Свещеник в цели два тома: Ванга е магьосница!

Дъновизмът пък бил силно "окултно лъжеучение"
Обновена: 16 мар 2011 14:40 | 15 мар 2011 12:23,
541
Свещеник в цели два тома: Ванга е магьосница!
Църквата "Св. Петка Българска" на Ванга в местността Рупите Снимка: Булфото

"Петър Дънов и Ванга – пророци и предтечи на антихриста", това е заглавието на двутомника на йеромонах Висарион, който е втори епитроп в нашия Зографски манастир.

Представянето на книгите е обявено на официалния сайт на Светия синод на Българската православна църква и ще се състои на 15 и на 22 март в столичния храм "Св. св. Кирил и Методий".

Първата беседа ще е "Ванга – портрет на една съвременна магьосница", а втората е с акцент върху окултното лъжеучение на Петър Дънов, пише в сайта на БПЦ.

До момента Светият синод не е обявявал официалната си позиция за Ванга.

"Целта е да бъде разграничено истинското християнство от окултното, както и да се получи обществен дебат по темата", обясни йеромонахът пред bTV.

"Трябва да се чуе гласът на църквата. Да не се промиват мозъците на хората с думите на антихриста Дънов и врачката Ванга", категоричен бе свещеникът, който пристига специално от Атон за представянето на книгата.

Макар и след смъртта на двамата, по думите му църквата трябва да се бори с оставеното от тях "заразно" наследство: "Когато има духовни проблеми, тя трябва да изкаже своя глас".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


541
Още по темата: вангаПетър Дънов
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
403
4
 
1
 
! Отговори
браво преди 13 години
Темата за Ванга много в съзвучие със ставащото напоследък в целия свят. Давам 10 по десетобалната система за тая новина. Книгата ще има успех също толкова колкото и книгите за пророчествата на маите, все пак 2012 наближава.
402
3
 
8
 
! Отговори
До Мартин преди 13 години
Разбира се,защото дъновизма не е религия,това е учение за нещата такива каквито наистина са. Никой не ходи да се прекланя пред Дънов,а самия той признава Христос като божи дух. Относно теб,твоята религия е дълбокото невежество и колкото по-бързо изпаднеш от него толкова-по добре за теб.
401
1
 
1
 
! Отговори
ДО МАРТИН преди 13 години
ГЕНОЦИТ ИСКАХ ДА КАЖА!
400
4
 
6
 
! Отговори
Татяна Милева преди 13 години
До Джони, напълно съм съгласна с мнението ти. "Не съдете за да не бъдете съдени", йеромонах Висарион е пропуснал този съвет от Библията, причините са ясни на всички мислещи човеци. Бих добавила само " Не критикувайте, ако не можете да помогнете" господин евтина популярност Висарион...
399
3
 
7
 
! Отговори
ДО МАРТИН преди 13 години
ТИ МАРТИНЧО КАК ВЯРВАШ В НЕЩО КОЕТО СЕ НАЛАГА ЧРЕЗ ПРОЛИВАНЕ НА КРЪВ!НЕЩО КОЕТО Е НАЛОЖЕНО ЧРЕЗ СМЪРТ!ПАЛЕЖИ!КЛАДИ!ЦЪРКВАТА И ИНКВИЗИЦИЯТА СА НА ВТОРО МЯСТО ПО КЕНОЦИТ СЛЕД НАЦИЗМА!ЯСНО ЛИ Е!А АКО МАЛКО СЕ ПОИНТЕРСУВАШ НЕ ЗА ДРУГА А ЗА ДА РАЗБЕРЕШ В КАКВО ВАРВАШ ЩЕ РАЗБЕРЕШ ЗАЩО И С КАКВА ЦЕЛ ХРИСТОС Е ТОЛКОВА ВЕЛИЧАН!
398
4
 
11
 
! Отговори
Гуньо преди 13 години
Интересно защо Айнщайн е казал:Целият свят се прекланя пред мен, а аз се прекланям пред духовния учител Петър Дънов от България.Ама той Айнщайн какво ли разбира с ограничения си мозък... не може тоз Еднокаменяк да разбира повече от нашите ВЕЛИКИ ПОПОВЕ! :-))))))
397
6
 
