Данъчните погват 26-годишния бос на "Кремиковци"

НАП: Това са големи парични потоци към фирма без история
Обновена: 15 апр 2011 16:07 | 15 апр 2011 16:07,
186
Данъчните погват 26-годишния бос на "Кремиковци"
"Кремиковци". Снимка: Булфото

Пълна данъчна проверка на фирмата купувач на металургичния комбинат „Кремиковци” започва от днес, съобщиха от Националната агенция за приходите.

Инспекцията, възложена от изпълнителния директор на НАП Красимир Стефанов, ще изследва произхода на средствата за закупуването на предприятието, трансакциите на дружеството с други фирми и физически лица от момента на създаването си и всички данъчни последици, които са възникнали от движението на паричните потоци преди и след сделката за „Кремиковци”.

Комбинатът беше купен за 316 млн. лв. от регистрираната преди месец фирма „Елтрейд къмпани“, собственост на 26-годишния Лъчезар Варнаджиев, която беше единствен участник в търга.

Първа инвестиционна банка официално призна, че е финансирала изцяло сделката за "Кремиковци".

Банката е предоставила мостово кредитиране "до пълния размер на сделката на стратегическите партньори на "Елтрейд къмпани" ЕООД – фирмите "Надин Металс трейд" ЕООД и "Велпет консулт" ЕООД.

Икономическият министър Трайчо Трайков потвърди, че новият собственик на "Кремиковци" "Елтрейд къмпани" ЕООД е свързана с фирма "Надин" и е подкрепена финансово от Първа инвестиционна банка.

Още по темата

„Възложих проверката, защото тук става дума за много големи парични потоци към едно дружество, което няма никаква търговска или данъчна история. Интересът на държавата е да проучи напълно произхода на парите, за да сме сигурни, че всички данъци и осигуровки са внесени”, коментира изпълнителният директор на НАП Красимир Стефанов.

Проверката на данъчните ще бъде основно насочена към данъка върху добавената стойност, но ще обхване още корпоративните данъци и дължимите осигурителни вноски.

Според Закона за ДДС всяко лице, чийто оборот за последните 12 последователни месеца надхвърля 50 000 лв., е задължено да се регистрира за целите на данъка върху добавената стойност.

Дружеството купувач на металургичния комбинат няма ДДС регистрация към момента, въпреки че очевидно е привлякло инвестиции в значителни размери.

Ревизорите ще проверят още числеността на персонала на фирмата, възнагражденията и осигурителните вноски, които компанията начислява и внася в бюджета.

Очаква се проверката да приключи в рамките на няколко седмици, тъй като дружеството е регистрирано скоро и броят на сделките му е малък.

Ако бъдат засечени нередности, инспекцията може да се разпростре и срещу други физически или юридически лица.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


186
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
185
0
 
0
 
! Отговори
шменти-капели преди 13 години
данъчните погват... Шменти капели, господа и дами, има ли някой нормален да вярва, че управляващите не знаят кой стои зад 26-годишния пикльо? Ама да не би да се окаже, че са самите те?
184
0
 
2
 
! Отговори
К. преди 13 години
Защо ревете бе, другарчета? Най-после се намери някой да даде пари за нещо, което се прехвърляше от ръка на ръка и мнозина червени намазани пехливани станаха милионери, като го източиха. Този човек дава пари, ама при какви условия, ама как ще си изплаща задълженията, ама какво ще стане с онази старотия - кой го интересува. Важното е, че 6000 ще си получат заплатите, а в НОИ ще влязат 80 милиона и сума ти фирми ще си разплатят вересиите. Пари, братче, другото са глупости и приказки на вятъра.
183
0
 
0
 
! Отговори
до Елица преди 13 години
Права си, ама няма контрол върху банките или поне банките си плащат, за да не им изнасят крилвите ризи навън....... Лошото е, че накрая ние ще си изпатим....
182
0
 
3
 
! Отговори
Аре преди 13 години
Важното е, че грозният комунистически гигант няма да цапа повече. Добре опечена работа! Както беше казал някой, край на *** залези!Време беше да се стигне до тук, някой прояви смелост. Сега остава да видим как ще потръгнат нещата.
181
0
 
4
 
! Отговори
elica1204 преди 13 години
до 173Контрола върху банките се упражнява от БНБ, даже си има закон за това.И след като шефа на БНБ /помниш ли как бързо го преназначиха при смяната на властта, преди да му изтече мандата/ е в *играта*, НЯМА ДА ИМА сериозен контрол и ще ни замазват очите със статии, че банките не били зле, че лошите кредити са в управляема граница и прочее неистини !НАП единствено може да хване неизрядни платци към бюджета и да поиска от БНБ проверка на ликвидността на банката, чрез финансовото министерство.
180
0
 
0
 
! Отговори
ДО 15 преди 13 години
КАКВОТО ДО 34, СЪЩОТО СЕ ОТНАСЯ И ЗА ТЕБ. СПАМЕРИ ЛАМЕРСКИ.
179
0
 
