Синдикатите в МВР: Протестът е последното ни оръжие

Полицията защитава, не репресира, каза шефът на организацията
15 фев 2011 12:41,
72
Синдикатите в МВР: Протестът е последното ни оръжие
Снимка: Булфото

Хората трябва да се убедят, че системата на МВР работи, за да ги защитава, а не за да ги репресира или неглижира.

Това каза в интервю за БТА председателят на УС на Синдикалната федерация на служителите в МВР Галентин Грозев. 

Сега при ангажирани около 58 хиляди служители не повече от 25-28 хиляди са заети с пряко обслужване на гражданите по линия на противодействие на престъпността и превенция, посочи Грозев.

Според него необходимо е да се осъществи реална структурна и административна реформа в МВР. 

"За две години все още не сме убедили напълно ръководството на МВР, че синдикалната федерация на служителите в МВР е сериозна организация, която се бори последователно за професионалните и социални права на своите членове, коментира Галентин Грозев.

Още по темата

„Протестът е нашето последно оръжие, когато  всички други аргументи и възможности за диалог са изчерпани. Не ни е страх да защитаваме нашите права открито и щом се наложи, ще го направим. Надявам се обаче, че ръководството на МВР няма да тества готовността ни за протести. Това е в общ интерес, защото при една площадна или медийна конфронтация най-голям риск понасят именно служителите, които защитаваме“, посочи той.

През изминалите години имаме горчив опит от прибързаното предоверяване на един или друг ръководител в МВР, поради което е по-добре да изчакаме и да видим реални резултати от съвместната ни работа с новия заместник-министър Димитър  Георгиев, които да коментираме.

Все пак мога да кажа, че към настоящия момент сме обнадеждени, че в МВР започват да се случват и полезни неща за служителите. Надяваме се да имаме  сътрудничество от качествено нов модел в сравнение с досегашното, коментира още Грозев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


72
Още по темата: Галентин Грозев
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
46
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
А ченгетата трябва да бъдат прочистени.Нови момчета трябва дето не са обиграни и обременени.Защото дъртите ченгета вече си накривиха шапките и имитират дейност и са като кърлежи-само цоцат и се правят на рамбовци ,а повечето от тях за нишо не стават.Оядени въшки дето излизат на челото.Правете нов подбор веднага, и с едни изпити махате старите *** които 100 % няма да ги издържат и това е.И младите момчета докато се усетят ще минат 10 г,докато започнат да се тарикатеят,а до тогава ехххеййй...
45
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Я се засрамете,какво работите и какво вземате,че и удръжките не са като всички други,защо държавата е длъжна да ви плаща осигуровките само на вас,какво да не сте се прекършили от работа или ви е малко рушвета,СРАМОТА ,ЩЕЛИ ПАК ДА ПРОТЕСТИРАТ!
44
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Забърканите *** от БСП от 1990 г до 2009 г бате Бойко не може ги оправи два мандата не един бе ей лаладжии провокаторски.Ти като си намериш работа за един ден ли се оправяш в живота.Какво ядете *** като главата си.Я ми кажете ,защо БСП не ви оправи ,нали беше на власт до преди 1 година.Цели 8 г,1 км път не асфалтираха ,а само крадяха и запълваха дупки и правеха заменки на горите.Грешка ще е на това правителство ако не вкара един бивш министър в затвора.Народа това иска.Съдът е мафиотски.
43
2
 
3
 
! Отговори
KALT преди 13 години
До неурален:Какво страшно тегло. Ман ман ман. Няма да се кандидатирам за полицай "милиционер", за офицер със завършена начална училищна педагогика. Ман ман ман. Инженер съм, без да участвам в милицията и БКП.
42
2
 