3
 
! Отговори
аз преди 13 години
Джони, и прераждане няма, защото това би обезсмислило възкресението. Ако иима прераждане, за какво му е било на Христос да възкръсва? Така че християнството и прераждането са несъвместими неща. Прераждането е фактическа смърт за личността, защото в следващия си живот човек не си спомня нищо за миналото. Това е анихилиране. И освен това прераждането и изкупването на греховете са несъвместими неща, защото ако човек не си спомня нищо от миналия живот, как ще изкупва греховете, които е направил?
396
2
 
1
 
! Отговори
Мартин преди 13 години
Ако отпадна от християнството загубен съм. Не е като да отпаденш от дъновистите или да спреш да ходиш по врачки.
395
3
 
11
 
! Отговори
Гуньо преди 13 години
Той и Галилео Галилей е бил пратеник на дявола, който богохулства, нали? :-)И така с всяко научно откритие после...
394
0
 
0
 
! Отговори
Мартин преди 13 години
Някои от тях са го предхождали и едва ли са знаели кой е той. Но какво значение има кой е той? Как така реши да го вкараш в разговора? Той как защитава тезата ти?
393
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
ПОПОВЕ ТАЛИБАНИ - ВИДЯХМЕ ТЕЗИ ДВЕ НЕДОРАЗУМЕНИЯ СУТРИНТА ПО bTV...
392
4
 
2
 
! Отговори
ДО МАРТИН преди 13 години
Мартинчо ще дойде време и от този транс ще излезнеш!Просто за това нещо трябва съзнание!Е зависи и на колко години си де!Ако ме разбираш!
391
4
 
4
 
! Отговори
b. преди 13 години
NE HULETE ZARKVATA, NEVERNIZI ! POGLEDNETE SE -- NIWTO NE RAZBIRATE, A PIWETE GLUPOSTI !
390
3
 
7
 
! Отговори
Мартин преди 13 години
Ванга, Кочовска и Дънов имат връзка с отвъдното, само че с грешните духове.
389
1
 
4
 
! Отговори
Татяна Милева преди 13 години
До 332Не съм човек на крайностите като теб. Кой е шарлатанин и кой не, не мога да определя с такава лекота като теб. Предпочитам да помисля, да проверя, да преживея, пък тогава бих могла да имам някакво категорично мнение. По отношение на човешката психика и вътрешна сила, мога да говоря много, но сега само изхождам от тези си познания и Ти пожелавам повече щастие и поводи да се радваш на живота, а не да го потулваш в сянката на отрицанието.
388
3
 
2
 
! Отговори
Мартин преди 13 години
Казал е и с какъвто съд съдите с такъв ще бъдете съдени. Т.е. не е казъл не съдете. Та ние ако не съдим, няма да можем да си изберем какво да пием, ядем, кой да ни управлява и т.н.
387
3
 
3
 
! Отговори
Ме преди 13 години
do DN -ти ли си бе Висарионе :)
386
3
 
3
 
! Отговори
ДО МАРТИН преди 13 години
А искаш ли да питам въпросните "светци" да ли знаят кой е папа Урбан II?Ти нали си се обърнал към истината!Да ти е честита!
385
4
 
5
 
! Отговори
аз преди 13 години
Джони, Църквата и Христос са едно. Църквата е богочовешки организъм, чиято глава е Христос, а тялото са вярващите. Църквата в Библията също се нарича Невеста Христова. А както знаем младоженецът и невестата стават едно тяло. Затова се наричат половинки. Ето защо Църквата не може да се разглежда отделно от Бог. Който иска да отиде при Бога, трябва да бъде част от Неговата Църква.
384
4
 
3
 
! Отговори
DN. преди 13 години
SVEWTENIKAT E PRAV -- VANGA, DANOV, KOCHOVSKA SA SATANISTI, OBWTUVALI SA S DEMONI !