"Кому е нужно БАН да бъде унищожена?"

Имотите са в основата на всички атаки срещу академията, смятат учените
Обновена: 11 дек 2010 04:21 | 10 дек 2010 23:36,
666
"Кому е нужно БАН да бъде унищожена?"
Гражданин подкрепя протеста на БАН. Снимка: БГНЕС

Имотите на БАН са в основата на всички атаки срещу академията. 

Това се посочва в открито писмо на ръководството на БАН във връзка с изказване на министъра на образованието, младежта и науката Сергей Игнатов по време на парламентарния контрол днес, че БАН не стопанисва имотите си добре.

От БАН посочват, че констатациите в доклада на Агенцията за държавна финансова инспекция опровергават подобни информации. 

Още по темата

От академията допълват, че в 95 процента от тези имоти са настанени звената на БАН.

"Винаги се говори около имотите на БАН, по повод на имотите на БАН, колко струват имотите на БАН, но не и за науката в БАН, не и за проектите, не и за международното признание", пише в откритото писмо.

"Кому е нужно БАН да бъде унищожена?", питат от академията.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


666
Още по темата: бан
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
494
0
 
0
 
! Отговори
Калин преди 13 години
учило .. подаръци от близки и познати по партийна линия ... ама учен се писало:)
493
0
 
2
 
! Отговори
Говедарин преди 13 години
Ей много учило туй ***... :D :D :D
492
1
 
3
 
! Отговори
Калин преди 13 години
не само .. сте си пълни шамандури .. от ***, но и абсолютни теляци....ако ставахте за нещо по различно от *** за зеле .. може и да приема съжденията ви.. а *** само го въртите и усуквате ... шлаката от кремиковци е по полезна от вас..и тя е далавера.. а *** поне не е обществен гръб.
491
1
 
4
 
! Отговори
коко преди 13 години
БАН ама ОТЗАД...а отпред едно Е
490
3
 
4
 
! Отговори
коко преди 13 години
Комуниста-Бан аргументи нема ,но пари иска и като му дадат казва,че са малко не стигат
489
0
 
2
 
! Отговори
блабла преди 13 години
излиза че процентно в България се дават повече пари за наука и образование отколкото в германия!! Това че ние сме бедни си е наш проблем.
488
2
 
0
 
! Отговори
ADIOS преди 13 години
Повод за размисъл: Защо не потъват шамандурите?Елементарно Уотсън! (Дали не трябваше да напиша Ватсон по съветски?)Ето това е основната причина да не се удавиш, колкото и да те заливат.... Та било и със "скопии"????? А да ми го пообясниш малко от малко, а?
487
0
 
2
 
! Отговори
Калин преди 13 години
мм.. то верно са.. що то банаджиите си сменят само опаковката ..според поетата линия:)
486
0
 
1
 
! Отговори
блабла преди 13 години
добре де не си съвсем прав. ето например немския бюджет:de.wikipedia.org/wiki/Bundeshaushaltsplan_%28Deutschland%29долу има таблица със сумите за министерствата (Bundesministerium für Bildung und Forschung е науката и образованието). за тях се дават 10.863,69 милиона евро от общо 319.500,00 милиона бюджет. това са към 3.4% от немския бюджет. За БГ: minfin.bg/bg/page/419науката получава 797357хил. лева от общо 18658652хил. лева разходи на държавата, което е 4.3% от разходите!
485
2
 
5
 
! Отговори
иван преди 13 години
Бан са като РОМИТЕ.1 към 1........ А бе БАТЕ ний сега ко ши ядем бе.Не ни махайте бе бате дай и на него бе
484
0
 
4
 
! Отговори
Говедарин преди 13 години
Много си прав чичо Генчо!Ама те у БАН понеже са много умни ше ти кажат, че те компир не ядадт. Само чипс.
483
3
 
6
 
! Отговори
Калин преди 13 години
Попитай .. позаинтересувай се .. какъв продукт е продала "Бан" въвела .. и прочие .. :)иначе пробутват едни отчети .. изготвени .. от тях. самите.. в които се хвалят колко са велики и какви резултати имат .. *** като погледнеш.. смях и нищо :) само смучат.. сега и реват изкараш ли ги на светло .. тези *** там .. се бламират един друг.. толкова са долни и прости .. до там са я докарали ..само и само да се обслужват с чуждо.. !
482
3
 
5
 
! Отговори
коко преди 13 години
На Чичо Генчо няма кой да му обясни,ама и не могат....те само за пари мрънкат
481
2
 
4
 
! Отговори
Калин преди 13 години
Ало ако не си чатнал.. у Бан .. учени нема.. де що е кадърно работи в Чужбина ..реално прави наука .. от разни съветски старчета .. и техните чавета .. уредени .. с докторати .. нужда нема.. видно е .. докъде и каква наука докараха:)
480
1
 
4
 
! Отговори
юпитер преди 13 години
аман от простотии и колзетни коментари
479
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Теорията на учения е такава "Аз правя откритие и не мога да ви кажа какво защото трябва да си запазя авторското право".Дотук е прав.Обаче питам аз защо държавата трябва да плаща за НЕГОВОТО авторско право.Да си го открие сам. Да си го лицензира като авторско право сам и после ще печели пари от това. Дори и да открият нещо (което много ме съмнява) защо ние да плащаме за това като след това не държавата а той ще печели от това.
478
2
 
0
 
! Отговори
компирру преди 13 години
Защо атаката е срещу БАН, но у срещу СУ? А?
477
1
 
5
 
! Отговори
Калин преди 13 години
не ме заливай с болшевишката си .. скопия .. менторствай другаде.. върви опрастачвай у някоя ..бивша съветска република .. тук искаме да сме европейска държава :)
476
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
До Коко,Калин и тем подобни.Както казваше тук Шопа, "и да се дереш, и да се усереш,каквото са намислили,ще го направят".Едни са дошли в Бг да гушат и с празни ръце няма да си идат.Други са на дебела сянка в БАН и ще си спасят Академията.Какво ще стане в резултат на цялата дандания? Още една партида учени ще отпрашат на Запад, други ще се преориентират към по-добре платена работа и подготовката им като учени ще иде по дяволите,трети ще останат без работа 4-5 год.преди пенсия,а може да не са мърди
475
0
 
5
 
! Отговори
Чичо Генчо преди 13 години
едно нещо не мога да разберааз съм *** човек проиизвеждам картофи, моля ви обяснете ми като на *** човекзначи аз като си продам картофите с парите се издържама БАН там нали са много по-умни от мене, учени правят изобретениязащо не си продадат изобретенията и да се издържат? защо ме обиждат, че съм *** ...аз не отричам че съм простно те умните искат да ядат от моите картофи, а защо такакато са толкова умни да си продадат умнотиите и да си купят картофибъркам ли някъде?