Танов: Аз ще звъня ли на ЕГН?

Премиерът се интересувал от различни митнически уволнения
Обновена: 26 яну 2011 15:26 | 26 яну 2011 15:17,
312
Танов: Аз ще звъня ли на ЕГН?
Не знам кой с кого рита, призна Танов Снимка: Булфото

Шефът на агенция Митници Ваньо Танов не си спомнял за разговор с Бойко Борисов за преместване на служителя от митницата на Летище "София" Николай Вучев, но призна, че премиерът му е звънял за различни митнически уволнения.

На специална пресконференция той даде обяснение за новата порция СРС-та, от които става ясно, че този път премиерът урежда свой приятел, "къде рита топката с мене", да се върне на длъжност на Терминал 2, от която е бил преместен от шефа на митницата на летището Павел Манченко.

Танов представи документи, от които става ясно, че е имало заповед за уволнение на младши митническия специалист Николай Вучев на 16 декември 2009 година в изпълнение на структурната реформа в агенцията.

Вучев обаче страдал от исхемична болест на сърцето. Епикризата му от ТЕЛК е издадена на 22 юни 2000 година.

Инспекцията по труда и синдикатът не дават съгласие за уволнението му, което е нужно по закон при такъв случай, и той е  оставен на работа.

На Вучев е било предложено да бъде трудоустроен на пост, където няма тежки условия на труд, но той отказал и затова е останал на работа като митничар на летището, обясни Танов.

"Премиерът ми се е обаждал за много служители, защото e получавал информация, че са уволнени и е питал дали това е било правомерно направено. Не помня имена", заяви той.

Танов обаче обясни, че обажданията от страна на премиера вероятно са били провокирани от това, че познати на уволнените или самите те са се оплаквали от неправомерното  съкращение.

Още по темата

"Вие смятате ли, че аз ще звъня на ЕГН?", попита риторично Танов.

"Не знам кой с кого рита футбол. Днес установявам името на Вучев", добави още той.

Танов заяви, че разговорът му с премиера Бойко Борисов за проверките в пивоварната на бизнесмена Михаил Михов е сглобен.

Според него става дума за десетина разговора, от които е направен един. Като доказателство той посочи, че си спомня специфична дума, която липсва в оповестените в публичното пространство стенограми.

Танов потвърди, че е имал предварителен разговор, в който премиерът Бойко Борисов му казва, че президентът Георги Първанов е разговарял с него за отнетия лиценз за производство на бира „Леденика”.

Разговорът му пък със заместник-министъра на финансите Владислав Горанов бил толкова дълъг, защото към него имало добавки.

Шефът на митниците изрази готовност да носи наказателна отговорност, ако се окаже, че има вмешателство във връзка с оповестената информация за разговори за ходатайство за проверките в пивоварната на бизнесмена Михаил Михов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


312
Още по темата: СРС-таВаньо Танов
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
241
0
 
12
 
! Отговори
dsd преди 13 години
за това ли "честно" управление заслужихме?????Рибата се вмириса от главата ...ама вони....
240
0
 
7
 
! Отговори
:) преди 13 години
Абе я дайте ЕГН-то на митничарчето пък да си преценим може или не може да се обърка Танов.
239
0
 
11
 
! Отговори
Parcuc преди 13 години
Толкова ти е акъла, че изобщо не би ме учудило да набереш ЕГН-то....трагик...
238
1
 
12
 
! Отговори
OPS преди 13 години
Е, тоя пък митничерчето хем бил болен с ТЕЛК , хем ритал футболче с Бойко............а фамилията Вучев ми е позната от някъде .........., да не се окаже роднина на известна мутра ???
237
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Вучев обаче страдал от исхемична болест на сърцето. Епикризата му от ТЕЛК е издадена на 22 юни 2000 година. Е КАК ДЖИТКА ФУТБОЛЧЕ. На 10000000000 % съм сигурен че СРС-та са истински. Не мога да вярвам на лъжци
236
9
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Каде е скандала в цялата работа ? струва ми се че трактористите пак се заиграват с публиката ,сега кака Янка пак ще се разплаче ,Янето стана като *** взе и да реве
235
0
 
15
 
! Отговори
ЕГН на Буда преди 13 години
Пресцентъра на МВР и Агенция ТУЙ съобщават:ОТ ДНЕС 26.01.2011 година със Заповед на Министър Туй на Онуй,Започва подслушване на всички електромери и водомери на гражданите на Република България , а топломерите ще се използват за аудио-видео запис с цел разкриването на враговете на Правителството и лично на БОКО ВЕЛИКОЛЕПНИ.Да живее ЦК на ГЕРБ Ура Другари !!!!
234
0
 
