерява нещо...
86
0
 
6
 
! Отговори
До 75 преди 13 години
Абе,герберче,сигурно си по-зле е от ***.На какво се радваш,на сиромашията си ли?Слепи ли сте,че този е неадекватен.Той просто съсипва България.Комунистите били виновни.Кои,ония или тия?