Рехав полицейски протест – 200 души на поход до МС

Униформените искат диалог, иначе продължават със стачките
Обновена: 31 окт 2010 15:01 | 31 окт 2010 15:01,
92
Рехав полицейски протест – 200 души на поход до МС
Снимка: Булфото

Вторият пореден неделен протест на полицаите и на служителите в затвора събра малко протестиращи.

В сравнение с миналата неделя униформените, който обаче днес бяха цивилни, бяха не повече от 200 души.

Председателят на Синдиката на служителите в затворите Иван Петров отново обясни, че те нямат политически искания, а социални.

Още по темата
Те са за подобряване на тежките им условия на труд.Според него условията, при които работят българските надзиратели са най-лошите в целия ЕС.

Петров заяви, че няма синдикална организация, която да иска протести.

Синдикалистът смята, че разумът ще надделее и ще се стигне до диалог.

"Ако това не се случи обаче, протестите ще продължат", категоричен бе той.

Протестното им шествие стигна днес до сградата на Министерския съвет, където техни представители връчиха писма, адресирани до премиера Бойко Борисов.

"Надявам се, че този път, това което сме по искали – да седнем на една маса, да почнем да си решаваме проблемите, да спрем да се заяждаме по медиите кой бил политик и кой има отношение към някакви глупости, ще прекъсне.

Дано този път г-н Борисов най-сетне седне с нас на една маса и с г-н Цветанов и да разберем какво толкова ни тормози и да решим въпросите както се решават – професионално и мъжки, а не с политика", коментира на свой ред лидерът на Синдикалната федерация на служителите в МВР (СФСМВР) Галентин Грозев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


92
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
67
2
 
4
 
! Отговори
поправка преди 13 години
*набожда се на нещо в джоба на фен, който пребърква..
66
11
 
20
 
! Отговори
Просто случка преди 13 години
Познат полицай отива да охранява мач, дават му гумени ръкавици за да пребърква феновете, които идват да гледат. Набожда се на нещо в джоба му - оказва се игла от спинцовка... Месеци на ред не смее да пипне женаси, зашото незнае дали не е хванал нещо. Хубаво е да оценявате и рисковете в тази професия, преди да сладате всички под общия знаменател - мързел и курупция. Има много момчета, които бачкат и наистина условията на труд там са нереално жалки, но за съжаление това го разбират късно...
65
5
 
8
 
! Отговори
мелодия преди 13 години
Което и съсловие да излезе на протест - все ще бъде оплювано - защо така ------Хората искат да живеят нормално с нормални заплати - всички искат това, с изключение на тези в парламента, които получават заплати без да ходят на работа и тези над тях
64
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Рехав и кротки са пред властта и престъпноста, но като се отнася до обикновенния човек ще го бият и е.. .
63
7
 
18
 
! Отговори
Отвратен преди 13 години
Е бандитите и проститутките малко ли им плащат, че са тръгнали да хленчат и за още? Навсякъде, след кражба ти се хилят и ти казват: " Пий една студена вода, мой човек" или "Да не гледал животни, че да не ти ги крадат". Сега ще ми искат още гювечи. Ами да не са ствали полицаи!
62
11
 
2
 
! Отговори
На дали преди 13 години
Ами как така ще протестират полицаите?! Та нали, ай са ги набелязали (а това неминуемо ще стане),ай са ги уволнили със сигурност.
61
6
 
3
 
! Отговори
Чичо от село преди 13 години
Реподбор, реподбор, реподбор.... ура-а-а-а--а
60
6
 
12
 
! Отговори
Погледнато отстрани преди 13 години
Ах,каква всенародна любов обгръща служителите от МВР!Как всеки е готов да даде всичко от себе си,за да помогне на "борците"срещу престъпността?!Добре е да се подеме гражданска инициатива за събиране на дарения в тяхна чест.Да се излезе с по една кофа в ръка по кръстовищата,да се "изрита"конкуренцията във вид на опърпани просякини и да се събере нещо за гуспуда полицаите!Да се сформират бригади шивачки и обущари,които да закърпят протритите им *** и пробити гамаши!Криза е!Да помогнем!
59
0
 
1
 
! Отговори
Зрител преди 13 години
Стези познания успешно можеш да издоиш и биковете !
58
4
 
5
 
! Отговори
росен преди 13 години
Браво на милиционерите Вече освен легнал полицай ще има и КЛЕКНАЛ полицай пред ББ
57
4
 