10
 
! Отговори
Калин преди 13 години
милиционерите са достатъчно "умни" даже и произволни цифри набират.. ей тъй за спорта :) милиционера ... е по далаверата .. мисълта му е впита там.. то това си е манталитет при тях!!!
233
3
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Народно творчество от форумите:Нека идат терористи на талази,дюнера на ъгала ни пази!Не ни трябват ни Мосад, ни ЩАЗИ,...нас Осамата не може ни нагази!Хапваме си дюнер със салати,затова не ни засягат атентати!Имаме летищен терминал,там ще бачка - който е ритАл!Вкарваш гол - и ето имаш пост,нищо че си селянин и ***!Може да набираш ЕГН,ама си от нашите - ченге!
232
4
 
9
 
! Отговори
rumen221 преди 13 години
Приятели,Брей, че лоша власт дойде... Натискат пресата, дори без капка срам и свян посегнаха, както на Символите на Българската Демутрокрация... - Борчетата..., така и на Светая светих на комунистите Държавна сигурност!!!- Не власт, а терористи...!Изгониха работарчетата на ДС, символите" на преходаот "работните" им места - магистралите и отвличанията..., посегнаха им на бентлитата..., запорираха им къщите..., разбиват им "честната" търговия с наркотици и контрабандни цигари..., развалят заменките, разбиват схемите по ДДС, дори на бинзиностанциите им (без касови апарати) посегнаха... Сега тормозят и лъскавите им мадами...Къде е тук човечността..., правата на човека... Протегнали са с грубите си лапи", дори към Личните им съдии и прокурори..., че и към имотите на "бедните" им дечица... Явно на тези "кръвопиици" не им стига, че изгониха "личните" им полицаи и митничарчета, посегнаха на дипломатчетата им, а сега налитат и на ЛИЧНИТЕ ИМ ДАНЪЧНИ ИНСПЕКТОРИ..... Какво доживяхме, боже-е-е, какво доживяхме... Да опозоряват така символите на прехода...!!! - А момчетете аха, аха, да преминат в "бялата икономика"... и какви данъци само щяха да си плащат... По 20% от "магистралните" заработки..., по 30% от отвлечен душманин..., па като от новата власт не искат, както до сега да прибират тези пари, както правеха предишните..., можеха да ги внасят в хазната...- Дори от ДС, аха, аха партия да си напрявят с просветителското име АБВДобре, че още не са посегнали на хилядите фалшиви казина... Все пак трябва да уважаваме чуждестранните и нашите "честни бизнесмени"..., а не може да оставим нашите съвсем без доходи... Дечица хранят...!!!
231
0
 
36
 
! Отговори
Некро преди 13 години
Абе от няколко дена някой много настоятелно звъни на ЕГН-то ми.....И като го проверих гледам...15 пропуснати подслушвания...
230
2
 
16
 
! Отговори
vbox7 преди 13 години
Тя Патрашкова харно ги публикува тези "истини" ама чакам да видя каква е истината с нейния клип. Дето го има на флашка Карбовски. На спортна тема:)
229
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Хехехехехеееееееее като нищо може и тва да направи. Хахахахахахахахахахаха
228
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Ама аз пък хич няма да се учудя ако утре Боко се изтепоса и почне да обяснява как и тея записи са фалшификат щото двамата не с митничарчето, а с Манченко ритат футбол...Голем смех ще е ама хич няма да се изненадам! За капак може да му насвият сърмите и на Манченко да "потвърди" кви футбалери са двамата с Боко.
227
0
 
10
 
! Отговори
Груйчо преди 13 години
С тия срс-та ще стане тоооочно като клипа със самолетчето:)
226
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Абре ти не разбра ли вече, че Манченко не рита футбол с Боико?!!!! Футбол рита митничарчето ТЕЛК-аджия! ЕЕЕЕЕЕЕЕЕ, ВЛЕЗ ВЕЧЕ В ЧАС БРЕ!
225
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
От всичките изказвания излиза, че лидерът на ГЕРБ се казва Георги Първанов !
224
9
 
4
 
! Отговори
До xxxxl преди 13 години
Саше малко изпростяваш. Като Манченко рита футбол с Боко, за чии му е на Боко да звъни по ЕГН-то на Танов. Може още на игрището да го назначи където трябва. Ама всички много сме компетентни. Хем не гласуваме, хем после искаме качествено. Няма. Скоро май няма да карат нова стока. Ще караме с втора ръка, по няколко пъти докато се изтъркат
223
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Те точно тия сегашните ме принудиха да вляза в сивия сектор. Преди това си бях изряден.
222
0
 
9
 
! Отговори
УФСЪ преди 13 години
Абе, к"во го гледаш, виж че е без шапка:)за всичко в виновен Стани шефффффффф!!!!!!