Шофьорът на "Пасат"-а с акт за удара с кортежа на НСО

КАТ специално поканили експерт да огледа сблъсъка
Обновена: 16 фев 2011 16:31 | 16 фев 2011 15:00,
237
Шофьорът на "Пасат"-а с акт за удара с кортежа на НСО
Снимка: БТА

Водачът на лекия автомобил „Фолксваген Пасат” е виновен за пътното произшествие с кортежа на премиера Бойко Борисов във вторник.

Това е установила експертизата на независим експерт, поканен от КАТ на мястото на инцидента.

На шофьора на „Пасат“-а е съставен акт за несъобразена с пътните условия и атмосферните условия скорост.

Експертната справка показва, че има и превишена скорост, каза полк. Злати Райков, началник-отдел „Автотранспорт” в Националната служба за охрана (НСО) пред „Фокус“.

Катастрофата стана във вторник малко след 11 часа. „Пасат"-ът се удари с кола от кортежа на премиера Бойко Борисов на връщане от Годеч към София малко след Бучин проход.

Според шофьора на фолксвагена той не е карал с превишена скорост, а колата на НСО се е движила с висока скорост в неговото платно.

Още по темата

От НСО излязоха с друга версия – че „Пасат“-ът се поднесъл на завой на мокро, хлъзгаво място и се е ударил във водещия автомобил на кортежа.

Във връзка с инцидента премиерът Бойко Борисов заяви, че се е скарал на директора на НСО.

"Имах предчувствие, помолих ги да карат внимателно. Не са превишавали скоростта, чувствам се неудобно, защото седя на задната седалка и нищо не мога да направя. На отиване, когато влязохме в тоя завой, Цветанов още отдалече започна да им казва, че този завой е опасен", разказа Борисов.

По думите му скоростта не е била превишена и шофьорите на кортежа не са били виновни в случая.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


237
Още по темата: премиеркортежпасат
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
149
6
 
37
 
! Отговори
Unknown преди 13 години
Кола от кортежа на премиера катастрофира в крайпътно дърво.Според становището на КАТ дървото се е движило с превишена скорост и при опит за изпреварване се е врязало в колата от кортежа.
148
29
 
9
 
! Отговори
MM преди 13 години
130 нещо май не ти е ясно.Вчера и от репортажа се видя,пасата влиза в десен при който навлиза в лявото платно заради хлъзгавия път и високата скорост.БМВто влиза в ляв завой.Пасата се е движил с доста превишена скорост след като е успял да да закачи 2 коли и да спре на 10м след удъра. Това ясно се видя вчера по репортажите по новините.И ако си махнете пристрастните пердета от очите ще го видите .....
147
11
 
8
 
! Отговори
до 136 преди 13 години
напълно съм съгласен ,този май потърси журналистите за да отърве акта,защо не си задавате въпроса ако на мястото на бмв-то бяхте вие този дали нямаше да ви избие
146
3
 
10
 
! Отговори
Genata преди 13 години
1351. кортежа е предвидим (вижда се) следователно дори и на магистрала трябва да карате достатъчно бавно така че да не се сблъскате с коретеж движещ се срещу вас с 200.2.от статията става ясно че акта е по този членНа шофьора на Пасат-а е съставен акт за несъобразена с пътните условия и атмосферните условия скоросткойто е създаден и продължава да съществува единствено и само за да не можеш да съдиш държавата за дупки.3. Не съм сигурен че знаеш значението на думата хипотеза.
145
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
143 - Ахааа! Значи трябва да е благодарен, че не са го убили:) Ми прав си! Отккто ГЕРБ е на власт всичи хора трябва да са благодарни затова:)
144
7
 
8
 
! Отговори
Доктур иксперт преди 13 години
Разбира се,че пасатът е виновен,то си личи дори и при минимални познания от физика, логиката говори:Инерцията кара колата направо,кормилото е поставено за принудително извеждане на колата от праволинейната инерция!Бялата кола навлиза в завоя и нейната естествена посока е към другото платно.Черната кола и кортежът излизат от завоя и тяхното естествено поведение е да излязът от платното и да влязат в канавката.
143
14
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
141, дразнещо е за всички да е ясно, че Пасат-а е карал несъобразено и никой да не го признава.
142
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
132, После ще искате да имате пари, а като не работите, остава само да ги откраднете. Някои пък ще кажат, че нямат какво да ядат
141
5
 
3
 
! Отговори
до 126 преди 13 години
имай на предвиди мнението на 131,а ако караха безразсъдно този джигит щеше да е в пирогов а не там.
140
1
 
10
 
! Отговори
дядовото преди 13 години
попитах сутринта,но ме изтрихте-по кой закон в БГ,публикуван в ДВ,бр....,ако има такъв,работи и съществува НСО?
139
3
 
20
 
! Отговори
Сняг и зимни условия преди 13 години
Дразнещото е, че не си признават вината. Всички знаем как карат от НСО и рядко се движат в правилното платно.
138
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
133 - Нещо за скоростта на НСО ще кажеш ли:) Човека не лъже и е казал 40:) Боко дали лъжеше сутринта по БТВ:)
137
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
ХЕ,ХЕ,ХЕ --Иванчо , това за милиардера е от теб е добавено нали , не вярвам да са го казали французите
136
1
 
14
 
! Отговори
булгаристан преди 13 години
независим експерт в случая в република ***, айде стига с глупави вицове
135
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Хубаво копирате закона, ама четели го и питате ли се дали нсо го спазва или по точно дали вземат ето тези думички от него на сериозно:...но само след като намали скоростта достатъчно, за да извърши това безопасно;...доколкото няма да застраши нечий живот или имущество; ...2) Разпоредбите на ал. 1 не освобождават водачите на моторни превозни средства със специален режим на движение, както и водачите на съпровожданите от тях автомобили от задължението да управляват по безопасен начин.
134
7
 
5
 
! Отговори
шошо преди 13 години
Според шофьора на фолксвагена той не е карал с превишена скорост, а колата на НСО се е движила с висока скорост в неговото платно. -Ако това дето казва този *** е вярно, то мисля че след челния удар на БМВ-то в Пасата , с този нямаше да си говорим сега !
133
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
131-Не виждам хипотезата с вървяща срещу мен кола в това, което си копнал:) Аз сигурно трябва да летя:) Ех! Какво нещо е отчаянието:)
132
1
 
4
 
! Отговори
Иван преди 13 години
TOVA PREDADE SEGA FRANS PRESSБорисов и Ал. Петров смекчиха тона16.02.2011 15:02Двамата приеха тезата, че когато двамата се карат, печели трети, но не уточниха кой е той.Борисов каза също че никога не е визирал Петров и го цени и уважава като експерт и човек. Петров приема извиненията и е съгласен с Борисов че печелят трети лица от всичко това. Както се казва - Томахавката е заровена и няма да научим отново истинските факти за меко казаното тъмно минало на милиардера Борисов.
131
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
В деня на инцидента шофьорът на пасата си призна по Хоризонт че е карал с 40 км. час Когато репортерката му каза че там има знак за ограничение 30 километра той започна да мънка но пак настояваше че не е карал с превишена скорост Как може да казва че е карал с 40 км. и в същото време да продължава да твърди че не е карал с превишена скорост
130
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
127 - Хайде сега *** целуни лика на вожда :)