Шофьорът на "Пасат"-а с акт за удара с кортежа на НСО

КАТ специално поканили експерт да огледа сблъсъка
Обновена: 16 фев 2011 16:31 | 16 фев 2011 15:00,
237
Шофьорът на "Пасат"-а с акт за удара с кортежа на НСО
Снимка: БТА

Водачът на лекия автомобил „Фолксваген Пасат” е виновен за пътното произшествие с кортежа на премиера Бойко Борисов във вторник.

Това е установила експертизата на независим експерт, поканен от КАТ на мястото на инцидента.

На шофьора на „Пасат“-а е съставен акт за несъобразена с пътните условия и атмосферните условия скорост.

Експертната справка показва, че има и превишена скорост, каза полк. Злати Райков, началник-отдел „Автотранспорт” в Националната служба за охрана (НСО) пред „Фокус“.

Катастрофата стана във вторник малко след 11 часа. „Пасат"-ът се удари с кола от кортежа на премиера Бойко Борисов на връщане от Годеч към София малко след Бучин проход.

Според шофьора на фолксвагена той не е карал с превишена скорост, а колата на НСО се е движила с висока скорост в неговото платно.

Още по темата

От НСО излязоха с друга версия – че „Пасат“-ът се поднесъл на завой на мокро, хлъзгаво място и се е ударил във водещия автомобил на кортежа.

Във връзка с инцидента премиерът Бойко Борисов заяви, че се е скарал на директора на НСО.

"Имах предчувствие, помолих ги да карат внимателно. Не са превишавали скоростта, чувствам се неудобно, защото седя на задната седалка и нищо не мога да направя. На отиване, когато влязохме в тоя завой, Цветанов още отдалече започна да им казва, че този завой е опасен", разказа Борисов.

По думите му скоростта не е била превишена и шофьорите на кортежа не са били виновни в случая.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


237
Още по темата: премиеркортежпасат
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
189
2
 
22
 
! Отговори
Хейтър преди 13 години
Аз имам две предложения:1. Излизаме със старите коли...чакаме да мине кортеж. Става мазаницата, спират ни - ок, пишат ни акт, но се вдига МЕДИЙНА врява. НСО са под камерите.2. Всеки си слага една тип web камерка на стъклото и прави запис. Да видим дали със запис ще ви напишат акт.
188
2
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Новината, всъщност, не е никаква новина: всички хора предварително знаеха, че простосмъртният човечец с "Пасата" ще е виновен. Поговорката:"Гарван гарвану око не вади"- в действие!
187
3
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Пичове отворете си очичките!!!Как ги измериха тези 50 метра, следи има ли???Не забравяйте, че и нсо-колата се е движила и е вкарала допълнителна сила при удара, естествено, че 20+ годишна кола ще се разхвърчи на части!!!
186
3
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
КАТ трябва да направят една проверка тези от НСО много често взеха да участват в ПТП
185
3
 
30
 
! Отговори
ФАШИСТ преди 13 години
КАЧЕТЕ СЕ НА ТРОТУАРИТЕ , ЧЕ МИНАВАТ ДРУГАРИТЕ !
184
2
 
3
 
! Отговори
Р. Петков преди 13 години
до 184Браво другарю, бранете търговията, че инак няма пари за пропаганда.
183
2
 
12
 
! Отговори
Х преди 13 години
Претръпнах от решенията на властта. За целта свинете си поддържат обслужваща ибрикчийница от ибрици с различен профил. Но все повече се удивлявам на изцепките на редови форумци. То бива-бива, ама чак такава простотия и слугинаж каквато демонстрират някои ибрици във форума, надминава всичко, което съм видял, чул, прочел. И тъй като на простотията да отговоряш с етични доводи и категории си е чиста загуба, от мен кратко - ***!
182
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
181 - Бе кой те бръсне за слива бе! Ти си умиращ вид - ГЕРБЕР:)
181
6
 
4
 
! Отговори
do 177 преди 13 години
Misho Birata... toq deto Parvanov mu urejdashe licenza li imash predvid? Ne sum komunist da piq Ledenika..
180
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Вече ще се моля следващит път НСО да ги срещне БЕЛАЗ на пътя:) Има ли смъртен случай от тях ще черпя, защото ще знам, че са спасени десетки животи!
179
27
 
4
 
! Отговори
от 172 преди 13 години
Тия дето ми налепиха минуси за 2 минути... да не продавате и вие хероин бе, *** нйедни? Децата ви от свръхдоза да пукнат дано!
178
10
 
4
 
! Отговори
ММ преди 13 години
174 - говорш кола която не се е ударила в две други преди да спре!Поне като пишеш гледай фактите.Снощи ясно показаха частите на пасата разпилени на поне 10 по платното това нещо ако се е движил с 30 няма как да стане ....
177
2
 
30
 
! Отговори
Ама как ! преди 13 години
Защо само с акт. Вкарайте го затвора бе ушеви прасета !!! Ще дам банкет когато вместо някой очукан Пасат , насреща ви се окаже Камаз !!!
176
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
ЕЕЕЕЕЙ ГОЛЯМ КАРЪК Е ТОЗИ С ПАСАТА
175
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
172 - Спокойно бре! Ще се гътнеш от точаяние:) Това, че не си достатъчно умен е от Господ:) Я *** изпии една Леденика и ще се оправи:) Хем ще помогнеш Мишо Бирата да си върне дълга към СИБанк:)
174
8
 
6
 
! Отговори
ре 174 преди 13 години
Само дето пасатът е спрял на 50 м, а не на 10. Показаха го 100 пъти по телевизията. Как така е карал с 30, и след удари в две коли продължава още 50 м? Просто питам... Освен това, ако ударен беше не автомобил на НСО, а друга кола, сега всичките ла*нари платени щяха да го разпъват тоя на кръст, и да плюят КАТ и МВР че оставят селяните да ни избиват по пътищата...
173
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
dnes.bg/crime/2011/02/16/vrachanin-plashi-chengeta-koziruvai-ili-streliam.11140хахахаха
172
2
 
4
 
! Отговори
до ММ преди 13 години
Ако ще пишеш колко да защитаваш пиши поне логични неща!Една средно статистическа кола за да спре на мокър асфалт в рамките на 10 метра, според механиката, физиката и математиката се е движила с около 27 километра в час!!!
171
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Хахахаха! Какво нещо са политически мотивираните коментари:) Колко отчаяние прозира от герберите:) Дори вожда сутринта си призна, че ги е предупреждавал:))Само така! Отречете думите на вожда сега, че не ги е казал:) Все си мисля, че сутринта по БТВ беше СРС и са му монтирали думички:)))))))))))))))))))))
170
21
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Според платените драскачи, държава, в която законите се спазват и се налагат, е полицейска. Ако е така, с две ръце гласувам за полицейска държава. А не комшията отгоре да продава хероин, аз да искам да го подгонят, и те да ми обясняват че без слушане и следене нямало да стане, а в момента не било за СРС-та...*** на всички дето заради дребните си далаверки нямате интерес да имаме закони и законност!