"Кому е нужно БАН да бъде унищожена?"

Имотите са в основата на всички атаки срещу академията, смятат учените
Обновена: 11 дек 2010 04:21 | 10 дек 2010 23:36,
666
"Кому е нужно БАН да бъде унищожена?"
Гражданин подкрепя протеста на БАН. Снимка: БГНЕС

Имотите на БАН са в основата на всички атаки срещу академията. 

Това се посочва в открито писмо на ръководството на БАН във връзка с изказване на министъра на образованието, младежта и науката Сергей Игнатов по време на парламентарния контрол днес, че БАН не стопанисва имотите си добре.

От БАН посочват, че констатациите в доклада на Агенцията за държавна финансова инспекция опровергават подобни информации. 

Още по темата

От академията допълват, че в 95 процента от тези имоти са настанени звената на БАН.

"Винаги се говори около имотите на БАН, по повод на имотите на БАН, колко струват имотите на БАН, но не и за науката в БАН, не и за проектите, не и за международното признание", пише в откритото писмо.

"Кому е нужно БАН да бъде унищожена?", питат от академията.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


666
Още по темата: бан
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
474
1
 
4
 
! Отговори
коко преди 13 години
Български учени изобретили ново оръдие и един генерал отишъл да го изпита. Повъртял се генералът около оръдието, поогледал го и казал.- Добре, всичко ми харесва и разбирам защо има дупка отпред, но защо по дяволите сте му направили дупка и отзад?- Как защо, ами откъде ще се вкарва фунийката?
473
1
 
2
 
! Отговори
Калин преди 13 години
Дали ще ги разкара .. силно ме съмнява :) ББ .. разбира под реформа.. реновиране на външна тоалетна.. ще му удари една боя и айде :) Питай някои.. бетонен мозък.. образователен чиновник или бананаджия .. кое налага .прогнозата за вятъра и времето да е институт .. на БАН :) пример простичък..
472
3
 
2
 
! Отговори
(: преди 13 години
Как кому е нужно да бъде унищожена БАН ?Ами нужно е на милиционерската хунта, която управлява България !На милиционерите не им трябва наука и умни хора !Милиционер и учен са антиподи !!!Всички лекари, учители, интелектуалци - в Сибир !!!
471
0
 
1
 
! Отговори
коко преди 13 години
а ти адиосе си наистина АДИОС-МУЧАЧОС
470
3
 
1
 
! Отговори
ADIOS преди 13 години
Благодарско за подкрепата!Да бях те молил нямаше да ми помогнеш толкова.Приятелски съвет (това съвсем сериозно): не ползвай думи, с чието значение си на ВИЕ, щото можеш да попаднеш на друг, който не е толкова кртък и...А именцето ти е хубаво, ако е твоето (естествено). Някога имаше един литературен герой - Калин Орела (може и да си чувал, ако не питай някого), та защо да си мислим, че при теб е останал само орела?
469
3
 
3
 
! Отговори
коко преди 13 години
Ами да ги разкара Бойко....за какво ни са на нас теа дъртоля...Те хората на запад от България работят над науката и дават резултати...
468
3
 
4
 
! Отговори
Калин преди 13 години
отиват в 10.00 .. пият кафета .. пафкат в кабинета .. дрънкат по стационара на тоз на оня.. уговарят обяда.. излизат .. да плющят в 11.00 .. минават за 15 мин.. към 14.00 .. и хващат пътя .. ааа и чат пат се събират колектива да кафета ..с ракии и скара да обсъдят как да натъкмят отчета.. , че да кажат .. ето правили сме нещо :) долу горе това правят . тъй му минава работният ден на бананаджията ... а лятото е на командировка .. по разни творчески "домове" и почивни бази :))
467
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Това е "секретна информация" колкото пъти съм ги питал все това отговарят.
466
1
 
1
 
! Отговори
отговор преди 13 години
за да се стигне до твойте картофи се е минало през 1. мореплаване и 2. откриване на Америка /откъдето са дошли в Европа/ и 3. земеделие и след стотици години опит и трупани знания сега можеш да произвеждаш и печелиш, и се изхранваш ... и помисли как до преди 15 г. нямаше интернет, а сега има NETwork, wareless, ... и форум какво правят тези в БАН та не могат от "картофите" си да се издържат?!
465
0
 
3
 
! Отговори
123 преди 13 години
България не можела без наука....хахахахааа././.,.,.,Е как да не може?Нали и сега сме си без наука!!!!!А кога ли сме били
464
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Приоритет на сегашното правителство е създаване на полицейска държава и игри с топка. Наука, образование, здравеопазване - кучета ги яли.
463
1
 
2
 
! Отговори
Данъкоплатец преди 13 години
Г-н Физик, ако някой има поне средно образование и дипломата му не е купена, все ще разбере нещо, ако се обяснява с желание. Чуждестранни научни списания и международни издания четат само специалистите. Имайте милост към редовия данъкоплатец, който е готов да се съгласи, че може да отгладува финансирането на научноизследователски звена - стига само да му се обясни,че те са полезни, но не могат да се издържат сами. Има, разбира се, граници и готовността отгладуване дори на полезните неща!
462
1
 
2
 
! Отговори
Калин преди 13 години
ти като си толкова близо до слънцето .. и меродавното .. съвсем си изфирясал .. ама по нагон се държиш менторски:) от такива екземпляри като тебе ... дето ръсят мозък .. по шаблон се е задръстило обществото.. ама вие сте си такива .. обитатели на обходни канали.. само претенциите ви са големи.. съизмерими на носовете :)
461
0
 
6
 
! Отговори
коко преди 13 години
айде бе обяснете какво правите там...всички това питаме
460
0
 
6
 
! Отговори
коко преди 13 години
ФЕОДАЛНИ КОМУНИСТИ-ГЛАДНИ
459
6
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Дянков иска да лапне имотите на БАН. Той е изпратен в България да руши, а не да създава.
458
1
 
4
 
! Отговори
ха преди 13 години
всички знаем какъв бюджет има БАН,но не знаем какво вършат там
457
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Те нямат постижения бе "данъкоплатец". Това не го ли разбра. И инвестираните във БАН пари никога няма да ни се възвърнат. Пак питам учените във форума КАК ЩЕ СЕ ВЪРНАТ. Стига с това "полезни сме на държавата". Обяснете как по - точно сте полезни на нас "простосмъртните" които не сме от БАН. Аз казвам че НЕ СТЕ. И казвам ДА ВИ ЗАКРИЯТ. Опровергайте ме. Нали сте много учени. Стига с това "образовай се да разбереш". Айде тук за 2 минути от скъпоценното ви време обяснете.
456
3
 
4
 
! Отговори
коко преди 13 години
Бан са шайка некадърници,само пари лапат
455
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
В моята област - информатиката, спокойно можем да минем без БАН. Споменатият метод на мравката за търсене на оптимален маршрут е широко приложим в ГИС - една сравнително нова област (само на 10-15 г ). Сигурен съм, че хората работещи върху ГИС в България, постигат в пъти по значими постижения от целия институт по информатика на БАН (на квадрат).