0
 
! Отговори
до 34 преди 13 години
СТИГА СПАМИХТЕ С ТАЯ ИЗМИСЛЕНА КАНЮЛА, БЕ ДИРЕЦИ! И ФЕЙСБУК ВЕЧЕ Е ПЛАМНАЛ ОТ НЕЯ. ОТДАВНА НЕ Е АКТУАЛНА КАТО "ЗОВ ЗА ПОМОЩ".
178
1
 
2
 
! Отговори
до 175 преди 13 години
Време му е май да бъде нарязан?ка мислиш?
177
0
 
3
 
! Отговори
5ko преди 13 години
проблемът е,че това е и удар против ГЕРБ направен от самите ГЕРБ.ГЕРБ изперкаха напълно!Но хората така са устроени когато им се вдигне самочувствието те започват да забравят основната им цел каква е , а за държавните институции е да вдигат благосъстоянието на хората, а това се прави с инвестиции, с нови инвеститори и със спокойна работа на гражданите и фирмите. Ето това последното го няма у нас!
176
1
 
3
 
! Отговори
ххх преди 13 години
Що ревете бе, нали искахте капитализъм и либерална демокрация. Е всички искахте да сте капиталисти ама такова животно нема.. и не само тук а и в т.нар. "бели държави". Просто там масите са като плебеите в древния Рим - имат достатъчно хляб и зрелища. Е сигурно се надявахте да станете и част от империята ама замята е малка, няма ресурси за толкова императорчета. А за провинциите се назначават лъчовци заделящи по някоя троха поддържайки пирамидата и обезпечавайки благоденствието на империят
175
0
 
2
 
! Отговори
emigrant преди 13 години
do 168 predpriem4ivite xora ot bg otdavna napusnaxa stranata v bg ostanaxa nai bezkrupulnite
174
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Проверяват не провряват Кремиковци ще бъде нарязан.
173
0
 
2
 
! Отговори
zapoznatite преди 13 години
Moje li i az da kaja ne6to..... sega NADIN 4rez '"Kremikovci "" 6te si uzakoni mednata jica kupena bez dokumenti ot firmi koito rabotiat v sivia sektor :) ... i kvo ot tova ....A NAP da si proveriava firmi4kata na edin mesec , mnogo elementarni !!!!!!!Bez dumi
172
2
 
9
 
! Отговори
xa xa xa преди 13 години
трябва да проверите банката не лъчо.лъчко е бущон4е.кремиковци ще баде наризан по наи долният на4ин и разтопен в турция и стомана според цената и ще остане задалжение от милиард и пловина които няма да има кои да плати.от къде първа инвестиционна банка шзема пари да дава лоши кредити???ами от бнб от нас и от вас....надин заем 180 милиона....ковашки 100 милиона.....еди кои си 140 милиона и тук спирам....активи на банката 300 милиона .....и дадоха на лъчо още 316 милиона....*** заспалият НАП...
171
1
 
3
 
! Отговори
lanski преди 13 години
а бе,тия от НАП нас за какви ни вземат,щели да го погнат,хората поставили това момче сигурно не знаят какво ще последва и няма да си опечат работата.нещата драги съфорумци изобщо не се променят относно кой ни управлява,поредно доказателтво за измяна спрямо народа,ама този път май.....?
170
2
 
16
 
! Отговори
разруха преди 13 години
ИМА ЛИ В ТАЯ ДЪРЖАВА БАНКОВ НАДЗОР И КОГА НАЙ СЕТНЕ ЩЕ ПОЧНЕ ДА РАБОТИ -ДА СЕ ВИДЯТ ТИЯ КРЕДИТИ ОТКЪДЕ ИДВАТ И КЪДЕ ПОТЪВАТ ПАРИТЕ...НЕ ИМ Е ЧИСТА РАБОТАТА АМА ТРЯБВА НИ ПРОВЕРКА ОТВЪН ЧЕ ДА СЕ НАПРАВИ КАТО ХОРАТА !!!ДАЙТЕ ДА ВИДИМ ЧЕ ИМА И БАНКОВ НАДЗОР В ТАЯ ДЪРЖАВА ДЕ!
169
0
 
6
 
! Отговори
mmm преди 13 години
е те така правят герб (по кофти комунисти и от комунистите) ейй ви полиция,пожарна и т.н. :) нямало престъпност...дааа няма защото тя се извършва от самото правителство !!!
168
3
 
16
 
! Отговори
mahalaudi преди 13 години
То бива бива простотия ама това е върха 26 год. пикльо, на трудов договор създава фирма, купува Кремиковци за 316 млн. изцяло дадени от *** и Трайков и синдиците щастливи от инвеститора. питам аз след 3 месеца в държавата колко пари ще влязат от осигуровки платени от фирмата шушон. Тази наглост отсъстваше от тройната коалиция, извинете ГЕРБ наистина ги бихте по кражби и далавери. Признах ви! То не беха бири, златевци, год. пикльовци, магистрални министърки, бременни болни недипломирани калинки
167
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Абе тия от НАП,нямат ли си друга работа,че са започнали проверки по фирмите? ***,не виждат ли че ще стресират и прогонят всички предприемчиви бизнесмени.
166
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Пи ар на шефа на НАП е това нищо друго.