Синдикатите в МВР: Протестът е последното ни оръжие

Полицията защитава, не репресира, каза шефът на организацията
15 фев 2011 12:41,
72
Синдикатите в МВР: Протестът е последното ни оръжие
Снимка: Булфото

Хората трябва да се убедят, че системата на МВР работи, за да ги защитава, а не за да ги репресира или неглижира.

Това каза в интервю за БТА председателят на УС на Синдикалната федерация на служителите в МВР Галентин Грозев. 

Сега при ангажирани около 58 хиляди служители не повече от 25-28 хиляди са заети с пряко обслужване на гражданите по линия на противодействие на престъпността и превенция, посочи Грозев.

Според него необходимо е да се осъществи реална структурна и административна реформа в МВР. 

"За две години все още не сме убедили напълно ръководството на МВР, че синдикалната федерация на служителите в МВР е сериозна организация, която се бори последователно за професионалните и социални права на своите членове, коментира Галентин Грозев.

Още по темата

„Протестът е нашето последно оръжие, когато  всички други аргументи и възможности за диалог са изчерпани. Не ни е страх да защитаваме нашите права открито и щом се наложи, ще го направим. Надявам се обаче, че ръководството на МВР няма да тества готовността ни за протести. Това е в общ интерес, защото при една площадна или медийна конфронтация най-голям риск понасят именно служителите, които защитаваме“, посочи той.

През изминалите години имаме горчив опит от прибързаното предоверяване на един или друг ръководител в МВР, поради което е по-добре да изчакаме и да видим реални резултати от съвместната ни работа с новия заместник-министър Димитър  Георгиев, които да коментираме.

Все пак мога да кажа, че към настоящия момент сме обнадеждени, че в МВР започват да се случват и полезни неща за служителите. Надяваме се да имаме  сътрудничество от качествено нов модел в сравнение с досегашното, коментира още Грозев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


72
Още по темата: Галентин Грозев
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
26
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Цуци ще ви направи консултанти и вместо да висите по цял ден по улиците абе ще заработите достатъчно за по 6 апартамента
25
0
 
3
 
! Отговори
решение преди 13 години
да останат половината дето са по шуробаджанаци ,останалите в общинска полиция
24
1
 
9
 
! Отговори
да бе, Атака, преди 13 години
само че то армия нямаме вече - ликвидираха и нея...
23
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Как да ги уважаваме като всичките са корумпирани
22
3
 
15
 
! Отговори
Чукундур преди 13 години
при 60 хиляди ченгета, престъпноста е толкова висока, че се питам, тия к`ва работа вършат?
21
3
 
16
 
! Отговори
тракторист преди 13 години
кой му не харесва работата която работи при мене на къра има много работа
20
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
izvinqvam se za latinicata , neka da kajat na semeistvoto na ubitata jena ot vra4ansko kak ni pazqt , ako 28000 sa zaeti prqko s protivodejstvie ostanalite 30000 klatikurovci dali znaqt za kakvo hodqt na rabota
19
2
 
10
 
! Отговори
9999 преди 13 години
Не може и сравнение да има между авторитета на полицията с авторитета на армията.Защо ли народа се чувства репресиран и неглигиран!Бомбичка тук,бомбичка там,много престъпници ама осъдени няма.Ако и армията ни е като тия отдавна да са ни продали на мафията.Авторитета се заслужава!!!
18
3
 
12
 
! Отговори
KALT преди 13 години
Това на снимката няма нищо общо с Римски легион. Банда стархливци, дето могат да бият само собствения си невъоръжен народ.
17
1
 
26
 
! Отговори
lewskar преди 13 години
при ангажирани около 58 хиляди служители не повече от 25-28 хиляди са заети с пряко обслужване на гражданите по линия на противодействие на престъпността E значи плащаме заплати на 30хил.мъртви души,ами съкратети ги така и на вас може да се дигнат заплатите а и някой лев повече в хазната.Ама какво ще правят на улицата ,като повечето от тях и *** за зеле нестава.
16
0
 
15
 
! Отговори
Атака преди 13 години
Полицията вианги е била репресивен апарат, който да служи на властимащите и хората с пари да запазват позициите си във вътрешно държавно ниво!Армията е място за родлюбие и за отвоюване на интереса на народа!Това са фактите и те не са се променили от древен Рим!
15
5
 
10
 
! Отговори
палка-щипалка преди 13 години
Ами като не им е лесно що не вземат да свалят това калпаво правителство?
14
1
 
7
 
! Отговори
хм преди 13 години
полиция като абстрактно понятие няма, има един или друг тип, в зависимост от това за какви цели я използва управляващата върхушка - така както могат да я превърнат в репресивен апарат, защитаващ нечии интереси, така и могат да не я, въпрос на амбиции и цели, а също така и желание или не да се съобразяват с действащото законодателство
13
7
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Синдикатите от МВР са кукли на конци, както всички останали, подбутвани от другари в сянка и целят ТОЧНО ТАЗИ РЕАКЦИЯ СРЕЩУ ПОЛИЦИЯТА И ПРАВИТЕЛСТВОТО, КОЯТО ВИЖДАМЕ ТУК В КОМЕНТАРИТЕ. еВАЛА, БЪЛГАРИ, *** СИ ОСТАНАХТЕ!!! нАКЪДЕТО ВИ КАЖАТ, НАТАМ ГЛЕДАТЕ, КВОТО ВИ КАЖАТ ДА МИСЛИТЕ, ТОВА МИСЛИТЕ.
12
6
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
ПАРИ ЗА БОЛНИЦИ НЯМА,ПАРИ ЗА УВЕЛИЧАВАНЕ НА ПЕНСИИ И ЗАПЛАТИ НЯМА ,ПАРИ ЗА КУЛТУРА НЯМА, ПАРИ ЗА ОБРАЗОВАНИЕТО НЯМА . МИНИСТЪР ПРЕДСЕДАТЕЛЯ МИЛЕЕ ЗА МВР , НАЙ ГОЛЕМИЯ БЮДЖЕТ Е ЗА МВР И ПАК НЕДОВОЛНИ
11
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Полицията ненапразно е наречена РЕПРЕСИВЕН орган - тя ПРИНУЖДАВА гражданите към законосъобразно поведение. Думата може да се е превърнала в неприятна, но е факт.Колкото до реформата... Тя трябва да започне с промяна в закона за МВР - при извъшено закононарушение на публично място трябва задължително да се наказват полицаите, които са били най-близо до произшествието. Следващите ще се стремят да налагат достатъчно респект. И да се уволняват полицаи, които чоплят семки, ходят разгащени...
10
4
 
12
 
! Отговори
Чукундур преди 13 години
Конграчулейшън мистър Цветанов!
9
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
В полицията работят не повече от 10%.Останалите са на лека служба с дабра заплата и ранна пенсия с добър размер.Да не ти се налага да чакаш помощ.Може да изкараш късмет и да попаднеш на някой който си гледа работата,може да попаднеш на калпазанин който просто ще те отсвири.Лошото е,че загинаха хора заради *** и калпави полицаи и никой не взема мерки.Трябва да ги съкратят най малко с 30% и останалите да ги подгонят да бачкат.
8
13
 
11
 
! Отговори
абе преди 13 години
не бъркайте тея дето комадват с тези, които са длъжни да изпълняватна редовите полицаи никак не им е лесно всъщностпоговорката "рибата се разваля от главата" никой от толкова векове не е успял да я обори...
7
5
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Полицията в България е продажна слугиня на овластените престъпници!