Сърбия блокира ГКПП "Олтоманци"

Кметът на Кюстендил е на пункта с отнет паспорт
18 фев 2011 10:00,
159
Сърбия блокира ГКПП "Олтоманци"
Снимка: Булфото

Сръбските власти не разрешават преминаването на ГКПП "Олтоманци" в посока Босилеград.

На чакащите на пункта се обяснява, че не се знае колко точно ще се наложи да останат там и какви са причините за това.

"Сръбските власти ни държат един час и отказват да ни пуснат", заяви пред "Фокус" кметът на Кюстендил Петър Паунов, който заедно с още четирима души чака на българо-сръбската граница, за да се поклонят пред паметника на Васил Левски в Босилеград.

Той разказа, че сръбските власти са обяснили, че ще трябва да чакат някакво организирано шествие.

"Казаха ни, че трябва да чакаме някакъв български консул да дойде и да има нещо организирано и в момента нямали разрешение от управата на Сърбия", добави той.

По думите му на пункта има засилено полицейско присъствие. Бил дошъл автобус пълен с полицаи с каски и бронежилетки.

"Не знам дали са спирали други българи. Аз колкото и пъти да съм минавал оттук има максимум двама полицаи в момента има 50 човека. Отказват да ни дадат паспортите, за да се върнем утре. Разхождат се хора с бронежилетки все едно е военно положение. За нас това е безумие", коментира Паунов.

"Ще приемем това и ще се върнем назад, но ще дойдем пак на деня да се поклоним на паметника на Левски", допълни Паунов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


159
Още по темата: ОлтоманциПетър Паунов
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
104
0
 
5
 
! Отговори
Amenhotep преди 13 години
111Ататюрк борил ли се е за свободата на България? Щото, понеже не знаете, нека ви проинформирам, че Васил Левски се е борил и за свободата на сРЪБия!
103
7
 
4
 
! Отговори
69 преди 13 години
До колкото разбрах от статията, кмета тръгнал да се покланя на паметника на Левски.....Абе таранкоолу в БГ.паметници на Левски ли няма .....Какво дедовия търсиш там...Провокатор... Ами ако издигнем паметник на Ататюрк в БГ.и тръгнат *** да слагат венци вие как бихте реагирали ааа.....Лично ще ходатайствам за издигането на паметник на Ататюрк в БГ......Тогава ще ви гледаме сеира.......
102
1
 
0
 
! Отговори
Тишо до Бай Колю преди 13 години
Кое му е лумпенското на мисленето ми? Напротив, това е естествен процес на консолидиране и извоюване на широки права от общност, която насилствено и противно на всякакви демографски, етнически и морални е била приобщена към чужда държава, където на всичкото отгоре е и тъпкана. Тук става дума за елементарни човешки права и правото на самоуправление и самоопределяне. По твоята логика отцепването на Хърватска, Черна гора и Словения също са лумпенски актове.
101
2
 
8
 
! Отговори
Amenhotep преди 13 години
До Бай КолюЗае "България на 3 морета" отдавна вече никой не говори, дори и крайните националисти (повярвай ми - знам). Просто всички мислещи хора знаят, че това е непостижимо при сегашното статукво. Обаче, тук идва въпроса за Западните покрайнини, които са БЪЛГАРСКИ и са населени с българи, които са подложени на тотален терор и сРЪБска асимилация. Да не говорим, че никой няма право да спира свободното придвижване на хора през границите с някакви измислени обяснения и да ЗАБРАНЯВА на един народ (в случая малцинство) да почита националния си герой (който междувпрочем се е борил и за свободата на сРЪБия)!
100
1
 
3
 
! Отговори
Бай Колю преди 13 години
Ами българите...да реагират примерно, както реагираха когато пак те, т.е. ние-българите не позволихме на Юзеиров да строи паметника си! Да приемат най после, че Сърбия е отделна държава със своите правила и закони, и това дали ще допусне някой някъде си е чисто тяхна работа, а да не се натискат да колят и бесят из целия полуостров! То за радост, те така и реагират де! Малка част се лумпенчетата, които продължават да повтарят като в религиозен трасн "България на три морета"... Съвсем друг въпрос е, да помагаме на сънародниците ни от Босилеград! Това няма абсолютно нищо общо със случая!
99
0
 
6
 
! Отговори
Amenhotep преди 13 години
Много моля ***, като трият простотите на едната страна, да започнат да трият и цинизмите на другата - визирам коментар 106, от който би се изчервила и стара ***! Моля, без двойни стандарти!
98
1
 
8
 
! Отговори
Amenhotep преди 13 години
До Бай КолюПрав си бай Колю, патриотизмът и българщината на либераст-глобалистите е най-силен! Само ще ти препоръчам да се свържеш с някой българин от западните покрайнини и да го помолиш да ти разкаже на какъв терор са подложени българите там. Повярвай ми, ако разбереш какво им се случва на тия хора ще изпаднеш в една либерално-толерантна идилия. И как точно трябва да реагират нормалните хора (не либераст-толерастите)на това, сРЪБите да забраняват на българите да почетат паметта на Левски
97
0
 