7
 
! Отговори
Килъра преди 13 години
Защо протестират?За това,че вече не взимат по по-малко то 20 лева за рушвет ли?
41
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Дрън дрън,купували си биле.Цецо я ги сменяй наред,че тия синдикати са си баш дъртите *** от бай тошово време,ДС са си и ще ви подлеят вода.Какво ги траете.Щом са за пенсия -аут.Какво правят там да цоцкат и да изнасят информация за пари .Има млади момчета без работа и не са комунеги,не са обременени с майката партия БСП.Трябва да прочистите полицията от бивши от бай-тошово време.Повечето са сътрудници на БСП.
40
3
 
7
 
! Отговори
Робин Худ преди 13 години
Каква работа вършите че искате повече ПАРИ.Какъвто ви е министъра такива сте и вие.Какво да кажем ние като нямаме работа.Нали обещаваше Бойко че ще ни оправи.Може би ще ни оправят ................?
39
5
 
8
 
! Отговори
неурален преди 13 години
А да ти кажа ли че куките по селата работят с личните си автомобили, с личните си телефони , купуват си тонери, хартия , химикали, моливи и всякакъв вид канцеларски материали за да могат да си свършат служебната работа. Полицаите в провинцията не са като в София господа "столичани"/кой знае и вие от кое село сте ама..../
38
2
 
16
 
! Отговори
Simeonovo преди 13 години
"Полицията е репресивен орган на гържавата." Гражданите биват мачкани. За какво плащаме данъци, за да ни мачкат бандити и полицаи? Внасяме осигуровки, за да мрем в чакалните на болниците. Плащаме пътни такси за дупки по пътищата. Плащаме такса смет за мръсни улици. Общественият договор не се спазва от страна на Държавата... Какво следва?
37
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
чингиджийницата работи за Цецо !
36
2
 
15
 
! Отговори
jeko преди 13 години
Тия с палките и шитовете много често взехме да ги виждаме. Това не е на хубаво ...
35
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Форумци, не се заблуждавайте с подобни изказвания. Това е просто част от сценария за подготовка смяната на Цуцко. Скоро ще го разберете.
34
0
 
0
 
! Отговори
33 преди 13 години
как къде, там, където са им казали да бъдат и са правили точно каквото са им казали... нали се сещаш, че това не става без заповед
33
0
 
11
 
! Отговори
ами преди 13 години
министърът да обясни с какво ангажира повече от половината полицаи, та не са заети с преките си задължения
32
1
 
21
 
! Отговори
Истината преди 13 години
Тези *** да не се обаждат.Къде бяха като *** посред бял ден разграбват цял завод.Къде бяха като пак *** само,че този път в Бяла Слатина преди 1.5 година.*** на три пъти крадат жиците и спират тока на завода и фирмата като иска да си премести машините *** нападнаха охраната и унищожиха машините.
31
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
агенция за недвижими имоти набира бивши полицаи за охрана жилищния фонд на бивш вътрешен министър
30
5
 
20
 
! Отговори
69 преди 13 години
Баси куките,получават едни от най големите заплати в БГ, и то на деня без забавяне....Отделно други блага и привилегии , 20 заплати при пенсиониране,големи пенсии ,винетки не си купуват,за личните автомобили.......Като не ви изнася ,марш в частния сектор.....Отделно от това даже и прикривате престапления,наркодилари и крадци.....Не ,че има да вземате,а даже много трябва да връщате на тоз народ........Жалки сте само мрънкате.....,
29
0
 
2
 
! Отговори
KALT преди 13 години
И каква работа има точно при тебе? В белите държави има даже комбайни за зеле. На къра с трактора и снимката на Лепа Брена, за да не е съвсем самотно.
28
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Народа им плаща да работат за властта,те и затова са корумпирани като шефовете си
27
2
 
13
 
! Отговори
Чукундур преди 13 години
Не се учете от Цецо, дреги полицаи - той е лаик и има само 6 апартамента. Учете се от професионалистите, като Андрей Иванов (председател на Софийския Общински Съвет) - той има над 50 имота, като в единия си има и минерален извор!