Шофьорът на "Пасат"-а с акт за удара с кортежа на НСО

КАТ специално поканили експерт да огледа сблъсъка
Обновена: 16 фев 2011 16:31 | 16 фев 2011 15:00,
237
Шофьорът на "Пасат"-а с акт за удара с кортежа на НСО
Снимка: БТА

Водачът на лекия автомобил „Фолксваген Пасат” е виновен за пътното произшествие с кортежа на премиера Бойко Борисов във вторник.

Това е установила експертизата на независим експерт, поканен от КАТ на мястото на инцидента.

На шофьора на „Пасат“-а е съставен акт за несъобразена с пътните условия и атмосферните условия скорост.

Експертната справка показва, че има и превишена скорост, каза полк. Злати Райков, началник-отдел „Автотранспорт” в Националната служба за охрана (НСО) пред „Фокус“.

Катастрофата стана във вторник малко след 11 часа. „Пасат"-ът се удари с кола от кортежа на премиера Бойко Борисов на връщане от Годеч към София малко след Бучин проход.

Според шофьора на фолксвагена той не е карал с превишена скорост, а колата на НСО се е движила с висока скорост в неговото платно.

Още по темата

От НСО излязоха с друга версия – че „Пасат“-ът се поднесъл на завой на мокро, хлъзгаво място и се е ударил във водещия автомобил на кортежа.

Във връзка с инцидента премиерът Бойко Борисов заяви, че се е скарал на директора на НСО.

"Имах предчувствие, помолих ги да карат внимателно. Не са превишавали скоростта, чувствам се неудобно, защото седя на задната седалка и нищо не мога да направя. На отиване, когато влязохме в тоя завой, Цветанов още отдалече започна да им казва, че този завой е опасен", разказа Борисов.

По думите му скоростта не е била превишена и шофьорите на кортежа не са били виновни в случая.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


237
Още по темата: премиеркортежпасат
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
169
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Абе хора , като гледам как са смляни колите , според мене не са карали бавно (30-40км/ч).НСО са безобразни на пътя!Винаго другите са им виновни!
168
5
 
10
 
! Отговори
Патрулката преди 13 години
Колегите си свършиха работата блестящо и сега чакат повишение и пликче с пари.
167
5
 
8
 
! Отговори
e преди 13 години
PASATA E KATERIL I NA DESEN ZAVOI BES NIKAKVA VIDIMOST, NASRE6TA MU IZLIZA KORTEJA NA DRUGARITE. KOITO I DA E NA MQSTOTO NA PASATA, NQMA KAK DA IZBEGNE UDARA SLED KATO V PLATNOTO MU NASRE6TA IDVA EDNO MALKO, GERMANSKO, BRONIRANO, BEMVENCE. KOGATO IZNEVIDELICA NA ZAVOI, TI ISKO4I TAKOVA MANE4KO BEMVENCE TI SE ISPRAVQ KOZINATA. I NA TOZI TESEN PAT NQMA NAKADE DA IZBQGA6, I BMVENCETO GO CELI VAV VRATATA.
166
5
 
22
 
! Отговори
gotin преди 13 години
Даже и глобиха човечеца. Оставка на Цветанов и спиране на милиционерщината. Съкращения в МВР. Виждам само полицаи, патрулки и нито един мафиот в затвора. Концентрацията на милиционери е неефективна.
165
9
 
6
 
! Отговори
do 150 преди 13 години
Е как да са безпристрастни, едно че са прости и няма да разберат, друго че им плащат да плюят тук :) А тоя селянин берковски с пасата го познавам лично, и не му е първата катастрофа. Само че тоя път нема късмет като миналия само мантинела, та потроши и кола на НСО.
164
2
 
20
 
! Отговори
Пичай преди 13 години
Нека дойде експерт от Германия от ADAC и да направи експертизата. Само тогава ще повярвам кой е прав и кой е крив. На българските "независими" експерти, не знам защо, ама хич не им вярвам.
163
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
156- Шофьорът на пасата казва- Карах с 40 км. /при ограничение от 30 / , но не съм карал с превишена скорост Според теб не си ли противоречи ? Пак казвам не взимам страна , даже си мисля като повечето хора че най вероятно кортежът е предизвикал инцидента
162
4
 
