Сърбия блокира ГКПП "Олтоманци"

Кметът на Кюстендил е на пункта с отнет паспорт
18 фев 2011 10:00,
159
Сърбия блокира ГКПП "Олтоманци"
Снимка: Булфото

Сръбските власти не разрешават преминаването на ГКПП "Олтоманци" в посока Босилеград.

На чакащите на пункта се обяснява, че не се знае колко точно ще се наложи да останат там и какви са причините за това.

"Сръбските власти ни държат един час и отказват да ни пуснат", заяви пред "Фокус" кметът на Кюстендил Петър Паунов, който заедно с още четирима души чака на българо-сръбската граница, за да се поклонят пред паметника на Васил Левски в Босилеград.

Той разказа, че сръбските власти са обяснили, че ще трябва да чакат някакво организирано шествие.

"Казаха ни, че трябва да чакаме някакъв български консул да дойде и да има нещо организирано и в момента нямали разрешение от управата на Сърбия", добави той.

По думите му на пункта има засилено полицейско присъствие. Бил дошъл автобус пълен с полицаи с каски и бронежилетки.

"Не знам дали са спирали други българи. Аз колкото и пъти да съм минавал оттук има максимум двама полицаи в момента има 50 човека. Отказват да ни дадат паспортите, за да се върнем утре. Разхождат се хора с бронежилетки все едно е военно положение. За нас това е безумие", коментира Паунов.

"Ще приемем това и ще се върнем назад, но ще дойдем пак на деня да се поклоним на паметника на Левски", допълни Паунов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


159
Още по темата: ОлтоманциПетър Паунов
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
124
11
 
3
 
! Отговори
Баба Хакерка преди 13 години
Аз живея в Гърция и съм писателка мога да кажа това че сърбите са *** и предатели а само гърците истински обичат българите
123
1
 
1
 
! Отговори
makedonia преди 13 години
a be na teb ti xlopa dyskata,mom4e.iskal da se presyedini kum iugoslavia .ne dei govori gluposti
122
0
 
0
 
! Отговори
makedonia преди 13 години
da znam -makedonia.A 6to se otnase za tqx 6te ti kaja prez 20 i 30 na sa ubivali bylgari bez syd bez prisyda,sa gi izmy4vali-goreli sa im podmijnicite s vygleni, rqza li sa im krainicite,zatova ne gi jali mnogo,sam texniq kral aleksandyr se zakleva 4e za 10 godini 6te napravi ot bulgarite pravi syrbi,zatova posle go tyrsi vlado chernozamski da mu kaje ne6to...............
121
1
 
4
 
! Отговори
Край преди 13 години
Прав си човек. Югословия беше една от най-добрите за живеене държави в света. Трябваше някак да се обединяваме със сърбите а не да се караме - още по малко да воюваме. Достатъчно врагове имаме общи за да сме против сърбите.
120
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Ако бяхме по-умни и ако Георги Димитров не беше български предател и руски агент, щяхме да имаме една от най-силните държави в Европа - Югославия. И македонския въпрос отдавна щеше да е решен.
119
0
 
2
 
! Отговори
Край преди 13 години
Абе Македония. не мога ти смогна на простотиите. таман нещо ти река свестно и ти нова глупост си изтряскал. Аиде ...
118
2
 
10
 
! Отговори
+++ преди 13 години
сърбия е като НОКИЯ всеки по-нов модел е все по-малък от предишния
117
4
 
1
 
! Отговори
край преди 13 години
До Македония. Ти да знаеш с други народи да се разбираме без преводач и да са с една религия и т.н. Нямаме в света по-близки. А това че са ни скарвали външни сили много пъти та сме се избивали е верно ама не бива да се повтаря. Един сърбин кръчмар добре ми го каза в село Бачка Топола във войводина. Влезнахте вика в ЕС това хубаво ама преди това трябваше Балкански съюз да имаме та да ни тежи думата в ЕС. Е прав е отсекъде.
116
0
 
1
 
! Отговори
makedonia преди 13 години
toz tvoq belgrad go napravixa na gyrba na drugite narodi ,ot tqxnata al4nost
115
1
 
0
 
! Отговори
makedonia преди 13 години
a ma xubavo gi naebaxa prez poslednite 20 godini,o6te im topyl anusa
114
0
 
4
 
! Отговори
Край преди 13 години
Миналата година изкарах 6 дни в белград. Браво на сърбетата страхотен им е града. Има на какво да се научим от тях. Защо нашите политици не общуват със Сърбия. Все едно няма такава държава и народ до нас. Сега да си говорим за воините е тъпо щото от войните помежду ни не сме прокопсали ние или те а общите ни врагове.
113
4
 
0
 
! Отговори
makedonia преди 13 години
nai golqmata ****a na balkanite e syrbia
112
2
 
0
 
! Отговори
makedonia преди 13 години
a be ti si lub be mom4e bulgari i syrbi bi li bratq
111
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Национализмите са измислени за да разделят близки народи и да ги управляват.
110
1
 
1
 
! Отговори
Kralj преди 13 години
Ako je srpska poslovica odna zasto je pises na Makedonski bre brat
109
4
 
6
 
! Отговори
Край преди 13 години
Българите и сърбите са братя. Това е най близкият ни народ - по всичко език, религия, обичай, бит. всичко. Ако българи и сърби и македонци / нали иската да са такива/ не се обединят в съюз Балканите ще се турцизират, албанизират, циганизират и ислямизират. Всичко друго е лъжа и измама. Не е националист този който се кара със сърбите. Толкова сме общи с тях, че трябва да търсим това което ни обединява а не малкото което ни дели. Само отвън ни насъскват едни срещу други. не е в наш интерес.
108
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Това му е грешката на Левски. Борил се е за свободата на Сърбия, а не се е борил за себе си. Вместо да се бори за свобода, трябваше да тегли майната на освобождението, да издаде де що четници знае и султана накрая щеше да го направи заптие в местния конак (и нямаше да го обесят, щяха да обесят други). Сърбите точно това заслужават.Така е направил Крали Марко (ако прочетете историята, ще видите, че именно той командва турските войски на обсадата на София; после го направили заптие).
107
1
 
3
 
! Отговори
69 преди 13 години
112.Затова сте го предали и осъден на смърт ,от 5 членен съдииски састав от които 3 сва българи.....
106
0
 
6
 
! Отговори
Бай Колю преди 13 години
Аменхотепе-е,нямам намерение да споря с теб, просто исках да кажа, че нещата винаги имат две страни, и когато сме се вторачили само в едната, тотално елиминирайки съществуването на другата, не е добре работата... Аз ти дадох пример, ще го повторя! След като казваш, че никой нямал право да спира едно малцинство да почита героите си и т.н.... ами да бяхме разрешили и паметника на Юзеиров бе?! А?! Нали и той беше посветен на някакви си техни герои?! Колкото до българското малцинство там, ок, съглаен съм! Нека защитават правата си, нека си ги получат, нека живеят по добре, но това да става изключително при спазването на сръбските закони и с необходимото уважение към териториалната цялост на Сърбия! Защото аз не искам утре малцинствата в България да потърсят правата си също с незаконни средства! Не бива да даваме никакав повод за това! Двойният стандарт, ако го допунсем, в крайна сметка ще навреди на самите нас!!!!
105
1
 
2
 
! Отговори
69 преди 13 години
109.В Сърбия няма малцинства,всички са Сръбски граждани....Както и в БГ.всички са БГ.граждани.......