Сдружение иска санкции за "тричането" на кучета

"Това е жалък опит за превръщането му в туристическа атракция"
Обновена: 9 мар 2011 13:28 | 9 мар 2011 13:22,
201
Сдружение иска санкции за "тричането" на кучета
Снимка: Булфото

Сдружение "На ти с природата" – доброволческа организация за защита и хуманно отношение към животните, поиска максимално допустимите от закона санкции за виновните за „тричането“ на кучета в с. Бродилово.

Ритуалът, който предизвика възмущение и беше забранен преди шест години, отново е бил извършен преди няколко дни.

От организацията настояват да се извърши проверка по случая. 

Позицията на кмета на община Царево също не е съобразена с българското законодателство, посочват от сдружението. Кметът споделя открито, че ще преразгледа забраната си за непровеждане на ритуала и ще се обърне към етнолози.

Още по темата

От сдружението уточняват, че контролният орган в страната – НВМС, е издал забрана за "тричане на куче".

Възобновяването на забранения от НВМС ритуал е в нарушение на Закона за ветеринарномедицинската дейност, допълват от организацията.

Езическият ритуал “тричане на кучета” не е свързан с регистрирано от Министерския съвет изповедание. Той представлява по-скоро представление и забавление на населението на с. Бродилово и вероятно жалък опит за превръщането му в туристическа атракция, категорични са от сдружението. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


201
Още по темата: санкциикучетатричане
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
192
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Политиците трябва,нашите, родните,да се ТРИЧАТ;. Зер - то ,кучето ,и да го тричиш,няма да те разбере,пък политикът-все пак е човек,може да му влезе нещо...отзад!!!
191
0
 
1
 
! Отговори
Браво преди 13 години
втори ден се пънат разни сдружения... това си е просто рекламен трик, иначе дали някой щеше да чуе че има такива ?ще ми се някой ден да прочета новина от сорта "Днес фондация "приятели на човека" посети Н-ския старчески дом и помогна за изхранването на 30 възрастни хора"що так ау нас имаме един куп фондации на приятели на животни разни, а на хора - нямаме ?
190
1
 
5
 
! Отговори
Митко преди 13 години
Когато кучета нахапят до смърт детето ти тези "ПРИРОДОЗАЩИТНИЦИ" ни лук яли ни лук мирисали...когато обаче няма смърт,а традиция която те не разбират защото в главата си освен бръмбари друго нямат.Тези хора дори историята не ги познава и няма да ги запомни!
189
1
 
2
 
! Отговори
poohy преди 13 години
Като толкова искат да си тричат - да си тричат някой човек-доброволец!!!! Поне той ще е наясно какво го очаква, ще усети какво е чувството!!! Долу ръцете от невинните безсловесни животинки!!! В Испания където коридата наистина е традиция, и там я забраняват!!! Някои мозъци нямат механизъм срещу жестокостта!!!
188
1
 
4
 
! Отговори
Масажиста на уши преди 13 години
Тричим всичко, бичим, ръбим и цомбим!!!
187
4
 
2
 
! Отговори
абв преди 13 години
болни мозъци нямате ли си друга работа че започнахте народните традиции що не се захванети с политици и други такива *** или не ви стиска
186
0
 
9
 
! Отговори
тричане преди 13 години
от догодина ще тричаме и политици
185
5
 
5
 
! Отговори
niknay преди 13 години
Е чакай малко,някой от сдружение "На ти с природата" правили ли са разлика между "human"и"animal". Е то няма нищо по-ужасно да се отнасеш към животното по човешки.Хайде не се правете на интересни.Всичката сме я втасали та сега и езически ритуали ще преследваме.
184
1
 
1
 
! Отговори
До jasemi преди 13 години
Да бе, всеки е прав за себе си, нали? И аз искам хем х.я да ми е във вълна, хем душата ми да е в рая, но не става. В тоя живот трябва да имаш позиция.
183
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
До 185 аз крави не рева ама теб сигурно куче те *** - ***
182
1
 
1
 
! Отговори
jasemi преди 13 години
Има хора които обичат кучетата и такива които ги мразят,има хора които обичат хората и такива които ги мразят,има и такива които ядат месо и други които не ядат и т.н Кои са по-прави,ами няма такива, хората просто мислят различно,айде стига сте се дърлили тука,ами направете нещо полезно от което всички да имат полза!
181
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Реви ти бе 183 ти,ние ще си ревем за кучетата ти за кравите и свинете!
180
4
 
8
 
! Отговори
Изкукуригали писачи преди 13 години
За съд и позор са всички , който ядат варени яйца - децата на птиците. Също така и тези , които посягат на децата на кравите и овцете. Не закачайте аганцата и теленцата. За каймата не съм сигурен точно каква фауна има в нея , но и нея избягвайте. Призивите на последък много ми напомниха колко необходим е "Спартакус". След него да не скочим да защитаваме и содомитите?
179
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Защо не ревнахте за защита на добитъка когато го избиха заради шапа. Да го лекуват, а не да унищожават животните, защо не ревнете срещу свинекомплексите, птицекомплексите там гледат животните за клане за да ядете - мръсни ***, народа умира от глад те седнали да се занимават с простотии, не искам нито евро съюза ви нито 20 годишната ви демокрация, тя не донесе нищо хубаво за хората. Донесе престъпност, беднотия измами и всичко лошо.
178
5
 
9
 
! Отговори
До 130 преди 13 години
хора, които обичат животните, но поставят интересите им над тези на хората, направо ги презирам..........
177
2
 
7
 
! Отговори
българин преди 13 години
хуманноста у българите идва от управляващите .Къде е тяхната хуманност към пенсионери инвалиди и обикновенни хора коит даже немогат да се лекуват въпреки че си плащат.Ако твоето оцеляване е застрашено каква хуманност бе брато
176
3
 
14
 
! Отговори
Българин преди 13 години
Невиждана демагогия.Ревнаха в един глас разни измислени "борци"за правата на животните.Ревнаха хора ,които в живота си не са видели кон ,вол ,крава прасе..Ревнаха и започнаха да "плюят"собственият си народ.Защитници.На кого и от кого?Защо не ,"скочите "срещу мутрите устройващи кървави борби ? Защото ви е страх.Лесно е срещу беззащитните селяни.Те нямат бухалки ,а и са по принципдобродушни. Трети ден вървят по всички медии страшните картини от едно българско село.Хвала на псевдожурналистите.
175
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Каква е връзката?Не може всички да мислим за еднакви каузи, затова има много, свързани с деца, животни, болести, бедност, природа и тн.Всеки се занимава с каквото му е на сърце.
174
1
 
9
 
! Отговори
Обява преди 13 години
Тричам тъщи. Цена - по споразумение.
173
0
 
2
 
! Отговори
българин преди 13 години
айде де какво млъкнахте, а тебе 173 БОГ да те поживи ако е истина.Най-големия монополист е европейския съюз