9
 
! Отговори
zara преди 13 години
Това беше ясно че това ще кажатКАТ били извикали независим експерт и той бил казал е пасатът е виновенЕстествено че така ще каже ГАРВАН ГАРВАНА ОКО НЕ ВАДИ.Е сега уважеми народе на Абсурдистан сега от държавните пари ще се купи чисто ново БМВ.А тези който защитават че НСО са невинни ще им кажа че от километри мирише че са *** То станахме полицейска държава
161
6
 
5
 
! Отговори
ММ преди 13 години
154 - не че заемам страна но мен ме притесняват повече непрофесионалистите на пътя от колкото шофьорите на НСО.Този с пасата ако изскочи срещу вас едва ли ще сте на негова страна.И едва ли ще сте на страната на студентката дето като видяла сигналните лампи само намалила и мърмореше,че кортежа изпреварвал неправилно на непрекъсната линия, ако вместо коли от кортежа тези лампи са на линейка в която е ваш близък и тя само си намали ......
160
3
 
20
 
! Отговори
Независим експерт преди 13 години
Доволен съм от властта и от живота, откакто ми платиха за независимата ми експертиза на вчерашния инцидент. Опитайте и вие.
159
4
 
20
 
! Отговори
k преди 13 години
АМАН ОТ КОРУПЦИЯ И БОГОИЗБРАНИ ПОЛИТИЦИ И ПРЕСТЪПНИЦИ--РАЗЛИКАТА Е НИКАКВА
158
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
157 - Че ков чакаш върви! Ти и без това си без акъл! Никой няма да страда ако те затрият:)
157
4
 
13
 
! Отговори
Една_от_БГ преди 13 години
"Не са превишавали скоростта, чувствам се неудобно, защото седя на задната седалка...По думите му скоростта не е била превишена и шофьорите на кортежа не са били виновни..."Да не би доктор Борисов да има и сензори за скорост в пукнатата си кратуна? Как е разбрал, че скоростта не е превишена, щом е бил на задната седалка?Ако те са карали с 65 км/ч, това за доктора може би е в толеранса, но в дадения случай е двукратно превишение! Защо не коментира и позицията на автомобила на платното?
156
4
 
12
 
! Отговори
хм преди 13 години
е какво трябва да значи "помолих ги да карат внимателно"... то това предполага че са карали невнимателно най-малкото... иначе, че цял свят е виновен, за каквото и да се случи на премиера или тея дето го возят или пък са му от приближените, то си е факт...
155
11
 
9
 
! Отговори
БСП готви преврат преди 13 години
Гергов Прасето набира шпиц команди в Пловдив срещу няколко хиляди лева месечна заплата.Целта е да се предизвикат кръвопролития на настоящите протести на БСП и да се искат предсрочни избори.Необходимо е да се организираме и превантивно почерпим с *** огнищата на червена зараза - техни фирми , офиси, банки, коли, домове и пр..........Само огънят ще пречист таз чума........
154
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
153 - Напротив взимаш страна:) И в това няма нищо лошо:)Изводът от твоят пост е, че човек не трябва да бъде честне, а да лъже като НСО:) Добра ценностна система:) Действа безотказно:) Отричай докрай:) Като с кортежа на Гоце през септември:)
153
1
 
16
 
! Отговори
до 150 преди 13 години
АХАХАХАХАХАХААААААА карал с превишена скорост, толкова висока че след като ги ожулил странично успял да спре чак на 10 метра!!!!Айде сметнете с каква скорост трябва да се движиш, че да спреш след 10 метра!
152
3
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Аз пък от всичко разбрах едно! Винаги "професионалистите" са от НСО и КАТ пишат актове на непрофесионалистите:) Непрофесионалистите имат една превилегия - Да бъдат мачкани от "професионалистите" и докато умират да мълвят името МУ:)
151
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
140- Аз не взимам ничия страна Само ми е странно , признава косвено /че е нарушил ограничението 30 км/ , но продължава да твърди от друга страна че не карал с превишена скорост !? Той не може да разбере че си противоречи сам
150
8
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Хихихихихи! Куките и НСО се включиха във форума да защитават поруганата си чест:)