2
 
! Отговори
cowboy преди 13 години
Шъ мъ извинявати многу гуспудин пулицай, щот аз съм учил саму ду читвърти клас ама кату слагати запитайки с кумпютура, требе да знаите, че запитайки се слагат непосредствено след думата и се уставя интервал преди другата дума. Сига шъ ви пукажа:дума1, дума2А не кату вас -> дума1 , дума2Съшто кату слагати тирета тува съ прави:дума1 - дума2, а не дума1 -дума2 кату Вас.Съшто пише се "няма", а не "намя" кату Вас.Айде да ни съ занимавам с жалките вИ опити да съставяте сложни изречения, чи трябва да си връштати дипломата.Аз итвам наистина тоз път да си дуя кравите.
56
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Aз мисля че е по-добре да си на работа...че е много лошо без нея,явно някои хора не са на ясно.
55
7
 
7
 
! Отговори
бай бай преди 13 години
До:"Докато не се премахне първа категория на труд, пенсионирането на 45 г. с 20 брутни заплати на калпак, безплатния транспрот, манджа и обуща, и не си плащат осигуровките кто всички останали-няма откъде да дойдат пари. "Абе готин и аз съм да се махнат всички тези "привилегии",ама да се дадът ГРАЖДАНСКИТЕ права,щото не знам де си живял и учил,полицаите в Бг такива права НЯМАТ! За разлика от пишещите тук!И да ти река тези 20 заплати са една мъка или по-скоро компенсация за това ,че си бил лишен
54
2
 
5
 
! Отговори
Зрител преди 13 години
Господин Пеев, едва сега разбрах всичките Ви душевни терзания и съм напълно съгласен с Вас , че желаете и трябва да Ви се осигури възможност да работите ,като професионалист ! Само , че това уважаеми г-н. Пеев намя , как да стане -поне докато не се научите да употребявате писмовния български език , без да допускате елементарни правописни грешки ! Надявам се , че поне името си пишете правилно ! Пази боже от такива"професионалисти " !Мога да ги пожелая единствено на конкурентите си !
53
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
абе те са ***.те и на протест не могат да са едини.или са отишли за гъби.дано да ги изядат защото и тях не познават.
52
2
 
4
 
! Отговори
cowboy преди 13 години
ругаре и дургарки милиционери, шъ мъ извиняяте многу, щот аз съм си ***, ама кату ви писах на пръвите ви протести, че Миков и предното правителство има 6(ШЕСТ) месеца приди изборите, с приет бюджет на МВР-ту и чи никой няма да прави промени прес тува времи никкуй ни мъ послуша. И кво стана, другаре и дургарки - ББ ви използва за изборната си кампания, ама тъй ви използва какту съ прави с кондом, кът *** ползваш *** фърляш некъде. В инерес на истината шъ ви кажа, чи ако имаше денги бате ви Бойко щеши да ви даде колкото може повече - ама нема, требе да земаме заеми *** международните фондуве и банки само за ваште заплати и след тува нашите внуци да връщат заемите за ваште заплати.Туй е положението. Шъ мъ извинявати многу, ама аз утивам да доя кравите.
51
3
 
6
 
! Отговори
Rudi преди 13 години
до 33/полицай- Браво на тебе ушко. Ами полага ти се да поработиш на старини, след като на младини си мързелувал. То от какво да се умориш в тая система от тунеядци, които лежат на гърба на данъкоплатеца
50
1
 
3
 
! Отговори
Пеев преди 13 години
Защото уважаеми г-н анонимен зрител негласувам и депутати неизбирам!!!Откакто имам право да гласувам за кмет,президент или парламент,ако ще врачка ме назречете победителя винаги ми е бил ясен!!!За депутатите нищо непиша защото и там е същото плюем по тях само от клавиатурата!!!Та относно полицайте нямам нищо против това,което им дават като заплащане и осигуряване,а дори и да им го вдигнат,но искам да работят като професионалисти и малко по интелигентно да го дават!!!Лека вечер!!!
49
4
 
4
 
! Отговори
Зрител преди 13 години
Пеев , ако не ти е известно във всяка държава има държавни служители и същите са нържавна , а не на Марсианска издръжка .Много ясно , че ще получават пари за дрехи , да не искаш в къщи жените им да им шият униформите ? Защо не ревеш срещу депутатите , които "коват" законите , а срещу тези , които ги прилагат и "издържаш" със заплати поне десет пъти повече от 600 лв. В крайна сметка всеки сам си избира професията ,според образование , лични качества и др.дадености . Не желая да съм равен с всички
48
1
 
5
 
! Отговори
. преди 13 години
tzvetanov ste gi opravi,ot utre.