4
 
! Отговори
Войвода преди 13 години
Не съм бил жив да запомня че да забравям.Крия се на сухо като има градушка и съм голям мъж и без интернет.Не съм е.ан от никакав х-***.Спя повече от спокойно!!!Мразя онова поколение,което осквернява гробове и троши църкви,което незнае колко прави 1+1!!!!! Мразя и такива като теб ,които се гордеят с '*** х-уи' !!! Приятен ти ден ***!!!
96
1
 
11
 
! Отговори
Ариана преди 13 години
Оставка на външния министър за неадекватното му поведение ВЕДНАГА!Оставка и на цялото правителство ако продължава с неадекватната си безрезервна подкрепа за Сърбия за членство в ЕС.*** *** начело с Николай Младенов.
95
6
 
2
 
! Отговори
Бай Колю преди 13 години
Тишо - 69, Подобно лумпенско мислене не е довело до нищо добро! Надявам се, че все пак разумът у нас ще надделее, и въпреки че все по силни стават гласовете на псевдонационалистите и патриотарите, като разните им расатета и прочее ***, ще се проявим като достатъчно мъдри и мислещи хора. Че няма да се подведем по техните идиотщини! Защото тяхната любов към България е фалшива и крива! Тя, особено ако им позволим, ще доведе само до нещастия за Родината ни! И в крайна сметка, зад всичките им патриотарски лозунги се крие единствено мисълта за личното им облагодетелстване и никаква мисъл за благото на Българгия! У нас живеят турци, ***, македонци, всякакви... И подобно неуважително отношение, което те (пък и ти) прояваявате към Сръбската държава,призовавайки българското малцинство там да се бори за независимост, е удар срещу териториалната цялост на Сърбия, срещу авторитета на държавата и на законите им, и ако такова отношение бъде прието за норма у нас, ще е безспорна предпоставка и живеещите в България малцинства, да прояват същото отношение към нашата държава и съответно да потърсят своята автономия! Непризнаването на реда у съседите и всякакви опити за разрушаването му, неизбежно ще доведе и до подобни прояви у нас! Защото народът ни, още преди векове е казал, че когато гори плевнята на съседа, не бива да се радваш, ами да грабваш кофата и да гасиш, защото от нея ще пламне и твоята къща... И аз затова не виждам причина, да се дава толкова гласност на някакъв си селски кмет, когото не са пуснали някъде си?!?!
94
1
 
11
 
! Отговори
ВМРО преди 13 години
Сръбе на връбе !
93
0
 
2
 
! Отговори
до 78 ей "войво преди 13 години
i nakraq turcite izqdoha balgarski debel ... Balgarina nikoga ne se predava i si go vra6ta!!!!!!! ako iska6 probvaj
92
1
 
11
 
! Отговори
Воеводата преди 13 години
Това е провокация!!! Бойкот на сръбските мекерета!!!
91
0
 
12
 
! Отговори
dff преди 13 години
ДЕКЛАРАЦИЯ ОТ ЕВРО СЪЮЗА???СТАНОВИЩЕТО НА ЕВРОПЕЙСКИЯ ПАРЛАМЕНТ.
90
0
 
8
 
! Отговори
Apis преди 13 години
Ако съм президент на България само ще повиша бойната готовност на Армията и ще пуснат за нула време кой където иска да си ходи...
89
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
КОЛКО СМЕ НАИВНИ КАТО ПОДКРЕПЯМЕ СЪРБИЯ БЕЗРЕЗЕРВНО ЗА ЕССАМО СИ ПРЕДСТАВЕТЕ ОБРАТНАТА СИТУАЦИЯ ТЕ В ЕС А НИЕ КАНДИДАТИЩЯХА ДА НИ КАРАТ ДА ИМ ЛИЖЕМЕ ПОДМЕТКИТЕ И НАШИТЕ ПОЛИТИЦИ ЩЯХА ДА ЛИЖАТ
88
0
 
12
 
! Отговори
Amenhotep преди 13 години
А къде е външното министърче?
87
0
 
1
 
! Отговори
nik преди 13 години
abe pumqr rqzan ne samo v neta sam ti otvoren neznam koi se strqskal na sun ama glei da neti padne ne6to drugo ot kura sme6en
86
2
 
6
 
! Отговори
мичо -белята преди 13 години
Армията да тръгва кън Ниш.Какво ще се церемоним със сърбите.Вижте косоварите,албанците и черногорците.Те си държат на историята и я защитават с оръиже а ние сме в НАТО и имаме части в Афганистан.За чий к.р са там.Какво защитават.
85
5
 
8
 
! Отговори
КАРАГЬОЗ преди 13 години
ЗА СЪРБИТЕ-ОБЕСВАНЕ НА ВЪРБАТА..ТАКА СА ПРАВИЛИ БРАТЯТА ХЪРВАТИ-КАТО ВИДЯТ СРЪБИН И СА ГО МЯТАЛИ НА ВЪРБАТА ПРОВЕСЕЛ С ИЗПЛЕЗЕН ЕЗИК---УСТАШИ, ЖИВИ ДА СТЕ!!!